Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Een Ekster met n een duidelijk getekend verenpatroon n een scherpe snavel n ene scherp oog. Zo zie je ze niet al te dikwijls op foto. Chapeau !

Gaaf, mooie plaat. Z'n oog knalt er echt uit man!Via je z'n snavel kom je dan mooi uit bij de poot die een eikeltje ofzo vast heeft. Ik had het geheel misschien iets meer ruimte gegeven vooral bij z'n staart. Geeft een beetje een krampachtig gevoel dat zo'n lange lijn tegen het kader botst.

+ Mooi scherp, goed doortekend, Ekster is fijn met zichzelf bezig.

- Het verdonkeren van voor en achtergrond is voor mij teveel van het goede.

Lekker vol in beeld gebracht en de kleuren geven een natuurlijk beeld.
Ook houding en actie mooi vastgelegd.
Schaduw op de voorgrond niet echt storend, knap gedaan.

Het gaat om de ekster en dit is de eerste die ik tegenkom met goede doortekening en dat is al een prestatie op zich.Vooral de kop spreekt erg aan .
Verdonkeren van voor- en achtergrond geeft volgens mij geen meerwaarde
Had hem denk ik wat lager in beeld gezet en wat meer ruimte achter de staart gegeven.

Hele mooie plaat. Vind vooral de houding, met het scheve kopje leuk. Doortekening is ook goed.

knappe foto, peter. aan de ekster zelf ontbreekt niet veel. ga wel mee in de opmerkingen over het wat krappe kader en ben zeer benieuwd naar je motief om die donkere randen te maken. doet wat mij betreft wat afbreuk an het totaal-beeld. toch zie ik genoeg positiefs om je tot een goede potentiele winnaar uit te roepen.

mooie ekster, mooi laag standpunt en een leuke pose.
verdonkeren had voor mij ook niet gehoeven.

Mooie kleuren, zwart niet helemaal doortekend (maar dat kan ook aan mn monitor liggen). Zonder onderste donkere rand oogt de foto een stuk frisser.

dat zwart is wel doortekend hoor. Zeer kleine nuances, die moeilijk tonen op een scherm en dit formaat, je ziet het doordat het niet dichtslaat.
het "krappe" kader is in verband met storende onderwerpen in de omgeving. Het levert een beetje een stiekem en doorkijkjesachtig beeld dat mi past bij deze vogelsoort. de donkere randen oogden op 1200x900 heel mooi, en zijn te sterk aangezet op 800x600. de vogel kijkt naar beneden (naar het eikeltje dat ie stevig beet heeft), daarom voor bovenin beeld gekozen. mijn oog wordt onmiddelijk naar zijn oog getrokken.

Leuke pose en mooie belichting. Vind de foto lekker zacht overkomen zonder echt vaag te worden. Standpunt is ook goed gekozen.

Goed gedetaileerd, en mooi belicht. Vogel staat goed in beeld, maar de compositie is moeilijk. Hij kijkt ook naar onderen he.

Ekster als begerige (oog) en grijpgrage (klauw) vogel prachtig in beeld gebracht! Ben het wel eens met de uitgesproken twijfel over de bewerking. Maar opdracht met glans vervuld. Petje af. Groet Ted

Kan aan de commentaren weinig meer toevoegen, dit is gewoon de mooiste eksterfoto! Aan het aantal ratings te zien gaat hij toch wel winnen. om zeker te weten heb ik er nog een schepje bovenop gedaan. Ga maar vast nadenken over de volgende maandopdracht Peter... Razz Groet, Andries

Technisch gezien met ruime voorsprong de beste foto. Zonder afbreuk te doen aan de andere inzendingen want een ekster goed in beeld krijgen is een lastige zaak.

Mijn eerste reactie: Wow!
De vogel is mooi scherp, detail in wit, helaas is zwart wat dichtgelopen.
Mooie houding van de vogel.
Als er een minpunt gezocht moet worden dan zou dat bruine blad achter de vogel wel weg mogen van mij.
Is de fotograaf zichtbaar in het oog?

En van de beste en mooiste Eksters, zal hoog eindigen

:
 
Page 1 of 1