Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Tjonge Rico !!!!!!

Dit is misschien wel de beste gedigiscoopte foto die ik ooit heb gezien. Hij kan wat mij betreft zo op een kalender !!!!!!!!!!

Dit is wel een heel erg strakke foto! Shocked Qua compositie, qua grootte van het object, qua scherpte, qua kleuren. Erg fraai! Een dik verdiende 10 wat mij betreft.

Typische ricottenfoto, maar dan gesublimeerd. Past bovenaan in het oeuvre.

Alle detailscherpte stoort niet, das ook een compliment voor de vogel zelf.

Jammer Rico, dat er in de Ooijpolder geen blauwbekjes ect. zitten. Je hebt er recht op.

Wat een fantastische foto! Ik kan onmogelijk iets anders geven dan een 10, want de foto is gewoon perfect!

Mooie foto: scherp, goed in beeld, mooi licht in oog en vanuit een mooi laag standpunt wat een goed perspectief geeft. Geen autoraamplaatje zonder lucht of achtergrond. Voor digiscopisten is dit, gezien de reacties, blijkbaar een hele prestatie aangezien ze veelal door grote afstand, luchttrilling en luchtvervuiling slechts met moeite een scherpe plaat maken. Er gebeurt wel weinig op deze foto: geen interaktie met andere vogels, zang of speciaal gedrag. Als je deze foto dus met een 10 waardeert vraag ik me af wat voor schaal er wordt gehanteerd.

Wat voor schaal er wordt gehanteerd, daar wil ik best antwoord op geven. Voor mij speelt de eerste impressie zeker een grote rol. Daarnaast vind ik compositie en scherpte het sterkst meespelen. De rol die de omgeving speelt is ook belangrijk, de vraag of er dingen zijn die afleiden.

Uiteindelijk blijft het een persoonlijke mening. Een scherpe foto van een bolderende Korhoen met mooi licht zou ik net zo goed met een 10 waarderen.

alles is mooi op deze foto!

10

altijd weer een feest als deze foto toevallig bovenin de fototjes voorbij trekt.

echt mooi, blijvend
peter

Rico,in de Nederlandse naam HeggeNmus ontbreekt er een N.
Als je nu op NL naam zoekt verschijnt deze mooie foto niet. Huub

Voor digiscoping is dit een GEWELDIGE FOTO !
Ook (eigenlijk) als deze gewoon met een spiegelreflex camera was genomen. Ik fotografeer al 30 jaar.... maar heb een Heggenmus niet zo mooi als deze. Gefeliciteert !

:
 
Page 1 of 1