Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

een van de laagvliegende rovers waar deze maandopdracht blijkbaar erg toe uitnodigde..gewoon prima gelukt...maar of ie gaat winnen?

Hele mooie en scherpe foto van deze Buizerd!
Tegenlicht is zeker aanwezig maar wel erg fel, wat terug is te zien in de overbelichte delen aan de onderkant van de vleugels.

Groeten,
Robbert

Goed gelukt tegenlichtvliegbeeld. Ik vind 'm wel wat teveel wegvallen tegen die lichte en nog redelijk scherpe achtergrond waar ik dan weer uit afleid dat bij 700mm en 5.6 diafragma dit een behoorlijk sterke crop moet zijn.

Gr Erik

In elk geval tegenlicht, en hoe!
Overbelichting is bijna onvermijdelijk als je tegelicht duidelijk neer wilt zetten. Ik zoek toch een foto met wat meer omgeving die het geheel kan benadrukken.
Dit vind ik zeker niet slecht.

Vr groet, Jan.

Deze opname voldoet prima aan de opdracht. Buizerd héél fraai in tegenlicht genomen. Mooi de spanwijdte en de doortekening, alleen jammer dat je hem zo krap hebt uitgesneden.

Gr,

Remco

Dit is tegenlicht in optima forma, juist door de heldere randen en ook nog een prachtig getekende vogel.

Mijn eerste indruk:. Dit is een goede op alle fronten! Misschien wat erg strak ingekaderd, maar dat doet aan de kansen om in de nominaties te vallen niets af. groet, Willem

Bijzonder fraai beeld!
Helemaal prima invulling van de opdracht.

Zou naar mijn idee nog sterker kunnen als ie wat donkerder wordt afgewerkt, zodat de goudrand nog sterker wordt.

Erg mooi,
Bert

Prachtig en voor mij zeker een kanshebber!
Grt
Henk

Voldoet zeer zeker, maar hij mist scherpte naar mijn aanvoelen. Misschien dat hij achteraf nog werd opgelicht? Iets meer contrast en nog eens naverscherpen zou wonderen kunnen doen, denk ik.

Het staat er natuurlijk niet bij, dus kun je eigenlijk alleen uit het beeld proberen af te leiden of - en zo ja hoeveel- er gecropt is.
Voor mijn gevoel is er dus wat te veel gecropt. Ik hou wel van wat ruimte om een vogel en hier is het toch wel erg randje randje geworden. Tegenlicht schijnt fraai door de vleugels heen.
Groeten, Leo

Heel mooi gelukt met het licht dat door de vleugels valt. De lichte randen ontkom je niet aan bij zo'n duidelijke tegenlichtopname.
Groet, Bert

Een mooie krappe buizerd met tegenlicht, waarbij alle aandacht naar de actie van de buizerd gaat. Maar waarbij ook en dat vind ik dan wel jammer, het groen zo'n vies kleurtje gekregen heeft dat het wat afleidt. Dat hele felle van het gras, als dat nu eens wat meer grijzig zou zijn, of heel onscherp, of dat er leuke madeliefjes in groeiden, ook al is het november.
Het is zo gras he, zo gelig groen .....
Verder vind ik dit namelijk wel heeeeeeeeeel gaaf.
Mooi gepakt dus, compliment
grtz, josephine

De felle rand om de vogel is volgens mij de essentie van tegenlicht. Every buzzard has a silver lining...?
GJ

Dit is volgens mij de winnaar!prachtige actie foto van de buizerd.
Mooi,het tegenlicht door de vleugels met heel veel details en een gouden stralenkrans rond alle uiteinden.
Enige minpuntje vind ik de te weinig ruimte om de vogel heen,hij kan amper landen en gevoelsmatig vliegt ie tegen tegen de onderkant aan,jammer,maar toch een nomi van mij,groeten lidi

Mooi. Tegenlicht, actie, spanning, scherpte, alle mogelijke delen van de vogel doorgelicht. Inkadering aan de krappe kant waardoor de vogel te centraal staat. Ik had graag wat ruimte rechts(onder) gezien.
Groet, Eric

Gave foto. Het licht schijnt prachtig door de veren, maar de details in de voorzijde zijn behouden.

gr,
Peter

zeker weten een kanshebber. mooi tegelicht waardoor de randen van de =vleugels oplichten

Ook voor mij een kanshebber! En wat nou krap uitgesneden? Dit is een prachtig actieshot, vol in beeld, bij tegenlicht, wat wil een mens nog meer? Wou dat ik deze had gemaakt...

Robert

Gaaf,niet echt makkelijk.

Gr Marco

Zal "dicht" eindigen, is ie ten ander al aan bezig. Mijn compliment!
Groet
Roland

Zeer mooie actie plaat waar het tegenlicht zeer zeker te zien is...
maar echt wel te krap gekaderd voor mijn goesting maar. nomi

dit is voor mij de winnaar foto voldoet aan alle eisen mooie zetting gr lydia

Zo te zien vind ik dit toch de mooiste foto wat betreft de tegenlicht opdracht net zo als mijn buizerd een beetje aan de krappe kant uitgesneden,maar ja ook daar is deze site voor om van mekaar te leren.

Gr:Pieter.

:
 
Page 1 of 1