Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Deze foto is niet geplaatst om de volgende reden(en):
Zie dit topic voor meer informatie

- 401 Wij vinden dat de vogels geen meerwaarde voor de foto hebben

Onbelangrijk plaatje maar het argument voor afwijzing begrijp ik niet.
Het is toch duidelijk een gedragsplaatje.
grt. Guido

Ik ben het met je eens Guido en kan het ook niet helemaal volgen

In mijn beleving maakt de meeuw de foto.

Vogel geen meerwaarde? Haal 'm eens weg..... Dan vervalt toch meteen de reden om deze foto te maken? De vogel vervult juist de hoofdrol in deze foto! Een gedragsplaat ten voeten uit.

Gr. Harry

Prachtige foto. Zeker een vogelfoto.
En dan het mooie tegenlicht plus de schaduw.
Naar het VA wat mij betreft.
groet Douwe

@Luut @Wilfried @ Harry @ Douwe, dank voor de positieve reacties.

het commentaar van de moderatoren heeft mijns inziens geen meerwaarde ! Idea
groet, Guido

Zie ik daar verderop ook nog een opvliegend kauwtje?

Groet, Minke.

@Minke, ze waren er wel maar op de foto zie ik ze niet.
Kan ik misschien zelf wat opvliegend zijn ?
Shocked
Groet, Guido

Begin aan mezelf te twijfelen........... Jij ziet toch ALLES....!

Halverwege de metalen paal, vlak ernaast. Ter hoogte van de onderkant van de plattegrond.

Groet, Minke.

Of zie ik iets wat er niet is??????

» Last edited by Rijswijk on Mon 14 Aug 2017, 20:25; edited 1 time in total

@Minke, volgens mij is het een hek met schaduwen die de indruk van vleugels kunnen geven.. maar wat vind je van de meeuw ? Very Happy
groet, Guido

Mooi voor de maandopdracht!

Ik ben het helemaal met Harry eens.


Groet, Minke.

@Alex, die had ik gemist in Frankrijk maar was zeker een optie geweest dan was ie ook niet om onduidelijke reden in het TA gekomen..
Bedankt, groet, Guido

@Minke, bedankt!!
grt. guido

Vind dit zelf een heel leuke foto. De vogel, met fijne schaduw best wel prominent in beeld, de blik strak gericht op de inhoud van het haltehokje. En het aardige daarbij dat die inhoud zich laat raden via het doorkijkje op de voeten. En dat geeft dan weer de mogelijkheid om je eigen invulling te geven aan wat ze daar doen, waar ze naar kijken, maakt deze foto spannend.

Groet
Sieb

Even zomaar een opmerking er tussendoor: wat is het TA toch een heerlijke plek om regelmatig met elkaar te discussiŽren n.a.v. het hier getoonde en waarom een foto al of niet terecht hier staat. Het valt me op dat we hier veel meer met de essentie van vogelfotografie bezig zijn dan in het VA, waar we voornamelijk loftrompetten, complimenten, bijval en "petje af" opmerkingen lezen. Ook leuk hoor, en iedereen mag mij een veer in mijn kont steken als er van mij weer eens ťťntje door de ballotage is gekomen, maar het TA heeft voor mij toch steeds meer een niet te versmaden meerwaarde omdat we hier veel meer -zeg maar- analyserend bezig zijn.

Gr. Harry

@Sieb, dank je wel!
@Harry, je hebt gelijk maar het nadeel is dat er betrekkelijk weinig hits zijn: de foto is verstopt..
maar over reacties bij deze niet te klagen behalve dan een nadere uitleg van de moderatoren..
groet, Guido

precies de reden waarom ik af haak bij Birdpix...de heren in hun ivoren toren geven gewoon verder niet thuis...houden zich niet bezig met het gekrakeel van het gepeupel..kleinerend vinnik dat...weg met het TA...laat alle foto's maar toe en bewaar de beste voor de database...die moderatoren kunnen hun kritiek ook best onder foto's in het VA plaatsen, waar iedereen er zicht op heeft...

over de foto...prachtig...beide, mens en vogel, in de wachtstand

Ben het met Teune wonderlijk genoeg weer eens eens Confused - Dat TA mag van mij ook best opgeheven worden, en dan kan de moderatie bepalen welke foto's database-waardig zijn. Over dat laatste vind ik dan trouwens dat wij daar als gebruikers niet over mee hoeven te beslissen. Dan krijg je hetzelfde gezeur aan de andere kant weer, en daar wordt het ook niet beter van.

Niet dat ik het idee achter het TA niet snap, ik heb er zelf ook niet veel op tegen. Maar het geeft veel teleurstelling en de mensen ventileren dat gevoel, voelen zich verongelijkt. Tegelijkertijd zullen de moderators ook bij zich zelf te rade gaan of ze niet te streng zijn of juist te mild, en de grens wordt steeds vager.

Ik stel het me zo voor: De moderators bepalen of de foto in het communicatie-album hoort volgens de normen die daar nu voor zijn (voor wie het niet weet: het album waar verboden nestfotografie bijvoorbeeld in terecht komt en jij als gebruiker alleen kunt inzien).
De andere fotos's worden gewoon direkt geplaatst of desnoods per uur - zoiets tenminste. (Heerlijk om als gebruiker om een foto die niet goed wordt ontvangen gewoon weer te kunnen verwijderen, toch, zo snel mogelijk?) Er mag dan wat mij betreft tegenover staan dat de gebruikers verder geen commentaar meer op de moderatie geven ......

Zoiets.

grtz, josephine

@Peter, hartelijk dank voor je waardering. IK zag inderdaad wel graag een reactie van de moderatoren inzake de reden voor afwijzing: geen meerwaarde.. ook ik krijg zo af en toe de neiging er het bijltje bij neer te gooien maar gelukkig krijg ik via de reacties veel positieve geluiden en dat waardeer ik zeer.
afschaffen TA de oplossing? dat weet ik niet, wel opener communicatie lijkt me.
@ Josephine , kritische opmerkingen over de kwaliteit van de foto vind ik prima en opbouwend , daar leer ik van. geen meerwaarde vind ik vaak leeg en frustrerend..
bedankt, groet, Guido

Ik vind ook dat er iets veranderen moet. Laat ik voorop stellen dat modereren altijd mensenwerk blijft en om de drommel niet eenvoudig is. Dat besef ik terdege.
Iedereen weet dat ik er een poos tussenuit ben geweest omdat ik hier tegen het nodige opliep. Na wat bekoeld te zijn en omdat ik toch graag dingen wil delen met andere gelijkgestemden heb ik me weer aangemeld in januari van dit jaar om het nog eens te proberen. Gewoon omdat ik het delen met mede-vogelaars miste. Had me daarbij voorgenomen om richting de mods en hun beoordelingen wat afzijdiger te houden dan voorheen. Maar dat kost me de laatste tijd wel steeds meer moeite nu ik steeds vaker (en niet alleen bij mijn foto's) afkeuringsredenen zie die variŽren van twijfelachtig tot volledig de plank misslaand. Zoals bij deze foto, zoals bij mijn zwart-witte Meerkoet.... Bovendien vind ik dat er vaak als (extra) reden iets wordt toegevoegd in de trant van "wij vinden dat", hetgeen in alle gevallen volledig overbodig is en bovendien een weergave van persoonlijke smaak.
Goed, dan komen er al of niet terechte reacties van BP-gebruikers, maar ik mis dan toch wel ook een soort van reactie/toelichting van de mods. Wat Peter zegt over welk gevoel dat oproept voel ik ook. Het zal vast niet zo bedoeld zijn, maar het komt soms wel wat arrogant over.

Eindconclusie: hoewel ik het TA erg interessant vind, omdat ik ook erg onder de indruk kan zijn van wat hier te vinden is mag het van mij weg, als er een andere constructie voor in de plaats komt. Bijvoorbeeld (ook inhakend en "uitbouwend" op het idee van Josephine): foto's die op technische en vastgestelde criteria aan de eisen van BP voldoen, dus ook de wat meer experimentele, allemaal plaatsen in het VA. De BPgebruikers vellen daar vanzelf wel hun oordeel over, positief of negatief, of ze onthouden zich van commentaar (wat op zich ook weer een aanwijzing is over wat men van de foto vindt). De ingediende foto's blijven allemaal b.v. twee weken staan, waarna de mods de keuze maken welke er in een database worden opgenomen. De rest verdwijnt dan gewoon van de site. Want kijkt iemand nog wel eens in het VA op pagina drieduizend-zoveel? Als de foto's verder staan dan bladzijde 5 dan nemen de kijkcijfers al nauwelijks meer toe. En is er na die twee weken een foto van jou verwijderd die jij nu juist erg mooi vind dan bewaar je die toch gewoon in je PA?

Gr. Harry

» Last edited by kruisje2000 on Tue 15 Aug 2017, 13:30; edited 1 time in total

@Harry, Deze foto is geplaatst maandagmiddag de 14 de , het is nu de 15de, misschien komt er nog toelichting van de moderatoren . Geduld is niet mijn sterkste kant maar het is vakantietijd en er is meer te doen. Even afwachten lijkt me het beste. Groet, Guido

het Birdpix concept is wat mij betreft inmiddels wel uitgewerkt...ik zie verzuurde moderatoren die het (begrijpelijk) ook zat zijn om steeds maar weer kritiek te ontvangen omdat er weer eens ten onrechte een foto in het TA is beland.....(het vormt voor mij wel zo ongeveer de enige levendigheid op deze ooit zo bloeiende site, waar ik heel lang met heel veel plezier aan heb mee gewerkt..nu wordt er in het VA niet of nauwelijks meer inhoudelijk gereageerd op foto's, behalve met veel ah's...en oh's...en worden discussies vnl door een klein groepje fanatici gevoerd in het TA)

...ik denk dat je mogelijk weer wat meer leven in de brouwerij brengt als je foto's sowieso in het VA plaatst...dan kan iedereen ze zien...kunnen moderatoren evenzogoed hetzelfde commentaar geven als ze nu doen...(uiteraard dient verstoring hoe dan ook vermeden te worden dus dat foto's die daar duidelijk het gevolg van zijn in de BP prullenbak verdwijnen...prima...)...nou ja...ik mis de gezelligheid van weleer

:
 
Page 1 of 4
Goto page 1, 2, 3, 4  Next