Het magazine voor Natuurfotografen
Wij plaatsen verschillende cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. De analytische gegevens zijn volledig geanonimiseerd en niet te herleiden naar IP adressen of personen.
Lees hier meer over cookies en ons privacybeleid
P.Teune on Thu 26 Apr 2012, 9:08
ogenblikkelijk is de link met de foto van de meeuw bij het kraampje op Terschelling gelegd...dat het hier een reiger betreft, maakt deze inzending eigenlijk alleen maar sterker, want de blauwe reiger stond in het oeuvre van Frans toch wel op 1...heel goed gezien!
peter wijn on Thu 26 Apr 2012, 10:00
mooi dat ie de kaart echt bestudeert. herkenbare thema van de foto inderdaad. foto is erg licht. dat geeft iets flets wat toch niet nodig is. (en ik ook niet van frans herken). compliment
josephine on Thu 26 Apr 2012, 10:03
Dit zijn de beelden wel, ja! Dat vreselijke bord, waar ze onderop nog een roodwitblauw motiefje meenden te moeten maken, de tegeltjes op de gevel, in het afschuwelijkste blauw dat je maar kunt bedenken, de straatklinkertjes .... op en top Holland in zijn kneuterigheid. En dan de reiger die daar serieus staat te wachten op een hapje. Goed gezien, mooi pretentieloos gefotografeerd. grtz, josephine
Wijnand van Buuren on Thu 26 Apr 2012, 11:07
Het beeld is onmiskenbaar en goed te associëren met het werk van Frans. De kwaliteit van de opname zou wel een tikkie beter zijn geweest in de afwerking. Groet, WvB
rietgors on Thu 26 Apr 2012, 11:15
Dure haring???> Ik weet het eigenlijk niet. MOOI!!!!!! Helemaal goed gezien. Oh Josephine die blauw/groene tegelkleur is zo mooi juist. Selecteer hem uit de omgeving en hij kan zo op een oldtimer Meng zo,n kleur maar eens op je palet. Groet Douwe
Henk Haans on Thu 26 Apr 2012, 13:02
Die blik van de reiger, prachtig. Je moet zo een situatie maar tegenkomen of weten. In het laatste geval had ik graag het bord er helemaal op gezien. Is wel muggenziften hoor. Groetjes.
Gert-Jan Cromwijk  on Thu 26 Apr 2012, 17:59
erg grappig, een rasechte imitatie... jammer dat het zoute er niet helemaal op gekomen is. GJ
Joachim Pintens on Thu 26 Apr 2012, 18:02
Humoristische plaat, de reiger die het bord bestudeert Knap gezien en goed vastgelegd. Groeten, Joachim.
nelappelmelk on Thu 26 Apr 2012, 18:07
Eigenlijk zouden er twee moeten staan. In de rij voor... Ik vind dit een heel leuke en goede inzending. Groeten Nel
Ruud Scherpenisse on Thu 26 Apr 2012, 18:51
Leuke foto, dat moment heb je goed te pakken!
Albert Allema on Thu 26 Apr 2012, 19:00
geweldige plaat precies zoals die van frans, albert.a
c.dekker on Thu 26 Apr 2012, 19:56
Vind hem zeker leuk erg goed gezien compliment en ook deze gaat mee naar de volgende ronde voor mij Groet Cock
Martijn Horsten on Fri 27 Apr 2012, 6:39
Topper! Goede foto die helemaal geweldig bij Frans past zo. Gr Martijn
leo snellink  on Fri 27 Apr 2012, 15:36
Wat voor mij het meest opzienbarende is aan deze foto is het verschijnsel "zoute haring". Ik snap eigenlijk niet dat Josephine daar nog niets over heeft geschreven. Ze woont tenslotte in Scheveningen. Haring ken ik, maar zoute haring? Hollandse nieuwe noemen ze dat in mijn omgeving en dat het hele jaar door (zelfs de dagen voor vlaggetjesdag als het duidelijk de vangst van het vorig jaar betreft). Maar ja, ik heb ook wel eens gehoord dat ze de haring in Noord-Holland in stukjes snijden en met een prikkertje eten. De associatie met de meeuw uit Terschelling is natuurlijk overduidelijk. Een heel overtuigende Freijee lookalike. Groeten, Leo
josephine on Fri 27 Apr 2012, 17:28
Nou .... zoute hering dus. Ja, josephine woont in Schevelingen, het Havenkwartier he, niet Duindorp! bij de Kezerstreet! En dus zou ze dat allemaal wel weten! Zoute hering, herinner ik me, van uit de tijd dat ik nog beesten at, is smakelijker dan gewone hering, en het kostte 1,50 per stuk - guldens! De dierenarts had gezegd dat het goed was voor de eetlust van de hond, dus kocht ik de heringen - en die moesten zout zijn, voor de smaak dus! Vreemde dierenarts, maar het werkte wel, het bakbeest kreeg dagelijks een halve geknipte (niet gesneden) zoute hering over zijn bak derrie. Heringen pekelen, dat deden ze vroeger al, voor het goed houden en het mals maken. Diepvriezen doet het zelfde, dus het hoeft nu niet meer. Je hebt natuurlijk ook zure haring, in potten. Voor als je geen augurk lust. Als het wat langer open heeft gestaan en in de koelkast bewaard wordt komt er een soort troebelheid in het vocht, en ruikt het een ander soort zuur. Niet doen, heringen in het zuur. Krijg je spijt van. Ik bedenk maar wat hoor, behalve van die dierenarts, zoiets verzin je niet natuurlijk. Maar waarom ik hier op in ga .... ik weet het niet! Ik lees mijn naam en hup! Hap! Pekelharing is overigens de achternaam van iemand uit de geschiedenis, alhoewel niet zo bekend als, bijvoorbeeld, Michiel de Ruyter. En ik lette niet zo goed op op school dus heb de klok horen luiden maar de lokatie van de klepel is mij niet bekend. Wie het weet mag het zeggen. grtz, josephine
FRANCOIS roland on Sat 28 Apr 2012, 9:36
Aparte foto van deze stadsreiger met een FF ingeving die hij zo vaak opmerkelijk in beeld overbracht. Groet Roland
Bert Hoogerhoud on Sat 28 Apr 2012, 12:16
Hele mooie poging. Van mij had het bord/tekst er in zijn geheel op gemoegen.
Marcel van Kammen on Sat 28 Apr 2012, 12:38
Geweldige foto!
Wies Vink on Sat 28 Apr 2012, 18:00
Herkenbaar beeld. Goede bijdrage. Had iets meer afstand genomen tot het onderwerp en iets meer omgeving erbij. Leuke inzending. groet Wies
macslot on Sat 28 Apr 2012, 18:11
Dit is een echte Freijee, zo een die je op de thumbnail al herkent, groet, Marianne
Gerard Visser on Sat 28 Apr 2012, 18:56
Typische Freijee-reiger. Zouden er daar soms meer van zijn? Evt. technische minpuntjes worden ruimschoots gecompenseerd door dit grappige beeld. gr G
Seraf van der Putten on Sat 28 Apr 2012, 19:33
Hele leuke foto. Als er nog een toerist of een omgevallen fiets naast had gelegen had de foto af geweest. Groet Seraf