Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Is dit geen verwilderde postduif?

Ja, Postduif, Stadsduif, Vliegende Rat, maar de officiele soortnaam van de Columba livia (en dus ook de forma domestica) is nu eenmaal Rotsduif. En verwilderd: ja net als bij de Wilde Eend, Grauwe Gans, Knobbelzwaan, Nijlgans, Halsbandparkiet, Fazant, etc.

Ik vraag me trouwens af of er eigenlijk nog veel "zuivere" Rotsduiven over zijn, ik denk dat ze zich bijna overal wel gemengd zullen hebben met verwilderde tamme exemplaren uit dorpen en steden in de buurt van hun leefgebieden.

Ik zag bijvoorbeeld aan klifkusten in het noorden van Schotland, een van hun oorspronkelijke leefgebieden, exemplaren rondvliegen waarvan ik aanneem dat het min of meer echte Rotsduiven waren, maar als je met de verrekijker het binnenland in keek naar een dorpje in de buurt zag je er ook exemplaren rondvliegen, die naar ik aanneem verwilderde stadsduiven waren. En ze komen elkaar regelmatig tegen......

Ik heb ze in Pinnacles National Monument (even landinwaarts van Monterey) wel gezien: nog nooit zulke schuwe 'stads' duiven gezien.

Leuk om al je California foto's te zien Peter. Ik ben na een verblijf van ruim drie jaar weer terug in Nederland. Wat me vooral opvalt is dat de vogels hier zoveel schuwer zijn. In CA loop je dr praktisch gewoon op af en maakt je foto. Dat is me hier nog niet gelukt: zal toch aan de schuiltent moeten denk ik.

groeten Tobias

Ja, Tobias, ik heb ook de indruk dat vogels in Amerika wat makkelijker benaderbaar zijn. Bijna al mijn foto's daar zijn dan ook gemaakt terwijl ik gewoon open en bloot (nou ja, wel aangekleed!) liep rond te wandelen, met 400mm uit de hand.

Er gaan er nog meer komen, dus je kunt nog wat herinneringen ophalen!

Groeten,
Peter

:
 
Page 1 of 1