Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Mooie foto. Maar weer verschillende foto's bij elkaar geplakt ?

@Woodl: Ik zou dezelfde foto ook kunnen uploaden van een boomklever die langs kwam. Door het selectief ontruisen (vervagen) van achtergrond en selectief verscherpen van de glanskop springt de vogel er wel erg uit inderdaad.

Prachtige foto Gejo. Genieten dit. Toevallig heb ik maandag ook glanskoppen kunnen fotograferen. Ongelooflijk beweeglijk zijn ze. Knap dus dat je er eentje in deze setting hebt weten te fotograferen. Technisch ook top. Ik vind dit een nominatie waard.

prachtig herfsttafereel. Knap geënsceneerd zou ik zeggen!

Een goede voorbereiding is het halve werk, een goede nabewerking de andere helft. Het levert een resultaat dat er zijn mag. Mooie foto!

Grtz.,
P.

Ik vind de foto technisch gezien schitterend! Zowel de mees als de paddenstoel staan er qua scherpte en belichting prachtig op tegen een fraaie goed bijpassende achtergrond. Wat dat betreft zeker een compliment!
De enscenering gaat mij te ver.
Niet in de eerste plaats omdat je met voedsel de vogel op een bepaalde plaats probeert te situeren. Persoonlijk heb ik daar niets mee, maar ook niet zonder meer iets tegen.
Maar dit is niet een enscenering van iets dat ook zonder enscenering voor zou kunnen komen. De kans dat je deze foto, where ever, zou kunnen maken zonder zaadpitten is bijna nihil.
De paddenstoel verfraait het beeld omdat jij van paddenstoelen houdt......
Mijn grens bij enscenering ligt blijkbaar op het punt dat het beeld ook zonder enscenering gewoon zou moeten kunnen voorkomen.

Groet, Minke.

Lekkere herfstplaat, mooi gedaan Gejo!!

Groeten, Thijs

het valt me op dat bij de bewerking niet wordt vermeld dat het om twee foto's gaat ( toch?). verder sluit ik me aan bij Minke. persoonlijk houd ik hier niet van. plaatjes uit oude schoolboeken maar dan technisch anders vervaardigd.
grt. guido

Dag Geio,
het oogt mooi maar mijn oog wordt van de paddenstoel naar de mees getrokken en vv. Het gaat hier om twee afzonderlijke beeld-elementen die op zich niets met elkaar gemeen hebben maar elkaar wel zwaar beconcurreren. Het meesje staat er mooi op dat had m.i. voldoende moeten zijn.
Laat je er uiteraard niet van weerhouden om die dingen te doen die je leuk vindt.

groet Ben

Dit is gewoon één plaat lijkt me, want Gejo is daarover normaal gesproken bijzonder transparant. Suggesties in die richting vind ik dus ook niet fair richting Gejo.

Qua setting lijkt me het een kwestie van smaak of je zo'n paddestoel iets toe vindt voegen, of juist kitscherig vindt. Het is 'principieel' gezien natuurlijk niet verschillend of je vogels met pitjes lokt naar een saaie stronk, een fraaie bemoste stok, of een veldje met paddenstoel.

De eindeloze discussie over het al dan niet voeren en ensceneren hoeft toch niet elke keer opnieuw gevoerd te worden? Dat heb je wat mij betreft in je achterhoofd bij het al dan niet uitdelen van een nominatie. En dan ook of je zelf de scène creëert, zoals Gejo hier, of dat anderen dat voor je doen, zoals bij fotohutten. Daar zit nogal een verschil in qua moeilijkheid en inspanning.

Maar laat het eindresultaat vooral besproken worden. Dan heb je van die standaard foto's met standaard mosjes en vet aan de snavel. De kunst is dan het onderscheidend blijven. En dan zie ik hier gewoon een prachtige, onderscheidende foto met fraaie scherpte en licht.

Groeten Vincent

@Vincent: ik denk dat noch ik noch Ben de discussie starten van wel/niet voeren en ensceneren. Maar uitgaande van dat je dit doet, reageren op de wijze waarop iemand hier dan gestalte aan geeft.


Groet, Minke.

Werkelijk een prachtige fot Gejo! Heerlijke compositie.

Groet,

Eef

@Vincent, ik herinner met tenminste 1 plaat waarbij geen melding gemaakt werd van het feit dat er twee foto's waren samengevoegd dus zou ik het wel prettig vinden te vernemen of dit hier ook het geval is geweest. grt. guido

Leuk, en intrigerend beeld, wat mij betreft juist omdat het geen alledaagse combi is. Experimenteren is soms grenzen verleggen en dat lokt verschillende reacties uit. Voor sommigen ga je net te ver, anderen worden er juist door geïnspireerd. Ik vind het technisch een fraai beeld. Omdat er niks over samenvoegen is vermeld, ga ik bij het schrijven van deze reactie dus gewoon uit van één foto - je kunt anders immers wel overál vraagtekens bij gaan zetten Wink . Groet, hans

Gewoon heel prettig om langer naar te kijken Gejo!
Uiteraard prima scherpte en juiste compo!

Groet,

Henk

Heel mooi Gejo is het wachten zeker waard geweest.

Gr:Pieter.

Mooie opname en uitsnede en een goede compositie.
Groet Marie-José

Ben net terug van Deventer (dagje zeearenden kijken). Ik zag dat de inktzwam open was gegaan. Hoop morgen nog wat foto's te kunnen maken. Smaken verschillen...... ik lok graag vogels met zonnepitten naar plekjes in de tuin die ik mooi vind. Anderen schieten alleen foto's tijdens wandelingen en dus zo natuurlijk mogelijk. Weer anderen zitten in commerciele hutten of op erven bij Steenuilen waar allerlei atributen zijn neergezet. Ieder wat wils zou ik zeggen. Zoveel mensen zoveel smaken. Ik houd nu eenmaal van wat gekunstelde settings met bloemetjes of paddenstoelen en zo.
@Guido: dit is gewoon 1 foto. Maar wel de vogel selectief lichter gemaakt en selectief verscherpt. Achtergrond selectief ontruist. Hierdoor knalt de mees er uit. Ook een kwestie van smaak.

Gejo, dank voor de info. Een knappe plaat is het wel en voor mij beter dan vanuit een kijkhut. grt. Guido

Geweldige setting en kleuren. Mooie scherpte op paddenstoel en vogel.
Groet,
Robert

Eens met Hans; bij geen vermelding van samenvoegen vertrouw ik erop dat het een (1) foto is.
Een perfect uitgevoerde in scene gezette foto. Een bijzondere setting die je mooi of niet mooi kan vinden.
Voor mij is het een verrassend mooie combinatie.

groet,
Cor

erg leuk
knalt er - in jouw woorden Wink - naar mijn smaak iets te veel uit. Achtergrond is als een soort platte plaat door dat ontruisen, en dan wordt het wat kunstmatig.

compliment, en sterkte met je ruggenwervels

Twee van mijn hobbies in één foto t.w. vogels en paddenstoelen. Knap gedaan, Gejo.

Groet,

Leo

Ik vind het een adembenemend mooie foto, prima uitgevoerd. Zonnebloempitten maken mij helemaal niet uit, samenvoegen ook niet. Het resultaat mag er zijn. Het is mijn smaak niet. Een soort kerstkaart-gehalte heeft het naar mijn idee. Ik zou deze als kerstkaart in de winkel laten liggen. Maar mijn complimenten voor wat je hier hebt gepresteerd. Super!
grtz, josephine

superrrrrrrr!
grt

:
 
Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next