Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Prachtplaat peter!

Ja gewéldig .. mooi vervagend naar het achterliggende exemplaar .. en dan springt toch ook dát oog er weer een beetje uit!
Mooi! Hans

Opvallend verschil in oogkleur. Heeft dit met leeftijd te maken?

Prachtige gestilleerde herhaling van vorm en leuk de scherptediepte gebruikt.

Ik ben een beetje raar, denk ik, maar ik vind, dat als er twee vogels op een foto staan, dat ze dan allebei scherp moeten zijn.

fijne plaat, mooie herhaling. In tegenstelling tot wat Gerda beweert: ik zou juist de achterste nog vager gemaakt hebben. De net-niet scherpte (vooral bij oog en snavel) leiden nu wat af.

Pluspunten: prachtige herhaling, prima uitsnede en belichting
Minpunten: geen volle 100% scherpte op voorste vogel

gerda zegt
Quote:
Ik ben een beetje raar, denk ik


ik ben het op dat punt met je eens gerda Wink, maar, maak je geen zorgen, verder ben ik het in het geheel niet met je eens.

voor een iets rustiger beeld was voor mijn gevoel links nog een klein beetje ruimte wenselijk?

heerlijke foto, nog steeds
(en dat zonder belichtingsmeter!)

origineel beeld dat helemaal klopt. gefeliciteerd. Verder weinig gevoel bij, vooral wel een mooie foto

Ik weet niet precies wat het is maar ik kijk niet zo graag naar deze foto. Ik begrijp de voorgaande commentaren zeker wel maar ik krijg niet bepaald een gevoel van ja! bij deze foto.

Quote:
In tegenstelling tot wat Gerda beweert


Ik beweer niets, ik geef mijn mening, uitgaande van wat ik mooi vind en wat ik bij een foto voel. Ik dacht dat dat de bedoeling was. Confused

Ik vind het een prachtige foto, maar *ik* zou er wat meer scherpte/diepte in willen zien. Puur mijn persoonlijke gevoel... sorry...

Quote:
ik ben het op dat punt met je eens gerda , maar, maak je geen zorgen, verder ben ik het in het geheel niet met je eens.


Gelukkig maar, anders zou het een saaie wereld worden. Rolling Eyes

Ik ben altijd gecharmeerd van onscherpe soortgenoten achter het onderwerp, maar hier ben ik het met Luc eens dat hij eigenlijk net te scherp is. Zie ook wat vreemde randjes langs de ondersnavel en voorkant hals. Weet niet of het binnen de competitieregels had gemogen, maar iedere zwaan zijn eigen verscherping cq blur zou denk ik de foto nog sterk kunnen verbeteren.

Erg mooie foto , met 2 keer precies dezelfde houding.
Opvallend hoe het achterhoofd van beide vogels wegvalt in de achtergrond.

Veel is al gezegd. Ik vind hier de kleuren geweldig, de foto heeft een arctische uitstraling. Prachtplaat.

Weet niet wat het is, maar de foto spreekt mij niet zo aan. Zegt niets over de technische uitvoering uiteraard.

Zonder meer 1 van de fraaiste foto's van het afgelopen jaar Peter. Gelukkig mag ik extra kritisch zijn tijdens een competitei want dat groene lijntje langs de hals van de tweede vogel had daar niet mogen zijn denk ik. Compositie is erg goed met die onscherpe kop op de achtergrond.

Fraaie foto. Wel veel ruis in het beeld en ik weet niet of ik de onscherpe vogel op de achtergrond wel mooi vind.

Mooie compositie. De onscherpe kop op de achtergrond doet het goed

frappant is de gelijkenis aan kleurstelling in je beide foto's, hoewel toch in een geheel ander jaargetijde gemaakt. zonder meer een mooie foto, al zie ik nogal wat streepjes en randjes, die er niet op thuis horen.

Ook aansprekend. Wellicht zou ik de foto iets mooier hebben gevonden als het licht in het oog van de voorste vogel net zo was als bij de achterste vogel.

Deze is veel minder dan je andere inzending. Compositie kan beter. Ook is er erg veel korrel in de foto. De scherpte is ook niet optimaal. Het lijkt er op dat het een behoorlijke crop is. Jammer.

Grappige foto vanwege de herhaling van het beeld. Toch lijkt hij door de deelvergroting erg te korrelen. De tweede zwaan had ik liever iets onscherper in beeld gehad. Maar het is wel goed gezien door de fotograaf. Mijn voorkeur gaat toch naar de Dwergstern.

Op eerste gezicht heel fraaie foto, zeker compositorisch gezien. Toch beetje moeite met de achterste vogel. Ziet er wat korzelig uit en groene lijn aan voorkant hals is niet fraai. Cijfer zo omdat er geen tienden gegeven kunnen worden.

:
 
Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next