Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Prachtig, echt een schitterende (voorjaars)foto...!
voldoet inderdaad prima aan de opdracht!

Gr, Henri

De liefde spat niet van het scherm... of de liefde moet door de maag gaan! Ze zijn helemaal gefixeerd op het eten denk ik.
Prachtig hoor, twee boomklevers bij elkaar zie je niet vaak; ze zijn zo heerlijk agressief... En dat in een echt voorjaarsdecor, prachtig.
Wat zou het mooi geweest zijn als je iets meer 'oog' had gezien bij beide vogels. Een smachtende blik naar elkaar of zo...
GJ

Zo... dat is bijna van de categorie: 'too good to be true'. Mooi hoor! Dat zie je toch niet vaak: twee boomklevers in een appelboom met bloesem.
Hele toepasselijke plaat en knap dat ze allebei scherp zijn!

Monika

Het heeft enige moeite gekost maar dan heb je ook een fraaie foto die prima voldoet aan de MO. Groet, Marianne

Tjonges. Dat is nog eens een lenteplaatje.
Mooi met de bloesem, bijzonder door twee van die mooie vogeltjes, sterk door een prima compo en ook nog een lekker achtergrondje met een fijne bol geel tussen het groen.
Wat wil je nog meer?
Mooi
grtz, josephine

Mooie plaat zeg, super. Het voorjaar komt wel puur door de bloesem, niet door de twee vogels. Mooie achtergrondkleuren ook. Ik had al een sterk vermoeden van wiens hand deze is, zeker na het zien van de exif. Vakwerk weer hoor.

Vanwege de bloesem een echte lentefoto, ik vind hem echter wat onrustig om naar te kijken.

Puike foto!
Groet,Fons

Ze hebben wat meer aandacht voor de meelwormen dan voor elkaar. De liefde gaat door de maag zal ik maar denken.
Qua uitvoering staat deze inzending op een hoog niveau. Meteen bij het openen van de thumbnail dacht ik al een signatuur te herkennen.
Ik ben benieuwt of het ook zo is.

groet,
Cor

De gelijkenis van de kopjes na bestudering is bijzonder. Dit zijn toch wel twee verschillende individuen of is dit een samengestelde foto. Daar heb ik trouwens niets op tegen, maar ik zou het wel leuk vinden als dat vermeld werd.

Dit is de 3e keer Gejo dat Adrie vraagt of je aan het fotoshoppen geweest bij de tot standkoming van deze foto en 2 andere. Wanneer krijgen wij hier antwoord op.
Gr. Kees

Wie echt kritisch op details let ziet wel degelijk verschillen, maar dit even terzijde. Mensen, als er ťťn iemand is hier op BP die over zijn werkwijze een open boek is, dan is het Gejo wel. Altijd bereid om heel open te zijn met zijn informtie, zodat een ander daar misschien ook nog van leren kan. Ik kan me heel goed voorstellen dat na deze drievoudige "aanval" (want dat is het toch? Iemand aanspreken op zijn vermoedelijke gebrek aan openheid/eerlijkheid?) Gejo zich in stilzwijgen hult. In deze tijd van werken in het veld EN uitvoerige mogelijkheden op de computer moet iedereen zelf weten hoever hij daar in gaat als hij vindt dat het een mooie foto oplevert. Ik zal eerlijk zijn: ook ik vind de foto's van Gejo vaak te geŽnsceneerd, te kitscherig. Maar dat is een smaakkwestie. Ennee......als je vindt dat Gejo daar openheid over moet geven, spreek dan ook iedere inzender aan die foto's inlevert zonder exif-gegevens..... in principe hetzelfde. Daar blijven we ook verstoken van het "bewijs" hoe een foto precies (in het veld) tot stand is gekomen.

Gr. Harry

Hier nog een klein onbeantwoord vraagje.

Tjongejonge........

Gr. Harry

Los van dat ik de beweegredenen van Adri wel kan begrijpen: het is natuurlijk niet zo dat iemand verplicht is om te antwoorden op vragen die via de commentaren worden gesteld. Het kan zomaar zo zijn dat men niet elke dag checkt of er op foto's van een paar jaar terug eventueel nog commentaar is gekomen. Dus het doormekkeren om een antwoord is nergens voor nodig. Je kunt je eigen conclusies trekken, je eigen verdachtmakingen opfokken of ze gewoon maar laten gaan. Zelfs als het zo is dat er 10 foto's aan elkaar geplakt zijn: het is aan de moderators om zo'n foto te weren als zij dit goeddunken.
Maar ik moet zeggen dat ik zelf ook bij Gejo zijn foto's vaak mijn bedenkingen heb. Net als Adri dus - De kans dat een foto als deze zomaar uit je camera komt rollen, door alleen een mooi stekkie en wat zonnebloempitten is veel kleiner dan dat het resultaat door een bewerking met fotoshop tot stand is gekomen. Evenzeer is de hoeveelheid werk en moeite die je moet doen om dit volledig in het veld te verwezenlijken niet te vergelijken met de peulenschil die het in fotoshop is.
Al snap ik dat niet iedereen het zomaar even doet, een paar foto's combineren.
Maar het zal niet de eerste keer zijn dat door de opmerkzaamheid van anderen aan het licht is gekomen dat we te maken hadden met een gemanipuleerde foto. Tja, en als je dat eigenlijk als bedrog bestempelt, dan ga je je aan dat soort dingen ergeren. Maar: niet doen Adri. Laat iedereen hier zijn lol hebben op birdpix. Er is al genoeg ellende op de wereld.
grtz, josephine

@Josephine: dŗt bedoel ik nou.....

Gr. Harry

Ik zal het hier bij laten Josephine. Ik maak hier duidelijk geen vrienden mee. Oh wacht, die had ik toch al niet Wink

Je hebt natuurlijk ook gelijk. Lol maken. Dit is maar een hobby.

:
 
Page 1 of 1