Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

hele fraaie foto die zeker voldoet aan de opdracht...spattend zeewater verhoogt de sfeer nog..

mooi plaatje . echt agressie deze zilvermeeuw , groetjes hendrik-jan

De enige foto waarop goed en scherp is te zien dat fysiek contact gemaakt wordt. Het licht met het grote contrast en de diepe kleuren verhogen de dramatiek van het gebeuren, en idd het opspattende water voegt wel wat toe. Door de snelle sluitertijd zijn de meeuwen perfect 'bevroren' wat wel wat ten koste gaat van de dynamiek van zo'n actie. De compositie spreekt mij wat minder aan, de meeuwen zitten iets teveel aan elkaar geplakt, maarja daar heb je als fotograaf natuurlijk geen invloed op en je moet gewoon ook heel veel geluk hebben om van zo'n actie een topplaat te maken. groeten, wiebe

goede inzending al moet je wel wat moeite doen om goed te zien wat er gebeurd.

Voor mij ook een goede inzending, en op de agressie-schaal scoort deze foto net wat beter dan die van Frans (zie mijn commentaar aldaar).
Maar op mijn scherm is de onderste meeuw wat overbelicht en dat maakt het moeilijk om te zien of de bovenste hem daadwerkelijk vastheeft.

Zo, hap! Spectaculaire foto. Jammer dat de lichtval niet erg meewerkte.

Wat mij betreft is de beste inzending als je alle aspecten meerekent: puur agressie (zinloos geweld kan je zeggen want er lijkt geen aanleiding te zijn); compositie en kwaliteit (al is het inderdaad jammer van het scherpe licht).

Ja, de meest agressieve foto van allemaal. Simpel.
Piet

heerlijke agressieve foto, jammer van het wit (weet ik ook alles van).
groet, eric

Denk dat dat vastpakken inderdaad agressie is, hoewel dit in het dierenrijk soms ook een liefdevol gebaar kan zijn. Leo heeft alles gezien en geeft in zijn beschrijving aan dat het er niet aardig aan toe ging.
De fotograaf heeft de strijd fraai, bijna als bevroren (goede beschrijving Wiebe) vastgelegd, waarbij de woelige zee het beeld goed versterkt.

Sterke inzending van deze vechtende Zilvers, één van de kanshebbers!
Groet
Roland

Leo, Van harte proficiat met deze winnende foto! 'k Ben benieuwd wat je voor ons in petto hebt voor de maand december... mvg, Willem

:
 
Page 1 of 1