Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Leuke tekst bij de foto. Ik had zelf het idee dat de spanning voortkwam uit het feit dat de auto zo dichtbij en snel langsreed dat de buizerd en zijn verenpak in de wervelwind bijna met de rijrichting werden meegetrokken.
Groet, Eric van Roon

Liften he
Ook ik zag dat er niet bepaald in, maar zou me aan willen sluiten bij Erik.
Ik vind het wel een heel mooie foto, zeker omdat de vage auto in de achtergrond snelheid weergeeft, en de kijkrichting van de buizerd, die ook best een beetje verrast kijkt - spanningsveld dus.
Mooi
grtz, josephine

Behoorlijk aangehaakt bij een van de voorbeeldfoto's, waardoor de extra punten voor originaliteit niet direct worden uitgereikt. Doordat de Buizerd scherp is en de auto erg onscherp, weet je dat er een flinke afstand tussen de twee is, waardoor het spanningsveld toch wat kleiner wordt. Op zich is alles er natuurlijk wel en de Buizerd staat in een leuke houding op de foto.
Groeten, Leo

Hoe moet ik nu weten welke A.. dit is? Wel een leuke foto... lijkt me trouwens meer een N weg maar dat zal ik wel fout hebben Laughing

Groeten,
Martijn

Buizerds zitten vaak reuze op hun gemak vlak langs auto(snel)wegen. Het spanningsveld ligt m.i. meer bij de fotograaf want die weet dat als hij stopt, de buizerd meestal wegvliegt voordat de foto genomen kan worden. Mmmm, nog even over nadenken.
Groet, WvB

Goede inzending, beetje sneeuw geeft nog iets extra's (en spanning voor de chauffeur neem ik aan).
Groet, Marianne

Wink ...inderdaad een liftende buizerd...dankzij de autoweg veel verkeersslachtoffers (waaronder ook de buizerd zelf), maar ook voedsel dus...sterke inzending ondanks het 'meeliften' op eerdere voorbeelden

Mooi beeld van deze Buizerd. Sneeuw doet het ook goed. Al ben ik het ook wel met Leo eens.
groet Wies

Prachtige opname van een buizerd in het verkeer.
De opname is voor mij niet verrassend genoeg.
Groeten Nel

Ja bij deze vind ik alle elementen van de opdracht terug en meegelift of niet deze doet voor mij zeker mee.
Gr Rudi

Goede foto in het thema, ook netjes uitgevoerd.
A 28?
Gert-Jan.

Mooi voorbeeld van een vogel die handig gebruik maakt van de neveneffecten van onze cultuur: verkeersslachtoffers als prooi.

De spanning is van de buizerd af te lezen en wordt versterkt door het langsrazende verkeer.

Mooie invulling!
Bert

Dat liften dat vind ik leuk gezien. Ik zie het ook. Het kijken van de buizerd of er een auto aankomt en inschatten of de komende auto een kanshebber is. Moeilijk. Maar wel een prachtige foto.


Groet Douwe

De `liftende` buizerd is erg leuk als beeldvorming. De foto is ook mooi, maar voor een spanningsveld moet ik er te lang over nadenken.

Groet, Gerda

Toffe foto voor deze maandopdracht! Leuk dat die regen zo mooi zichtbaar is en de Buizerd staat er mooi op. Ik vind de foto niet heel orgineel maar toch vind ik dit een kanshebber!

Gr Eddie

Leuke foto en als er een fotograaf in de auto zit, is er zeker sprake van spanning, zal de Buizerd blijven zitten of gaat ie er zoals bijna altijd vandoor zonder een foto te kunnen maken. (bij deze foto kun je je eigen verhaal bedenken). Groet Tom

Gewoon een mooie poging.
Groet, Bert

Tot nog toe de foto die het dichtst bij de opdracht komt vind ik.
Die onthoud ik.

Jan.

Bijzonder geslaagde invulling van de opdracht.
De blik van de Buizerd creŽert een aangename spanning in het beeld.
Gr., frans

Mooie foto, met duidelijk een spanningsveld.
Als een Buizerd schrikt en een beginnende vluchtreactie heeft, tilt hij zijn vleugels op deze wijze op; daarna gaat hij al of niet op de wieken
Kanshebber voor mij dus.
gr
G

Buizerd en auto, vallende sneeuw en op punt van opvliegen... Mooie plaat! groet, Willem

Mooie inzending, zal hoog scoren denk ik
Groet
Roland

:
 
Page 1 of 1