Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >




:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Wow, wat een bofkont ben jij zeg, met zo'n prachtige foto.
Zo mooi scherp en mooi van kleur.
Gefeliciteerd met dit prachtige soort en je hebt er niet eens zo heel ver voor hoeven te rijden.

Groet, Joke.

Mooi geregistreerd. Feli's.

VroLux,

Ton

Staat er goed op, deze zeldzame amerikaan (tweede ex. voor Nederland; eerste in 1987). Beter dan ik hem tot dusver op de DB site gezien heb.
Groeten, Hans.

Peter van harte. Mooie foto geworden. Prachtige zeldzaamheid .
groet Wies

je hebt hem er mooi scherp op staan tussen al die mensen
gr jacco

Leuk dat deze Vreemdevogel niet door de bodyscan moest.

Ik zou zeggen even een body check.

voor deze mooie (vogel) foto.

Gr. Robin

Zou deze nou echt niet uit een kooitje zijn ontsnapt?
Er zijn ook genoeg ongeringde vogels in kooien en voilieres te vinden lijkt me.
Ik vind het zeer onwaarschijnlijk dat deze vogel helemaal uit Noord- of Zuid Amerika hierheen komt vliegen. Morgen ontsnapt er een Zebravinkje zonder ring...............

Richard

Volkomen met Richard eens. Ik hoorde het op school, maar op waarneming stond toen nog helemaal niets. Ik heb ook wel exotische vogels in de tuin gehad, maar die kwamen echt wel uit een voliere.
Ben benieuwd naar het vervolg van deze discussie.
Ed

In Oudorp is een Antiliaan op zoek naar zijn vogel die hem aan zijn geboortestreek doet denken. Very Happy


http://bonairebirding.smugmug.com/Hobbies/Baltimore-Oriole-Noordelijke/2273271_cycEM#488701021_bPpAm

Groetjes Peter Soer

» Last edited by Peter Soer on Tue 05 Jan 2010, 20:57; edited 1 time in total

Ik heb twee valkparkieten, waarvan 1 mannetje in wildkleur.
Hij heeft geen ring om de poot, maar wat als hij me achter in de tuin in een boom vliegt, krijg ik dan ook 50 man in de tuin ?
Die massa hysterie zal ik nooit begrijpen, maar goed ieder zijn ding. Confused
Moet gezegd worden, eerlijk is eerlijk, je hebt er een fraaie foto van , mooi van scherpte en detail.

50 man? Maak er maar 250 van. Bij mij in de straat woont een persoon uit India die ook hele leuke soorten houdt. Soms zit er één in de boom voor mijn deur. De volgende keer maak ik wel een foto . Very Happy

Groetjes Peter Soer

Vanmorgen op de radio en nu al op BP..... Proficiat! groet, Willem

Mooie plaat hoor, Peter! Veel beter dan dat ik het beestje gezien heb vanmiddag.

Baltimore Orioles worden heel weinig gehouden, zo is bekend. Daarnaast is het een vogelsoort die grote afstanden aflegt in de Amerika's en daarbij honderden kilometers over zee vliegt, het is dus wel degelijk mogelijk! Britse gevallen matchen qua gedrag erg goed op dit exemplaar. Al met al is het zelfs waarschijnlijker dat dit een wild exemplaar is dan een escape.

Precies zoals Jos beschrijft: er zijn zeer veel aanwijzingen die wijzen op wild. De DBA is natuurlijk niet achterlijk bij het accepteren / afwijzen van soorten voor de NLs lijst der avifauna.
En de vogel wordt weinig gehouden (hetgeen geen bewijs is natuurlijk maar wel een aanwijzing die bewijzen versterkt).

Prachtig gezien ook vandaag (en ook foto's op ooghoogte kunnen maken toen ik hem in een tuin terugvond).

gr, Phil

O ja, en ik denk zometeen op t late nos journaal.!
Tja wat een ophef !
Vogel staat er wel goed op.

GR.Sebas.

als je vogels fotografeert, verdiep je dan ook in de vogels!

zoals al eerder aangegeven worden deze balti oriolen nauwelijks/niet gehouden!

mooie plaat, ik hoop dat er nog meer op BP verschijnen van dit exemplaar

Het argument 'de vogelsoort wordt niet of nauwelijks gehouden' moet zijn 'de vogelsoort wordt niet of nauwelijks LEGAAL gehouden'. Als zo'n vogel ooit eens op een andere plek in Europa is gezien dan wil dat nog niet zeggen dat deze niet uit een kooitje komt. Mits er zich geen eigenaar meldt, zul je nooit met zekerheid weten of het een ontsnapte vogel is al buigen er 10 commissies over. Maarja je hebt natuurlijk fanatici die hoe dan ook weer een soortje op hun lijst willen hebben, we maken er natuurlijk weer een competitie van. Deze mensen staan niet open voor de mogelijkheid dat het een ontsnapte vogel kan zijn, zie Buffelkopeend in Barendrecht.

Groetjes Peter Soer

Al met al heb je het beest er toch goed op! Dichtbij? Mijn eigen ingeving is ook meteen dat hij uit een kooitje komt, want er wordt genoeg illegaal gehouden, en dat is echt aan een vogel niet te zien. De afwezigheid van een ring zegt al helemaal niets, natuurlijk. Dat de eigenaar zich niet meldt ook niet, als hij het beestje niet volgens de regels in zijn bezit heeft gekregen.
Voordeel van de twijfel mag altijd, natuurlijk.
Mooi vogeltje, lekker scherpe foto, waarbij ik meteen denk dat je het dwaalgastje toch wat meer rechts had moeten zetten Very Happy
gefeliciteerd in elk geval!
grtz, josephine

Gefeliciteerd met deze mooie soort, vogel staat prachtig op!

Groetjes van Renée en George

Ik wil er nogmaals op wijzen dat het een eerste winter vogel is. Dus zou hij dit jaar moeten gevangen+getransporteerd of uitgebroed zijn in Nederland.
Een snelle zoektocht leert mij (en hopelijk ook jullie) dat er zeer moeilijk mee te kweken valt, dus zou een eerste kalenderjaar vogel moeten gevangen zijn in de US, en getransporteerd naar Europa.

Ik sluit niet uit dat de vogel ship-assisted is, maar het getuigt m.i. van onwetendheid (of toch zeker luiheid) om niet even na te gaan wat de handel en wandel van zo een vogel kan zijn, maar luidop met de wolven in het bos mee te huilen dat het om een kooivogel zou gaan. Als het om een kooivogel zou gaan, mij goed, maar de discussie nu is er een van: ik weet er niets van, dus geef ik toch mijn (liefs ongefundeerde en eigenlijk ook ongeïnteresseerde) mening.

De Buffelkopeend in Barendrecht overwintert ieder jaar op dezelfde plek. In Antwerpen (Blokkersdijk) heeft er ook een keer een Ringsnaveleend járen overwinterd op dezelfde plas. In Oostende zit jaar na jaar dezelfde Grote Burgemeester aan de vismijn.

Ik had deze foto al op wnm.nl zien staan, en hij sprong er onmiddellijk uit als de beste van alle waarnemers.

Quote:
k sluit niet uit dat de vogel ship-assisted is, maar het getuigt m.i. van onwetendheid (of toch zeker luiheid) om niet even na te gaan wat de handel en wandel van zo een vogel kan zijn, maar luidop met de wolven in het bos mee te huilen dat het om een kooivogel zou gaan. Als het om een kooivogel zou gaan, mij goed, maar de discussie nu is er een van: ik weet er niets van, dus geef ik toch mijn (liefs ongefundeerde en eigenlijk ook ongeïnteresseerde) mening.


roerend mee eens. verdiep je er in voor je je mening spuit! als geert wilders dit doet schreeuwt iedereen moord en brand Very Happy

Het beestje heeft zijn naam wel mee zeg,
Het kan nog wel eens een nationale celeberty worden.
Een BN-er vogeltje!

In iedergeval leuk om te zien wat het zoal teweeg heeft gebracht.
En wat wij "niet gevleugelden" teweeg brengen.

Groeten Walther.

Gefeliciteerd met deze mooie en vooral ook zeldzame vangst.
Lekker belangrijk wat betref wel of geen gewezen kooivogel.
Jij heb hem op een fraaie manier in de vrije natuur gefotografeerd en daar gaat het om.

Mvg, Harry

Ik ben zelf zeevarende, en heb al vele malen meegemaakt dat vogels hun toevlucht zoeken aan boord v/e schip, meestal nadat zij verrast en / of verdwaald zijn door een storm. Bv. vnl.na (tropische)stormen vanuit de Golf.o.Mexico richting Labrador langs de oostkust, zie je dit vaak. Een beetje schip is binnen 7 a 8 dagen aan de andere kant van de plas, en biedt veelal voldoende
omgeving voor de vogel om te overleven.
De trans-atlantische route is een van de grootsten ter wereld met honderden schepen per dag, met die verstande dat de meeste schepen in deze periode kiezen voor de route via de azoren om het slechte weer in t noorden te mijden.
dat er dus af en toe eentje aan komt "waaien" lijkt me niet meer dan normaal.
Gr.sebas.

Dat bedoel ik nou met het niet open staan voor onzekerheid.
Een bron van eindeloze discussie zonder de mogelijkheid de waarheid te achterhalen. Sommige mensen kunnen daar blijkbaar niet tegen.

Groetjes Peter Soer

:
 
Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next