Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

en dan toch zo'n fijne mast die het idyllische beeld draaglijk maakt...

heerlijke foto door de diepte die je er in legde

Mooi! Zo'n panorama uitsnede is goed voor dat uitgestrekte landschap, de langgerekte rij kraanvogels laat hoogteverschil zien. Glooiende weidsheid, leegte. Nooit eerder in de winter in Spanje geweest, ik moet er toch maar eens gaan kijken ..... (overmorgen lijkt me een aardige vertrekdatum Very Happy )
grtz, josephine

Ha!
Over 'fijne kijkplaat' gesproken..... Wink
gr
G

Werkt mooi, dat tegenlicht met een donkere akker erachter. En een fraaie dieptewerking met al die strookjes.
Heerlijk toeven daar lijkt me.

Groet,
Bert

Ze vechten niet tegen windmolens, maar moeten wel uitkijken voor de hoogspanningsmasten. Wat een heerlijk gelaagde plaat Sieb.

Windmolens, hoogspanningsleidingen, hoe kraanvogels ermee omgaan weet ik niet, maar gieren zijn er maar al te vaak slachtoffer van. De draden worden meestal gemarkeerd, zodat ze beter opvallen. Er zijn dan van die vlaggetjes aanbevestigd, zodat je telkens denkt een leuk vogeltje op een draad te zien. Die vogels vliegen er toch wel tegenaan.
Maar windmolens - dat zijn echt boosdoeners. Dan denk je goed met het milieu om te gaan, groene stroom en zo, en dan krijgen de vogels allerlei klappen van de molen - weer een vogeltje minder.
Het wordt tijd dat wij mensen evolueren en weer een vacht krijgen, dan is er veel minder energie nodig en kunnen gieren en kraanvogels lekker blijven vliegen.
Maar ja: gaan wij evolueren? Ik zie het nog niet gebeuren.
En het beetje haar dat wij op andere plaatsen dan op onze kruin hebben zitten halen we er zelfs af ...
Very Happy
grtz, josephine

Hele mooie kijkplaat! Zit veel diepte in met al die vlakken. Prachtig licht op de Kraanvogels! Mooi ook die paar boompjes aan de horizon. Uitsnede precies goed.

Gr, Anneke

Zoals altijd, dank voor de reacties.

@ Gerard : Smile
@ Josephine : veel plezier aldaar
@ Henk : de molens/ reuzen van de man van la Mancha zijn peanuts vergeleken met die masten of de hedendaagse molens, ook wat dat betreft hebben ze het lastiger gekregen.

Sieb

Kraanvogels in wijde vergezichten met een perfect geplaatste hoogspanningsmast. (een typisch Sieb elementje).

:
 
Page 1 of 1