Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Vind dit de mooiste van de 2 Leo.
Gr, Kees

Ik vind deze ook mooier saamhorigheid mooi moment, ook deze is weer haarscherp.

albert.a

Heel vertederende opname, zou niet misstaan op een kalender of geboortewenskaart. Compliment hoor!

» Last edited by Joep Tomlow on Fri 20 Apr 2012, 17:19; edited 1 time in total

mooie foto Leo
grt
charly

Ja mooi !

Wat een leuke plaat van deze kleine nijlgansjes.
Mooi met die madeliefjes.

Groeten Frank

wat een schitterend plaatje is dit.
helaas lukt even niet voor nominatie

» Last edited by Wilfried Solarz on Fri 20 Apr 2012, 19:00; edited 1 time in total

De bloemetjes maken het plaatje. Wat een snoesjes.
Leuk om naar te kijken.

Groet, Joke.

Vertederend plaatje. Leuk.

groeten,
Folkert

Zeker ook een hele mooie goed gedaan heeft net iets meer dan die eenling.

Gr Rudy

De foto is oke.
Maar nu het onderwerp!!
Nijlgans nu nog klein is straks een moordenaar. Zelf ondervonden dat een paartje NG ca 25 jonge kluten dood maakte. Verder is er film, gemaakt door Dhr. Zandstra uit Heerenveen waarbij de Nijlgans meer dan 25 jonge Bergeenden liet verdrinken. Voorts is er in het plassengebied waar ik regelmatig kom regelmatig bezoek van de NG. Steltlopers gaan dan massaal in de aanval. Dit doen ze niet als er inlandse ganzen tijdelijk in de plas zitten.
Dus ook de steltlopers weten wat voor boeven dit zijn. Ze doden om te doden net als de vos.
Fjildman H.

Mooie foto vooral met die madeliefjes erbij!
'Kleine Boeffies' Wink

Groet Kees

Quote:
Ze doden om te doden net als de vos.


Ik heb al heel wat naar Nijlganzen gekeken, maar dit is nieuw voor me. Ik weet dat ze aardig temperamentvol zijn en zich de kaas niet van het brood laten eten, maar het doden om te doden heb ik nog nooit vast kunnen stellen.
Toevallig zag ik deze week voor het eerst een Nijlgans echt ongecontroleerd bezig. Daar werd een volwassen Meerkoet het slachtoffer van. De Nijlgans deed een behoorlijk serieuze poging om de Meerkoet te verdrinken, maar daar moet bij gezegd worden dat de Meerkoet begonnen was. Die probeerde een jonge Nijlgans, die te dicht bij het nest kwam te slopen en dat pikte vader Nijl niet.
Na een paar minuten dacht ik dat de Meerkoet dood was, maar na twee minuten met de kop in het water drijven kwam er langzaam weer leven in de Meerkoet. Daarna zag de Meerkoet er nog enige tijd zeer kwetsbaar uit (ik dacht aan hersenbeschadiging, want hij zwom eerst alleen maar rondjes), maar uiteindelijk zwom hij terug naar het nest, waar hij uit ging rusten.
Kun je wat meer vertellen over het dood maken van 25 Kluten of me laten zien waar ik de film over Bergeenden kan vinden? Het klinkt namelijk nogal extreem en weinig functioneel voor een vogel die voornamelijk gras eet.
Groeten, Leo

Goede foto. Fraai detail. De positie van de tweede eend van voren vind ik niet sterk, deze zit er half achter verscholen en voegt niks toe, het stoort mij lichtelijk. Belichting en kleuren zijn prima.

Prachtige foto!
Er wordt gesproken over moordenaars. Het gedrag heb ik bij de nijlganzen ook nooit gezien. Wel gehoord van m'n man dat ze slachtoffer waren van zinloos geweld. Hun kuiken werd door een parkgans net zolang onder water gehouden tot het was verdronken.
Het gaat er in de dierenwereld net zo min netjes aan toe als in de mensenwereld jammer genoeg.
Groeten Nelleke

:
 
Page 1 of 1