Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

kan het traditioneler...duifjes bij toeristen op de Dam Wink ...wel een hele mooie versie van dit zomercliche, waarbij met name de beide handen van het echtpaar een prominente rol spelen...heel mooi gedaan Frans!

Schitterend Frans echt Hollands en echt toeristisch!
gr Roosje

prachtig plaatje , gr hendrik-jan

waarom heb je er niet Bhopur onder gezet?

erg gave foto door het uitbundige vogels en de terugwijkende reactie van de mensen (in mijn foto is de interactie geheel anders Smile ).
door de zomers uitziende mensen en het type licht ook een duidelijk zomerse foto.

Geweldig Frans !! Toeristen zijn er natuurlijk het hele jaar door in Amsterdam, net zoals de duifjes. Maar foto ademt hier heel duidelijk de zomer uit.
groetjes Sonja

mooie foto frans

Het is zelfs in Amsterdam goed vogel toeven!
compliment !

gr Rianne

Een leuke, beetje spannende en originele foto waar je lang naar blijft kijken. Alleen komt, in tegenstelling tot bij de bovenstaande commentaren, bij het zien ervan bij mij niet meteen de gedachte "zomer". Dat is mijn enige twijfelpuntje.

Aparte leuke combinatie van duiven op de dam en het internationale karakter van Amsterdam, gelukkig steekt de man wel respectvol z'n hand uit , anders kon Rita wel eens boos worden, groeten, Jan

Da's nog best moeilijk, dat beoordelen!
Dus heb ik gekeken naar een manier om e.e.a. wat te objectiveren en ga dus per onderdeel cijfers geven. Aan het eind zal ik dan zien wat ik daarmee doe, of de simpelweg de top 3 genomineerd worden of dat er nog bonusupunten weg te geven zijn Very Happy
Deze uitgebreide uitleg alleen hier, bij de eerste foto, bij volgende foto's beknopter (ook met oog op het copy/paste-gemak.
Daar gaan we, met de ouderwetse schaal van 1 tot 10:
zomergevoel (in hoeverre is dit zomergebonden): 7
soortkeuze: (algemeen of zeldzaam; en de benaderbaarheid): 5
fotokwaliteit (scherpte, compositie, etc.): 9
moeilijkheidsgraad (spreekt voor zich): 7
originaliteit (voor de hand liggend concept of niet): 5
totaalscore: 34
(bonuspunten:...........................)

Tja,
het was gezegd dat voor deze opdracht ook stadsduiven en dergelijke zouden worden toegelaten, maar om daar dan direct ook gebruik van te maken...? Ik weet het niet echt met deze foto. Vanwege de soort en de locatie geeft het me toch een tikkeltje teveel een Gert en Hermien-gevoel. Volgens mij is het voeren van duiven ook niet echt seizoensgebonden en dan komt het zomergevoel voornamelijk van de ontblote arm van de dame op de foto....
Je blijft in ieder geval wel in je territorium.
Groeten, Leo

Geinige plaat. Zou wel graag de vleugel rechts er ook op gehad hebben.

Bendiks

Leuke vakantieplaat Frans. Had voor mij iets meer zomers gemogen. Groeten, Rob

Mooi ingevuld, typisch zomers tafereel in de stad Cool

Wel een cliche, maar omdat Indiers niet de eerste groep zijn die je associeert met toeristen in Amsterdam (dat zijn toch op hasj beluste Engelse jongeren of in groepen reizende Amerikanen en Japanners?) toch een niet-clichematige invulling.

Ik vind deze foto leuk, wat mij betreft de tweede plaats, maar net als die waar ik de grootste voorkeur voor heb (de golfbreker met meeuwen), zijn het de mensen die het beeld zomers maken, niet de vogels. Dat vind ik overigens helemaal geen probleem, het valt gewoon op en ik denk dat het een eetje aan de opdracht ligt.

De vogels die ik met zomer in Nederland associeer, zijn de wielewaal en de leeuwerik. De eerste zie je niet zoveel en de tweede is lastig te fotograferen als ie in de lucht hant te zingen.

Leuke plaat en zit goed in elkaar. Er is zonneschijn en de mensen zijn luchtig gekleed.
Toch kan ik hier niet echt een zomergevoel bij krijgen. Een "mooie lentedag" of "middag in Delhi" had deze foto ook als titel kunnen hebben.

Roept bij mij niet meteen een zomergevoel op.
Wel een leuke en vooral herkenbare foto.

Op z'n minst origineel, maar toch mis ik het echte zomergevoel en had graag andere bezoekers gehad dan "stadsduiven"
Groet
Roland

Mooie foto Frans, voor mij voldoet hij aan de opdracht. Het handje van de vrouw op de schouder van de man vind ik leuk.

Bonuspunten....ja, voor deze wel: foto is namelijk erg krachtig, komt waarschijnlijk ook door de hoofdpersonen: die stn er.
Foto valt eigenlijk buiten "mijn" top 3, maar bonuspunten leiden toch tot een sigaar.
gr
G

Leuke invulling van de opdracht.
Voor mij komt dit wel zomers over.
Iets jammer van de vleugel maar toch een mooie foto.

Groet Jan

Hele mooie, hoe de toeristen erbij staan vind ik echt top (niet te herkenbaar in beeld maar ook weer niet te weinig dat je geen gezicht ziet) kortom het is een prettig oogende plaat.
Wel vind ik persoonlijk jammer dat de vleugel van de rechter duif net niet binnen het kader zit, links vind ik hem ook wat krap aangesneden.
Een zomerse/stadse plaat.

Groet Rob

Allen, bedankt voor de inspirerende commentaren n nominaties + 1 sigaar (hoewel Gerard, ik rook niet).
En inderdaad Peter en Karel, stadsduiven vind je over de hele wereld en zien er gek genoeg overal min of meer hetzelfde uit. Bhopur, Bhopal of New Delhi had dus zomaar gekund.
Jan, Indirs daar zal Rita geen moeite hebben omdat die naar mijn ervaring altijd wel een hand willen geven.
Gr., frans

:
 
Page 1 of 1