Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >




:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Prachtige platen weer van onze meeuwen-specialist. Je hebt onze kennis aardig bijgeschaafd afgelopen jaar Roland, waarvoor dank.
Leuk zo met die sneeuwvlokken in beeld.
Groeten,
Ad

Goede foto van deze soms verrassend lastige soort Roland. Hoewel ik deze waarschijnlijk in het veld ook als michahellis zou determineren, heeft 'ie toch een paar a-typische kenmerken: relatief korte geel-roze poten (zouden bij deze adult toch eigenlijk relatief lang en gewoon knalgeel moeten zijn) en behoorlijke streping in de nek (meestal zijn zeker adulte michahellis en cachinnans er makkelijk uit te pikken op vrijwel ongestreepte kop en nek). Daartegenover staan forse snavel, duidelijke rode oogring, langwerpig postuur en vrij donkere mantel. Benieuwd wat jij daarvan vindt en misschien kan ook Ruud als top-larofiel een duit in het zakje doen?

Mooie foto Roland.Ik kan Corstiaan wel volgen qua kenmerken.Ik ben ook eens benieuwd wat Ruud hierover te zeggen heeft.
Moet dat Verslag nog vertaald worden?

Gelukkig nieuwjaar hé.
Groet Kjell

Puur op basis van jizz zou dit inderdaad wel eens goed een Baltische Zilver kunnen worden, hoewel een zwart bandje op P4 natuurlijk wel vrij ondeugend is voor deze soort. Het zwart van de buitenste handpennen loopt niet of nauwelijks door tot voorbij de handdekveren (dus relatief weinig zwart in de vleugelpunt), wat meer voor Zilver dan Geelpootmeeuw pleit. Ook is de hoeveelheid streping in de nek wel erg fors voor een Geelpootmeeuw in deze tijd van het jaar (de meeste Geelpootmeeuwen horen nu toch echt wel een geheel witte kop te hebben). Helaas is de tong op P10 niet te zien op deze foto, dat is een van de betere kenmerken (lang en wit in Zilver, kort en grijs in Geelpoot).

Inderdaad een mooie plaat Roland! Groeten en hopelijk tot ziens in Oostende of elders,

Ruud

» Last edited by ruud on Sun 01 Jan 2006, 21:47; edited 3 times in total

Roland, meeuwen zijn niet bepaald m'n sterke punt, maar deze foto is in ieder geval erg mooi! De sneeuw zorgt voor het extraatje, heel knap.

Ik was aan het proberen om een Deense kleurring van een Kokmeeuw af te lezen, toen ik een eind verder een "rare" Geelpoot ontwaarde.
Zoals jullie reeds aanhaalden met nog zoveel strepen rond deze tijd van het jaar zeker ongewoon, voorts leken de donker gele poten me redelijk kort voor een Geelpoot en ook de te grote witte handpenvlekken.
Ik liet de Kokmeeuw voor wat hij was en ben dan voorzichtig doorgereden tot bij de Geelpoot, die in een attente houding (zie hierboven) er heel anders uitzag dan in rusthouding.
Ik plaats nog enkele andere beelden in mijn PA
Op 05 jan 2001 werden enkele dergelijke vogels gezien te Westkapelle met prachtige foto's van Rudy Offereins
Ik zal inmiddels de naam aanpassen, bijkomend probleem van deze "geelpotige Zilver"... "argentatus" of "omissus"?
Bedankt Ruud en alle anderen voor de te verwachten reacties. Wink

fijne discussievogel, die er bovendien fotografisch ook nog eens fijn uitziet. sneeuw is altijd een toegevoegde waarde.

:
 
Page 1 of 1