Het magazine voor Natuurfotografen
Wij plaatsen verschillende cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. De analytische gegevens zijn volledig geanonimiseerd en niet te herleiden naar IP adressen of personen.
Lees hier meer over cookies en ons privacybeleid
Jaap Schelvis on Fri 01 Jul 2005, 14:56
Peter, wordt deze soort nou voor "vol" aangezien in de VS? Het is per slot van rekening een importsoort. Nou zijn natuurlijk de meeste Amerikanen dat zelf ook dus ik kan me voorstellen dat je dan wat minder moeilijk doet als wij hier met onze Categorie-C soorten, maar ben toch benieuwd.
Rudi Debruyne on Fri 01 Jul 2005, 15:48
Sprak een Super-Europeaan! Ben ook wel benieuwd of Amerikanen "tolleranter" zijn voor "exoten" als sommige "Natuurbeheerders" uit Nederland en België! Mooie foto trouwens. Slobberen doen ze volgens mij veel meer dan grondelen.
Peter Vercruijsse  on Fri 01 Jul 2005, 19:29
Jaap, de Wilde Eend wordt zeker voor "vol" aangezien in de VS, omdat het GEEN importsoort is. Hij komt op het hele noordelijk halfrond van nature voor. De AOU (American Ornithologists Union) heeft een checklist voor alle vogels van Noord Amerika inclusief Midden Amerika. Geintroduceerde soorten staan daar gewoon op, zoals de Huismus, Fazant, Spreeuw, Rotsduif, Grasparkiet, Monniksparkiet, Napoleonwever, enz., maar wel met een "I" voor "Introduced" er achter. Ook de ABA (American Birders Association) heeft een checklist, maar dan voor boven de Mexicaanse grens. Dit is de lijst waar alle vogels op staan die je als vogelaar officieel "mag" aanstrepen op je life- en andere lijsten als je ze ziet. De Huismus, Fazant, Spreeuw, Rotsduif, Grasparkiet en Monniksparkiet staan hier wel op, maar de Napoleonwever (nog) niet. Ik geloof dat het criterium is dat een soort echt "established" moet zijn. Dus in Nederland zijn we geloof ik wel erg strikt in de leer!
Jaap Schelvis on Fri 01 Jul 2005, 19:38
Bedankt, Peter, weer wat geleerd. Dat we hier soms wat moeilijk doen was me al eens eerder opgevallen