Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

weer een heel fijn plaatje sieb

Weer een 'Sieb' met landschapselementen, perspectieve lijnen en vogels als spelers en figuranten in een spannende thriller. Zo'n confrontatie zou ook een interessant plaatje opleveren.

groet,
Cor

Ik vind hem prachtig! Heerlijk zachte winterkleuren (gras oogt ook mooi zacht door het berijpte laagje) met die mooie maagdelijk witte Zilverreiger laag in beeld in het water en de stoere donkere Buizerd hoog op de paaltjes. Hele mooie compositie door de hoog-laag verdeling in dit landschap. Leuk ook idd dat de blik van de Buizerd richting de Zilverreiger gaat. Door het naar achter weglopende water en de rij paaltjes zit er lekker veel diepte in. Het verticale van de paaltjes komt weer mooi terug in de bomen achter in beeld. En dat alles in prachtig winterlicht.

Gr, Anneke

» Last edited by Anneke66 on Thu 23 Jun 2016, 10:21; edited 1 time in total

Mooi landschapsfoto met mooi zacht winters licht. Leuk om te zien dat de buizerd de zilverreiger in de gaten houdt.

Prachtig!!.
Rechts de lantaarnpaal eraf zou ik persoonlijk mooier vinden in dit stille beeld.

groet Douwe

Prachtig plaatje, heerlijk sfeertje en compo. Ik had hem nog ietsje meer bijgesneden zodat de lantaarnpaal niet meer te zien was, maar dat is uiteraard persoonlijke keuze.

Grtz. Jurgen.

een interessante foto om te bekijken met goed licht erbij en een mooie dieptewerking.

groet dick.

@ Cor: Ik heb het geprobeerd, zilverreiger met dikke vis, buizerd komt aanvliegen, reiger laat vis los, maar dan loop ik tegen de beperkingen van mijn camera op, beperkingen waar ik overigens geen moeite mee heb, bepaalde foto's kunnen domweg niet met deze camera. Hoge iso levert teveel ruis, lage iso onscherpte vanwege de actie. Heeft enkel wat "bewijsplaatjes" opgeleverd. Hoe dan ook mooi om voor je ogen te zien gebeuren.
@ Anneke en jwchess: Leuk dat jullie die blikrichting opvalt, dat is de reden dat ik voor deze foto heb gekozen. Even later zaten er twee buizerds op de paaltjes, maar deze interactie vond ik interessanter dan twee wegkijkende buizerds.
@ Douwe en Jurgen: Heb inderdaad mijn gedachten laten gaan over die paal, zonder is mooier, lijkt mij ook. Toch voor deze uitsnede gekozen omdat ik onderin dat bochtje in het gras van horizontaal naar langs de paaltjes wilde meenemen, geeft voor mijn gevoel net wat meer eenheid in het geheel. Het blijft puzzelen.
@ Dick: was mooi ochtendlicht, inderdaad, niet zo vroeg als bij menig foto van jou, maar toch.

Dank voor alle reacties, wordt, zoals altijd, zeer gewaardeerd.
Sieb

Mooie plaat Sieb met een bijzonder eigen sfeertje.

kees

Hoi Sieb, wederom een opname met een prachtige sfeer - en er is - zoals wel vaker bij jouw foto's - weer veel in te zien ! Top !Hans

Mooi, herinnering, weemoed. Geef mij maar het voorjaar, die zomer, daar kan ik niet zoveel meer

Het onregelmatig ritme van de frisgroene paaltjes heeft een speels effect ,vooral omdat de andere lijnen van het fraaie landschap overwegend recht zijn.Mooi hoe de reiger oplicht!
Wederom een prachtig gecomponeerde beeld !
Groet,Fons

Deze had ik gemist door mijn verblijf in Bulgarije en aansluitend op Terschelling.
Een boeiende sfeer- en kijkfoto weer, Sieb, die door mijn voorgangers al uitstekend is geanalyseerd.
gr
G

:
 
Page 1 of 1