Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Mijn eerste reactie "WOW", die maakt een grote kans.

Mijn tweede reactie, goh jammer, februari 2002 is net niet de afgelopen maand...

Inderdaad een heel apart effect. Jammer dat ie niet in de goede maand gemaakt is.

Bart

Theo, die staan er mooi abstract op. Wat waren de instellingen van deze foto? Het lijkt mij namelijk ook wel wat om met zoiets te gaan experimenteren!

Het spijt me zeer maar ik kan dit niet mooi vinden.

maar weer eens een bewijs dat kunst vaak toevallig ontstaat!

en om voor de hand liggende reden sluit ik me bij hans aan
(waarbij ik alleen buiten beschouwing laat of het Kunst is of niet, want dat interesseert me niet zo, ik vind hem erg mooi, dat is genoeg)

Grappig dat ie nu weer tevoorschijn komt. Ik had de regels van de maandopdracht niet goed gelezen, vandaar vorige maand terecht verwijderd maar nu is ie er weer.
Wat ik me nog kan herinneren is dat ik de camera (toen had ik een Olympus E-10) op de macro-stand had staan en dat het al vrij donker begon te worden. Toen fotografeerde ik alles op nog "P" en in die combinatie kreeg ik dit dus. Heb nog zo'n "ongeluk" van een roodborstje, al die ook eens plaatsen, kijken wat jullie daar van vinden.

Theo

Wanneer ik al mijn mislukte, en half mislukte foto's allemaal plaats, kunnen we er wel een server bijbestellen.
Ik denk niet dat we dit moeten doen.

aadavg,
er zijn heel wat scherpe, beeldvullende, goedbelichte vogelfotos die me minder raken dan deze hier. Techniek is maar een deel van het beeld.
(en natuurlijk is dit heel erg een quastie van smaecke)
peter

Persoonlijk vind ik het ook wel wat hebben, maar ik zou het linker bovenhoekje weg laten, dat trekt een beetje veel aandacht.

Dick.

Iedereen zijn eigen smaak,maar bij mij was die zo de prullebak in gegaan,sorry.

Net iets t... Of de rest van het beeld zou meer in balans moeten zijn. Zoals Dick al zegt: die linker bovenhoek. Als er nou rechtsonder ook zoiets zou zitten? Of gewoon die apart gekleurde baan van rechtsboven doortrekken naar links.

De foto heeft leuk bewegings effect, een goede compositie.
Toch is dit voor mij alles.
Dit soort fotos blijven mij persoonlijk storen (Theo dit is niet persoonlijk bedoeld, maar algemeen over geheel onscherpe fotos). Het blijven mislukte opnames en gaan ook bij mij de prullebak in. Tenzij ik iets anders creatiefs met de sfeer wil uitproberen.
Een ander mag het kunstig vinden, dit vind ik onrecht doen aan vele kunstenaars.
Je kan er een groot schilderij van maken, het idee uitwerken, ander materiaal gebruiken, het is wel een goede studie daarvoor, dan noem ik het kunst.
Als foto mislukt en als foto had ik graag op zn minst een scherpe kop willen zien. Of verder experiment met tijdopnames bijvoorbeeld.

» Last edited by Els Branderhorst on Wed 27 Jul 2005, 18:56; edited 1 time in total

LOL dit soort foto's veroorzaken altijd grote meningsverschillen, wat wel leuk is om te lezen.
Zelf heb ik absoluut niets tegen kunstzinnige onscherpe foto's, wazige beelden of wat dan ook, als het maar me maar raakt. Dan krijg je natuurlijk weer de vraag, wanneer raakt een foto?! Rolling Eyes
Dit beeld vind ik niet slecht, maar ook geen topper. Ik denk dat dat vooral aan de compositie en de vliegrichting van de vogels ligt.

vond het eigenlijk niks, maar opeens zag ik de nek en kop van de achterste vogel en vind ik hem iets leuker, maar toch niet echt.
ben niet zo een kunst ( Question ) liefhebber

Het is niet gezegd dat een "ongelukje" niet mooi kan zijn, maar dit soort fotos winnen aan kracht als ze gemaakt zijn vanuit een visie. Dan gaat het nog vaak mis trouwens! Die visie mis ik in dit beeld. Eens een keer bewust onscherpe fotos proberen te maken, die toch aanspreken leert dat dat moeilijker is dan het lijkt. succes!

had me wat verkeerd uitgedrukt. bedoelde uiteraard min of meer kunstzinnig in plaats van kunst. wil de echte kunstenaar natuurlijk geen moment te kort doen!

Een mislukking kan plots bij velen in de smaak vallen, zo zijn indertijd hedendaagse gerechten als mislukking gestart in de keukens van beroemde Franse chefs...
Dit lijkt me inderdaad "zoet-zuur" en heel even genietbaar!

Het vreemde is dat ik denk dat veel mensen de foto heel kunstzinnig zouden vinden als je zou zeggen dat je de instellingen expres zo ingesteld had om dit effect te bereiken!

Gefeliciteerd, toch mooi de wazigste, populairste foto geworden!!

Heb effe gewacht om een reactie te plaatsten op deze foto omdat .... ik het nog altijd niet weet!

dit vind ik helemaal niks sorry .!!!!!!!!!!!

:
 
Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next