Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Boeiende foto, leuk idee prachtig uitgewerkt ,

groet, Ane

Kan hier geen ganzen uithalen , sorry
Roel

De kleuren zijn fraai en het idee is er, maar ik mis hier gewoon de kenmerken en scherpte van de vogels.
Jammer.

Groeten Frank

Prachtig! Goed uitgevoerd, een mooi sfeertje.

Groet, Johannes

Prachtige sfeer. Vanuit je zolderraam gemaakt?
groeten Nel

Leuk dat je dit laat zien.
Hans

Ook helemaal niet mijn ding , kan dit geen vogelfoto meer noemen. , maar blijkbaar mening verschillen
Charly

Van deze weet ik het niet goed. Mooi gekleurde lucht, technisch beter dan de andere. Het liefst had ik deze lucht bij de andere ganzen gezien.

Dat er geen apart album komt voor experimentele foto's snap ik wel. Moderatorisch (is dat een woord?) is dat niet te doen met als gevolg dat velen hun mislukte en bewogen foto's gaan insturen onder de noemer "kunstzinnig" omdat ze het wel een "geinig" beeld vinden. Die komen ook allemaal op de voorpagina en dat kan niet de bedoeling zijn.

Groeten,

Michiel

Quote:
Zijn het nu meeuwen of ganzen?


Het zijn ganzen, want meeuwen hebben niet zo'n lange nek, maar dat het Kolganzen zijn, kan ik ook niet zien aan de foto. Overigens twijfel ik daar niet direct aan, omdat Arno een behoorlijke goede vogelaar is.

Quote:
kan dit geen vogelfoto meer noemen


Hoe zou je een foto met zoveel vogels erop dan moeten noemen?

Natuurlijk begrijp ik dat er mensen zijn, die het niet eens zijn met de plaatsing van deze foto in het verzamelalbum, maar dat is nog geen reden om deze en de andere foto dan maar in het tijdelijk album te plaatsen.
"Dit soort foto's" is niet eenvoudig te modereren, maar wel is duidelijk dat de ene foto in deze categorie beter slaagt in het overdragen van een idee dan de andere. Hier komt het er naar mijn mening gewoon duidelijk uit. De chaos van de slaaptrek is hier prachtig in beeld gebracht. Veel te mooi om in een apart album weg te stoppen.
Naar mijn mening is dit veel meer een vogelfoto dan de gemiddelde registratieplaat.
Kortom, ik vind dat de foto terecht hier staat, ongeacht de naam van de fotograaf.
Groeten, Leo

Het is een foto wat je mooi vind of niet denk ik.
Maar ik vind hem prachtig, al de lucht alleen al.
Erg artestiek.
Grote klasse Arno.

Gr Albert.

Dit vind je inderdaad mooi of niks, helaas zit ik bij de laatste groep.
Ieder zijn eigen ding, bij mij gaan dit soort foto,s vaak de prullenbak in Wink

ik vind het ook niks, dan kan je ook veel meer foto,s plaatsen waar beweging in zit,dus jongens of bijna alles goed keuren van dit soort foto,s of niks,zelf vindt ik niks alleen vleugelslag mag onscherp zijn vrg ron entius!!!

Ik hou wel van dit soort foto's. Mooie kleuren en de bewegingen komen inderdaad 'chaotisch' over. Hier zit tenminste een gedachte achter. Om gelijk te roepen dat alleen de vleugels onscherp mogen zijn is overdreven. Zijn genoeg mooie voorbeelden van.

Groeten,
Daan

Ganzensluiers naar het avondrood. Fijn om naar te kijken en mooi dat er op birdpix ook ruimte is voor dit soort foto's.

Marc

@ Leo ik zie iedere morgen de trek naar de polder en s'avonds de trek naar de slaapplaatsen maar zo chaotisch heb ik het nog nooit gezien Wink Trouwens dat gaat altijd in mooie groepen en zeker niet chaotisch.
Gr, Kees

» Last edited by Kees Kroon on Sun 13 Jan 2013, 16:39; edited 1 time in total

volgens mij zijn het straaljagers Laughing ron entius

Arno en moderators,

Dank voor het plaatsen! Hij maakt in elk geval de tongen los! Als dit een gewone registratieplaat was geweest had je lang niet zoveel reacties gehad.

De natuurfotografie is helaas nog steeds zo conservatief als het maar zijn kan en is eigenlijk alleen op het technische vlak geevolueerd maar op het artistieke vlak niet of nauwelijks. Veel pogingen om er meer creativiteit, artistiek en suggestie in te brengen worden vaak met de grond gelijk gemaakt.

Over deze foto is nagedacht. Als je dat bij dit soort foto´s niet doet dan komen ze inderdaad vaak geheel terecht in het TA.

Ik vind het wel een mooi beeld, waarbij ik het in eerste instantie niet zo heel boeiend vind of dit nu wel of niet onder vogelfotografie valt. Voor de plaatsing hier maakt dat laatste uitaard wel uit, en ik kan Leo z'n opmerking wel volgen, immers het barst van de vogels in deze foto. (Maar om nu weer te claimen dat dit 'meer' vogelfoto zou zijn dan een registratieplaat gaat ook weer een beetje ver Wink. Wat is tenslotte nu 'meer' vogelfoto? )
Kort en goed: wat mij betreft een fraai artistiek sfeer- en kleurbeeld met vogels als (hoofd)onderwerp. Goed dus dat 'ie hier staat.
Groet, Hans

het gaat er niet om of het geen mooie foto is,het gaat om het met twee maaten meten,het is inderdaad een mooie natuurfoto,en geen mooie vogelfoto,ron entius

Sfeervolle opname Arno. Lekker die beweging en dan ook nog in een mooie lijn/richting.

Fototechnisch heel mooi. Vogeltechnisch niet zo.

Groet
Jan

Altijd leuk die verdeelde meningen!
Ik ben het eens met mijn voorganger JanLin Wink

Groet, Johan

Ach, lieve mensen,

Ik was gewoon lekker aan het fotograferen. Het licht ging uit. De lucht kleurde. En ik zette mijn camera op 'M'. Sluitertijd op standje 'heel lang'. En heerlijk meebewegen, scherp(onscherp?)stellen en schieten maar. Gauw met de 70mm toen hele groepen aankwamen. Ongelooflijk mooi spektakel was het.

Moet je ook eens proberen (als je wilt). Niet om 15.30 uur op moeten houden omdat je sluitertijden richting 1/60 sec gaan. Maar gewoon, doorgaan! En genieten. Je kunt het altijd nog in de prullenbak gooien.

En, hé, ik voel me geen 'grote' hoor! Echt niet. Ik ben 1,80 (geloof ik), vaak een beetje krakkemikkerig en krakend gestel, tikkie eigenwijs soms, maar ... ik hou zielsveel van fotograferen en daarmee mooie beelden maken. En ik probeer mezelf altijd uitdagingen te geven. Dat houdt het spannend.

Toen ik piepjong was, zag ik eens een tekening van een vliegende vogel. Ik was diep, diep onder de indruk. Zo ongelooflijk mooi, die beweging. Want een kolibrie met stilstaande vleugels klopt in mijn hoofd gewoon niet. Dat zie je namelijk niet in het echt. En een opvliegende wilde eend is ook een vage boel. Ik voel dus (meestal) niet de behoefte om zoiets met 1/5000 sec vast te leggen en te verstillen. Nee, liever op 1/10 of minder.

Mijn aller aller eerste vogelfoto (http://www.birdpix.nl/viewtopic.php?t=8801 beetje scrollen) was een foto van Kleine zwanen met een paar onscherp opvliegende vogels. Mijn 2e vogelfoto ooit was van diezelfde vogels, maar dan allemaal vliegend en allemaal onscherp. PRACHTIG vond ik het! Een ontdekking! Echt.

Da's inmiddels 25 jaar geleden. Veel dingen zijn veranderd, maar dat niet. Ik vind dat nog steeds mooi.

En ik ben blij dat er mensen zijn die dat ook mooi vinden.

Grote groet
Arno

Schitterende foto! Ik hou echt van dit soort fotografie, jammer dat ik geen nomi's meer heb...

:
 
Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next