Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >




:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Prachtige soort staat er mooi op! Er zit een mooie diagonaal in de foto: in de sneeuw, de steen en de kijkrichting van de bergvink.

Gr, Steven

Zo......die koude diagonaal knalt eruit!
Ook wel weer mooi om te zien hoe die vinken bij de kleur van hun biotooprotsen passen (iig gedurende het ontdooide deel van de tijd).
Mooi vind ik.
gr
G

Euh...edit....'kleuren' veranderd in 'passen'

» Last edited by Gerard Visser on Mon 21 Apr 2014, 16:33; edited 1 time in total

Bij een vakantie in Oost-Turkije had ik gehoopt deze soort te gaan zien. Dus niet. En ja, Marokko kan ook. Mooie soort (nauwelijks op bp), en prachtig in het landschap geplaatst.

Groet,
Sieb

Dank lui

Hee, da's inderdaad waar Sieb. En die tapuit laatst was zelfs een eerste plaatsing. Wonderlijk. Zo ver is Marokko niet.

@Gerard, ik vind passen en kleuren allebei goed passen en kleuren.

» Last edited by peter wijn on Wed 23 Apr 2014, 7:19; edited 1 time in total

Klopt het dat deze Marokkaanse vink Rhodopechys alienus - African Crimson-winged Finch is afgescheiden van Rhodopechys sanguineus, Eurasian Crimson-winged Finch?

Och wat leuk! ik ben dol op dit soort vogeltjes, al was het maar omdat ze zo fijn ergens in een warme woestijn wonen. Ik zou hem graag eens opzoeken daar.
Het is inderdaad waar, dat het beestje zo mooi kleurt bij het rode steen.
En het is ook zo logisch als wat - dat verschijnsel heet schutkleur, toch? Geen toeval. Vroeger, toen deze bergvinkjes nog wat schreeuwender van kleur waren (da's nog voor jouw tijd, Wijn Very Happy ) toen werden ze één voor één gepakt door roofdieren omdat ze zo opvielen met al die bonte kleuren - alleen de mislukte niet, die wat minder opvallend waren op die rode stenen. En dat waren er net genoeg om weer kindertjes vinken te krijgen, waarbij het weer opviel dat daar naar verhouding meer met alleen maar rood en bruinachtig babyvogeltjes bij zaten. En toen die weer groot waren, en ze kregen kleine vinkjes, was dat nog sterker zo. En zo kwam het dat er nu helemaal geen bontgekleurde bergvinkjes meer bestaan, en toen hebben ze maar bedacht om hem rode bergvink te noemen. En nou weet ik niet of er tegenwoordig soms nog bontgekleurde rode bergvinkjes uit het ei kruipen, maar als dat gebeurt wil ik wedden dat mamavogel die meteen uit het nest kiepert, want die ziet de bui al hangen. Die doet het liever zelf dan dat ze getuige is van een koelmoedige moordpartij met haar kind als lijdend voorwerp.

Weten jullie dat niet eens? Dat dat zo zit?
Mooi stelletje biologen hoor ..... Not talking

grtz, josephine Angel

:
 
Page 1 of 1