Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Ik zou bij deze omstandigheden en donkere achtergrond veel ruis hebben met de 70d. Hier zie ik helemaal geen ruis. Mooie foto waarbij ik de ruime uitsnede wel goed vind uitpakken.

vind het vogeltje er heel goed opstaan inclusief de achtergrond.
de setting komt mij wat gekunsteld over.
grt. guido

Helemaal eens met Guido.

Groet, Minke.

Prachtige foto, Jan. De Winterkoning staat er prima op en ik vind dat er met setting niets mis is. Mooie achtergrond ook.

Groet,

Leo

Prachtige pose van de winterkoning.

Snap helemaal niet wat er nou gekunsteld is aan deze setting: gewoon een bemoste stronk met een zingende Winterkoning, gefotografeerd bij donker weer. Mooi, rustig en volledig natuurlijk beeld met een bij dit weertype horende enigszins sombere kleurstelling. Ik zou het gekunsteld hebben gevonden als naderhand op de computer de kleuren meer contrast en verzadiging hadden gekregen.
Compositiegewijs gesproken zou ik er boven nog een reepje van zo'n 2 centimeter afgehaald hebben.

Gr. Harry

@Harry, het gekunstelde zit er hierin dat het lijkt alsof de tak er speciaal voor is uitgezocht en neergezet. maar misschien sis dat niet zo. ik ga fa op de afbeelding. grt. guido

@ Guido: als dat het criterium voor "gekunsteld" is dan zou dat dus wat jou betreft ook gelden voor de helft van alle IJsvogelfoto“s evenals al die vogelhutten/drinkvijvers foto“s..... en in die gevallen ben ik het met je eens.

Gr. Harry

@Guido @Harry bedankt voor het commentaar allemaal. Ieder heeft natuurlijk recht op zijn mening of een foto mooi is of niet. Maar de reactie op "gekunsteld" bevreemd mij een beetje. Deze winterkoning was een "bijvangst" terwijl ik in een tentje zat te wachten op een ijsvogel. Deze winterkoning kwam naast het tentje zitten tentje zitten tegen de bosrand waar stammen en takken lagen. En het was zijn biotoop, hij zit, zoals te zien op de foto, voluit te zingen. Dus er is aan deze foto weinig gekunsteld. Maar Harry is me een slag voor, ook ik wilde schrijven over al die ijsvogel, havik, sperwer foto's, daar zijn in vele gevallen mooie stronken, takken, dode bomen voor neergezet. Dan zijn er heel veel foto's gekunsteld vrees ik.
Groet
Jan

» Last edited by Jan P on Sun 17 Sep 2017, 18:42; edited 2 times in total

@Harry@Jan , dat soort foto's bedoel ik. als dit zomaar geluk is deze setting dan vind ik het jammer dat ik juist bij deze foto een opmerking heb geplaatst. ter compensatie zal ik de foto nomineren.
ik schreef al dat ik het een mooie foto vond!
groet, guido

Mooi belicht, prachtig detail en fijn dat hij de ruimte heeft.

Helemaal niet eenvoudig een foto voor te leggen waar de Winterkoning in een compleet rustige achtergrond vertoeft.
Prima foto.

Groet
Bart

Een juweeltje
Truus

Dat luide lied van deze kleine lawaaimaker wordt krijgt alle ruimte. Mooi.

Groet,
Sieb

:
 
Page 1 of 1