Het magazine voor Natuurfotografen
Wij plaatsen verschillende cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. De analytische gegevens zijn volledig geanonimiseerd en niet te herleiden naar IP adressen of personen.
Lees hier meer over cookies en ons privacybeleid
henkdikkers on Tue 15 Nov 2005, 16:54
Dan nemen we met weemoed afscheid Fred, voorlopig althans. Het was een buitengewone serie waar we met zijn allen veel genoegen aan hebben beleefd. Ook aan het betonnen paaltje met het zo mooi bij de poten kleurende korstmos. Het lijkt er trouwens op dat de Buizerd het er ook moeilijk mee heeft. Groet Henk
FRANCOIS roland on Tue 15 Nov 2005, 17:19
Wat een knappe Buizerd foto, Fred, echt een "juweeltje" Reclame voor digiscoping! Gefeliciteerd! Hopelijk krijg je nog veel Buizerds voor je telescoop
Ad Sprang on Tue 15 Nov 2005, 17:30
Het is niet alleen prachtig digiscope-werk Fred, ook de Buizerd op zich vind ik een pracht exemplaar. Groet, Ad
ricootten on Tue 15 Nov 2005, 19:00
Prachtig, Fred. Ik heb een buizerd zó nog niet kunnen vastleggen. Hoe ga je te werk? Voor zover ik mij goed herinner, sla jij de deur van je auto niet open, maar werk je met een bonenzak - bruine bonen? Heerlijk met een bal gehakt, 4 in stukken gesneden uien met de bal gehakt meegestoofd, een eetlepel Zaanse mosterd toegevoegd. Wat aardappels koken. Als de aardappels bijna gaar zijn, een potje bruine bonen in een pan doen en verwarmen. Als de aardappels gaar zijn, deze afgieten, eventjes op het vuur zetten en vervolgens het vuur uitzetten. De aardappels fijn prakken met een vork. De opgewarmde bruine bonen afgieten. Op een diepbord een stuk rauwe ui fijn snijden. De bal gehakt op het bord leggen en ook in fijne stukjes snijden. De gekookte aardappels toevoegen, de bruine bonen toevoegen, een flinke schep gestoofde uien en jus toevoegen. De hele boel door elkaar scheppen en een kleine lepel gebruiken om deze prak te nuttigen. Een keer per week eet ik deze prak en dat doe ik al jaren en jaren, geweldig. Mijn echtgenote gaat niet mee in deze liefhebberij, dus voor haar kook ik dan wat anders. Alle gekheid op een stokje, een prachtige buizerd en ik wil graag weten hoe je te werk gaat.
Niek Oele on Tue 15 Nov 2005, 19:06
Ha ha, gezien het vorige commentaar; maar, 't is wel een jaloersmakende buizerd.
peter wijn on Tue 15 Nov 2005, 22:26
mooie uit de jaloersmakend zachte groningse school. er komen er meer langs waarvan ik geniet fred, maar ik ben wat luier geworden met commentaar (?)
Fred on Tue 15 Nov 2005, 23:03
Allen hartelijk dank voor de lovende comentaren de afgelopen weken . Van deze buizerd geniet ik nog elke dag De eerste die zo mooi bleef zitten en met zoveel licht dat ik sluitertijden van 1/250 en sneller kon gebruiken. Heb het nogal druk momenteel , maar hoop er morgenochtend even op uit te kunnen . Het is zo'n heerlijk ontspannende hobby. en als ik dan toevallig een buizerd tegen kom ........................ Water loopt me nu al in de mond Rico. Volgens mij heb ik mijn werkwijze al eens ergens beschreven Zal even zoeken of misschien weet Leonard waar het staat. groeten Fred
Leonard Sloots on Wed 16 Nov 2005, 20:02
Dag Fred, Met een beetje knippen en plakken kom ik tot het volgende: Gebruiker: Leonard Sloots op Vr 19 Aug 2005, 22:07 Technisch verhaaltje: Ik digiscoop vrijwel alleen vanaf rijstzak vanuit de auto (prima schuilhut op wielen). Ik plaats dan een zelfgemaakte 'rijstzakdrager' op mijn deur zodat ik een stabiel plateautje van ca 30 bij 30 cm heb. Daarop de rijstzak, (=linnen tas) ca 30 bij 40 cm met 2,5 kg rijst. Statiefbevestiging van de Leica omhooggedraaid, camera (met zelfgemaakte adapter en mech. draadontspanner op zelfgemaakt beugeltje) erop, scherpstellen op de kop en dan de scoop met de juiste compositie op het scherm in de rijstzak drukken, daarna handjes eraf en afdrukken middels draadontspanner. Gebruiker: Fred op Za 20 Aug 2005, 10:09 Ik volg dezelfde werkwijze als Leonard met dit verschil dat ik ook nog een rijstzak op de telescoop leg voor nog meer stabiliteit [tip van oud digiscoper Rein uit Beerta ] Als ik dan toch een keer vanaf statief moet werken dan leg ik ook een rijstzak op de telescoop. groeten Fred p.s. gebruik als rijstzak vulling duivenvoer Ik vond nog iets van Rein wat achteraf gezien op hetzelfde neerkomt als mijn verhaaltje (ik had het dus niet zelf hoeven te verzinnen): Gebruiker: rein hofman op Zo 23 Jan 2005, 16:53 Normaal gesproken, en ook hier, maak ik gebruik van een klein tafeltje van 30 x 30 cm. Aan een kant zitten twee kleine metalen hoekjes van ongeveer 4 cm, die in het autoraamkozijn vallen. In het midden aan de andere kant heb ik een oud schouderstatief geschroefd. Hiervan is de lengte en de hoek instelbaar en de steun rust op de portiergreep. Door de beugeltjes ligt de constuctie muurvast. Op het tafeltje een tas met 5 kilo duivenvoer en daarin ligt (op de kop) de telescoop. Dat is stabieler. Ik stel scherp op de lCD met b.h.v autofocus manual. Bevalt mij uitstekend. Het is ook een beetje noodgedwongen, want ik heb nog geen goed statief. Het mooie is juist dat alles kan blijven staan. Een keer geplaatst (15 sec.) kan de telescoop op het "tafeltje" blijven liggen, ook tijdens het rijden. Ik hoef dus nooit een zak in het raam te leggen en mijn telescoop te pakken als ik iets zie. Alles ligt al klaar. Bovendien kan de scoop niet meer uit het raam vallen, zoals mij de eerste dag haast gebeurde. Tweede voordeel, als je de autodeur opent hou je de mogelijkheid om te fotograferen en dat vergroot de effectieve hoek behoorlijk. Geen bruine bonen maar duivenvoer dus Rico, eet smakelijk! Mooie buizerd Fred, gewoon blijven fotograferen die beesten! Ik ben niet zo'n actieve commentator maar wil hier toch wel even zeggen dat ik dit wel je mooiste buizerdfoto vind. Ik had hem de eerste dag al in je PA zien staan en hij sprak me meteen aan. Groeten, Leonard.
Fred on Wed 16 Nov 2005, 23:22
Hallo Leonard, Bedankt voor je snelle reaktie Als Rico het nou maar leest . [of hij ook een recept met duivenvoer heeft?] Stuur hem wel even een p.btje en bedankt voor je complimenten . Ben zelf ook nog zeer tevreden over de witte buizerd. groeten Fred.