Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Leuk! Vooral dat het lijkt alsof deze mus naar haar eigen schaduw zit te staren, maakt deze voor mij de winnaar. Blijkbaar een moeilijk opdracht dit. Bij de meeste andere foto's hier is de schaduw niet functioneel / per ongeluk.

Groet
Arno

of dit de winnaar gaat worden weet ik niet, maar een erg goede invulling van deze idd toch lastige maandopdracht is het zeker!

Leuke inzending (en ook mussen zitten goed op Hartman tuinmeubels).

Sieb

Hier wordt een verhaal vertelt, goed gedaan hoor. De diagonaal loopt zowel in de schaduw als in de kijkrichting benadrukt. Knap werk!

Monika

Foto had nooit gewerkt zonder de interactie tussen de vogel en zijn schaduw. Voldoet dus helemaal. Als extra kijkt de mus ook nog eens of "het" zo goed is.

opdracht duidelijk uitgevoerd, complimenten daarvoor.
Maar deze foto mist natuurlijk wel scherpte.
Wel raar dat Monika bij de inzending van de groenling (2 foto`s voor deze inzending) over de scherpte klaagt in het oogje, en bij deze foto helemaal NIETS over de onberekende scherpte meld (?) riekt naar vriendjes politiek.

Vr.Groet, RTL

ik ben vaak wel benieuwd naar jouw reacties bij de maandopdracht, maar vriendjespolitiek bij een anonieme opdracht had ik niet kunnen bedenken.
GJ

@Gert-Jan
anonieme ? via de Exif is toch niemand anoniem Razz
Dat had jij zelf kunnen bedenken............Toch
Vr.Groet, RTL

veel lijnen (diagonalen) en herhaling in deze foto.
GJ

Prima inzending, mooi schaduwspel. De scherpte van de vogel vind ik wat tegenvallen.

Groet Hans

Aan de opdracht voldoet de foto perfect, erg goed gezien. Als foto spreekt de foto me minder aan. De vogel staat klein in een omgeving die ik saai vind (en in een donker vlak).

Groeten Michiel

Leuk omdat de mus naar zichzelf lijkt te kijken.
Groeten van Nelleke

Leuk ! Maar dan vooral omdat hij zo mooi binnen de opdracht valt.
In een wat ander decor had ik hem top gevonden.

Gr. arnold

Gert jan, leuk dat Monika ook docent is Razz
Op dezelfde school als waar jij les geeft toevallig?

Vr. Groet,RTL Wink

Uh .... vriendjespolitiek, RTL? Is dat een specialiteit van je? Leg ons lezertjes en kijkertjes eens goed uit wat je daar precies mee bedoelt? En welke methoden je gebruikt om zoiets te "ontdekken"?
Dan ga ik ook eens kijken of ik iemand daar op kan betrappen .....
grtz, josephine

@josephine, simpel even pagina`s naast elkaar leggen. interesses, hobby`s beroep woonplaats. Maar dat hoef ik jou natuurlijk niet uit te leggen Razz

Vr. groet, RTL

een nare aantijging RTL.
als het waar is, is het niet meer dan half beduidend, want waar gaat het over?
over kift, achterdocht, jaloezie?

compliment met de foto Gert-Jan.

Quote:
Gert jan, leuk dat Monika ook docent is Razz
Op dezelfde school als waar jij les geeft toevallig?

Vr. Groet,RTL Wink


Als je dan zo heel goed bent in al de beroepen en woonplaatsen, denk je dat het heel logisch is dat ik Monika ken en met haar op één school werk? Zij docent VO in Monnickendam, en ik leerkracht basisonderwijs in Nunspeet?
En kun jij al die gegevens zien in de exif van een anonieme wedstrijd? Hou toch alsjeblieft op.
GJ

RTL krijgt natuurlijk ook wel eens suggesties naar zijn kop, als hij bij een MO bij de inzending van een bepaald iemand wel heel lovend commentaar schrijft. Dus ik kan me voorstellen dat we dan een broodje van eigen deeg terugkrijgen.
Ik denk dat er wel vaker gekeken wordt in de exif of we te weten kunnen komen wie de foto heeft gemaakt. Maar dat kun je nooit echt zeker weten, hooguit goed gokken. Dus als onder een foto (MO vogel en mens) bij een "gast" iets staat van: "goed zo hansie" dan zou je wel erg voor joker staan als hansie hansie niet zou zijn maar bijvoorbeeld josephine. zo'n blunder wil niemand maken natuurlijk. Dat doe je dus alleen als je zeker bent van de zaak en als je dus voorkennis hebt.
Vervelend, maar het is maar een maandopdracht en het kan hooguit flauw gevonden worden, of opvallend ...
Echter: suggereren (ik denk dus als reactie) dat er vriendjespolitiek is bedreven, is een beschuldiging dit best verder gaat dan iets door hebben.
En we kunnen er wel een fikse discussie over gaan houden en welles nietes spelen, het onschuldige slachtoffer uithangen of wat maar, er zijn grenzen in hoe je de dingen doet. Heel simpel.
Excuses? Beter gewoon eerlijk zijn.
Vriendjes zijn prima, beschermelingen, pupillen, prima.
Een zekere voorkeursbehandeling hanteren naar die vriendjes, beschermelingen, pupillen, prima.
Als het maar eerlijk blijft.
Gewoon, omdat die MO of het winnen er van totaal niet belangrijk is, maar eerlijkheid, het samen door 1 deur kunnen, wel.
Eerlijkheid, met een grote E dus ....
grtz, josephine

Goed geschreven Josephine (het is alleen een koekje van eigen deeg Laughing ) En IDD Eerlijk moet het wel blijven!

@Gert-Jan, ik heb een collega die weer terug gaat naar het basis onderwijs, hij kan die pubers niet aan. Had stage gelopen in het VO en dacht dat hij dat net als hat BO net zo leuk zou vinden. maar na 2 jaartjes hield hij het bij ons weer voor gezien. Zo kan het lopen in het leven.

Houdoe

:
 
Page 1 of 1