Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Toch even n reactie op deze plaat. Ongeveer n jaar geleden polaatste ik een foto van een aalscholver met volle maan (ge-PSt) dit was gewoon een probeersel maar lkokte veel discussie uit omtrent functionaliteit van Photoshop, wat kan wel en wat kan niet etc. Het ging toen om een maantje in een foto, eigenlijk gewoon leuk.....

Vervolgens is de nadruk gelegd op het mooier / beter maken van foto's (iets wat ik pas sinds kort n beetje aan het leren ben) en das natuurlijk super!!!

Nu to the point: Functioneel PS-en vind ik prima, dus mooier / beter maken etc. soms ook wel wat meer (bijv. dat maantje (als het erbij staat!). Ook de zeer functionele collages die we de laatste tijd af en toe zien en de zeer recente Ruigpootbuizerd (Karel) zijn goede voorbeelden van super PS-gebruik.

Nus zijn we echter zover gekomen dat ik deze foto bekeijk (op zich niets mis mee natuurlijk) en denk:

WOW drie IJsduikers bij elkaar!

Volgens mij is het echter gewoon n serie....

Leuke plaat dus maar zet het er even bij en in het algemeen:

laten we niet teveel doorschieten (na de thumb van de Koereigers dacht ik nu juist eerst aan PS en later zag ik pas dat t er wel 2 waren!!!

Groetjes,

Patrick Lemmens (ps sorry, dit had misschien beter in t forum thuisgehoord)

Eens met Patrick,
Had de foto al eerder snel bekeken en het was me toen ontgaan dat hier is gephotoshopped. Bij nadere bestudering is dit idd goed te zien.
Op zich prima foto's maar bij de omschrijving dient m.i. wel vermeld te worden dat dit niet het originele totaalbeeld betreft.
Er komen wel vaker foto's op BP voorbij die zijn samengesteld hetgeen soms wel funktioneel kan zijn; te denken valt bijv. aan de vliegbeelden van de Buizerd van Karel.
Om misverstanden, en deze foto geeft daar alle aanleiding toe, in de toekomst te voorkomen is het wellicht raadzaam dit soort opnamen te weren of een map "compositie-foto's" hiervoor in het leven te roepen.

» Last edited by Ad Sprang on Thu 08 Dec 2005, 12:31; edited 3 times in total

Shocked ??file ijsduikers?? Shocked

nog langere file vind je hier http://www.waarneming.nl/foto_details.php?id=27603

Wink puristen (ea) opgelet het is 1 vogel en hij staat in het album
leuke diversen.
Wink

» Last edited by cor on Thu 08 Dec 2005, 13:31; edited 1 time in total

oei oei oei

Je hebt helemaal gelijk Cor!!! Sorry dus!

Ik trek mn woorden gedeeltelijk terug. (misschien is het juist een compliment naar jou dat t nog niet echt was opgevallen)

Misschien is t ook wel beter dan om de leuke diversen (daar hoort deze mi inderdaad best thuis (als t niet teveel wordt) niet op de "meest recente" te plaatsen.

Wel te gek trouwens drie Ijsduikers ter plaatse Very Happy Shocked

» Last edited by Patrick Lemmens on Thu 08 Dec 2005, 15:09; edited 1 time in total

hi cor,

"leuke complicatie" uh, sorry "compilatie"

groet, peter

» Last edited by peter wijn on Fri 09 Dec 2005, 21:37; edited 1 time in total

De foto is netjes bij leuke diversen aangeboden en goedgekeurd. Ik vond het niet nodig om dit dan nog verder toe te laten lichten. De oplettende lezer ziet uitendelijk toch wel dat het een compilatie is.

Marcel

Album "leuke diversen" was me ook even ontgaan, waarvoor excuus aan Cor.
Van mijn eerdere commentaar blijft dat alleen overeind dat ik vind dat dit in het bijschrift vermeld dient te worden, zeker omdat het tegenwoordig technisch mogelijk is de kijker optisch op het verkeerde been te zetten.
Wat ik al eerder stelde Cor, de afzonderlijke platen van de IJsduiker vind ik nog steeds mooi Wink
Groet,
Ad

Mooie poging Cor, misschien in het verkeerde album geplaatst, maar toch lovenswaardig deze verschillende beelden naast elkaar geplaatst van deze geheimzinnige vogel. (rechtstaande staartveren is een bonus)
Groetjes,
Roland

leuk gedaan, cor. als grap om mensen eventueel op het verkeerde been te zetten wel geslaagd dus. hoewel het hier toch vrij duidelijk was, wil ik toch ook wel pleiten voor een ondersteunend bijschrift.

nou, vooruit dan maar

:
 
Page 1 of 1