Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Heel grappig; geel past echt bij het voorjaar.
Ik vind hier vooral de compositie niet zo mooi. De vogel zou voor mijn gevoel iets meer links-onder horen... of een liggende uitsnede met wat kijkruimte voor de grutto.
GJ

Deze foto knalt echt ;komt goed binnen.Gewaagd experiment ,dat een expliciet beeld oplevert.Hou ik wel van..
De centrale plaatsing van de vogel begrijp ik maar omdat de vogel naar rechts kijkt ,krijg je de neiging links een stuk eraf te halen ...
Ik vind dit 1 van de spannendste inzendingen.
Groet,fons

Dit vind ik mooi! Precies goede balans tussen een "natuurgetrouwe vogelfoto" en "een impressie door beeld en kleur".

En ja, ik ben er al een heel tijdje achter dat compositie ("iets meer naar links/rechts/boven/beneden" "Meer ruimte/een stuk eraf" etc) erg veel met persoonlijke smaak te maken heeft.
Voor mij staat de grutto precies op de goede plek,wat overigens niet exact centraal is, maar iets naar rechts.........

Groet, Minke.

Heerlijke vrolijke knallende gele zee over de foto. Mooi gevonden, ook de details in het geel zijn prachtig. Mooie impressie, creatief.
Maar als ik toch even mag zeuren: de plaatsing van de grutto had echt wel beter gekund of, als die daar moet staan, had zijn houding beter gekund Wink.
Al met al: klasse!

Monika

Leuk experiment hoor, ik kan zoiets wel waarderen. De plaatsing vind ik ook niet gek, je kijkt nu in het midden van het beeld door een soort tunnel van geel naar een schimmige grutto. Mooi!

Dromerig, en vooral heel erg geel. Dat geel geeft wel een voorjaarsgevoel, en het is mooi gedaan, zoals de grutto er tussen staat. Dat hij er niet uitspringt door een prachtige scherpte of contrast met het geel maakt mij niet uit. Dit is lekker subtiel, terwijl tegelijkertijd de foto ons toeschreeuwt dat het lente is! Echt he! Very Happy
Leuke nadenkfoto
grtz, josephine

Hoeveel lente wil je hebben, ik weet overigens wie de inzender is. Compositie is iets heel persoonlijks, voor wie er voor geleerd heeft staat de grutto niet goed, voor wie kijkt en ziet zal ontdekken dat de blik elke keer gevangen wordt door de vogel en zijn directe omgeving en dat hij ondanks zijn felle lichtheid toch rustgevend is.

Heerlijke foto om naar te kijken. De Grutto had van mij wat contrastrijker en minder wegkijkend mogen zijn.
Maar toch een heleboel voorjaar.

groet,
Cor

Hier moet je van houden, voor mij is het net wat te veel geel.

:
 
Page 1 of 1