Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Mooi Thijs , maar waarom bijgepoetst ?

Je hebt toch een zoomlens?

Persoonlijk vond Ik de eerdere voorbij komende foto's van wat verder weg meer aansprekend , maar ieder zijn mening``


Grt
Charly

Vaak droom je natuurlijk dat je een vogel superdicht voor je lens krijgt..............................
Dus ja, mazzelkont! Geeft een aantal zeer fraaie details te zien (groene kleur, rode oog, waterdruppels). Mooi!
En toch, ik merk dat ik deze IJsduiker met zijn fraaie (maar wat "drukke" tekening) het mooist uit vind komen als hij van enige afstand is gefotografeerd. Als ik alle foto's van deze Giesbeekse vogel bekijk, vind ik dat de minimale afstand voor het mooiste resultaat de afstand is zoals op de foto van Dennis. Die foto had voor mij ook echt niet een paar millimeter closer moeten zijn!

Ik neem aan dat je ook foto's heb gemaakt op wat grotere afstand en dan is dit natuurlijk wel als detaillering een hele leuke aanvulling!!!!

Groet, Minke.

NB: zie dat Charly zijn woorden wat sneller uit de pen kreeg.......

» Last edited by Rijswijk on Mon 06 Nov 2017, 10:34; edited 1 time in total

Mooie scherpe plaat, ik ben zelf geen liefhebber van zon en water ivm de weerkaatsing op de golfjes, maar dat is puur persoonlijk.

mvg,

Dennis

“Ja het mag wel zo” zou Daniël Lohues met een Nedersaksisch understatement hebben gezegd.

Groet Henk

Wat kijkt hij je indringend aan met dat mooie oog!
Druppeltjes, mooie golf ervoor, hij is prachtig Thijs!

Groet,
Bert

Hij is mooi Thijs!
Gr, Kees

Heel fraai Thijs. En dat geluid wow. Bedankt voor het delen

Ik vind deze close-up een mooie aanvulling op de rest van de foto's van deze vogels waar die meer ruimte krijgt. Je krijgt dan details te zien die je op de andere foto's niet of minder goed ziet. De technische kwaliteit had van mij nog wel wat beter gemogen, met name de scherpte en detaillering. Mogelijk vraag je op 600 mm net iets te veel van de lens? Of was de sluitertijd net iets te laag? Een kleinigheidje hoor, maar toch... als je perfectionisme naastreeft. Het wit op de borst en de reflectie op de snavel had je misschien ook nog wat kunnen temperen.

Bedankt voor de reacties.
@Charly, het moment ging razend snel, hij is telkens maar kort boven, scherpgesteld op de kop en paste nog net in beeld. Geen tijd voor uitzoomen. Dan maar een klein reepje aan vastgeplakt.
@Michiel, scherpte van het originele bestand is haarscherp. Heb deze op mn laptop bewerkt, waar de foto automatisch wordt verscherpt bij het verkleinen van de foto. Dit doe ik op de pc thuis zelf waardoor de foto op kleine resolutie een stuk beter overkomt, daarom bewerk ik daar altijd mijn foto's en niet op mn laptop omdat het resultaat vaak minder is qua detailering. Ik had dus eigenlijk gewoon tot het weekend moeten wachten maar was te enthousiast om nog zo lang te wachten Rolling Eyes . Komend weekend zal ik de foto nog in mn PA zetten maar dan bewerkt op de pc thuis.

Groeten, Thijs

» Last edited by thijsglastra on Mon 06 Nov 2017, 14:52; edited 1 time in total

IJsduiker staat er erg fraai op, Thijs. Mooi licht op de kop, fraaie spiegeling van het water. Ik had zelf graag wat meer ruimte om de vogel gezien, maar je hebt al toegelicht waarom dat niet is gelukt.

Groet,

Leo

Ik zou maar wat blij zijn met deze gedetailleerde plaat. En het punt dat er weinig ruimte om de vogel is? Ieder z'n smaak gelukkig.
Proficiat.
Groet, Sjors

Gave plaat Thijs.

Grt. Jurgen.

Bedankt voor de toelichting Thijs. Ik snap dat je je enthousiasme niet kon bedwingen. Ben benieuwd wat je er thuis van kunt maken.

Prachtig Thijs.
Groet
Marie-José

Ik vind het een prachtige foto.
We moesten vorige week in de buurt van Giesbeek zijn....dus ook even gekeken.
Wat een prachtige vogel....en wat lastig (vond ik) om er een mooi beeld van te maken. Diep in het water.....druk duikend....soms te ver weg....grijs/regenachtig weer.....ik hebbum, maar had hem graag zó gehad!

Dus mijn complimenten, Thijs!

groeten,
annie

Heel gaaf Thijs, de vogel zelf komt hier qua kleur en detaillering op zijn mooist uit.

@ Michiel: de ene vogel is de andere niet (qua details) sommige hebben een grovere structuur van de veren waarbij je meer details ziet en andere zijn wat gladder (zoals bv de kop van een Steenarend)
Deze zit er wat tussenin, ik denk niet dat je in deze kop heel veel meer detail krijgt.

fraaie close up!
grt. guido

T'is een mooi beest.
T'is ook best een mooie foto in die houding.
Ben niet zo'n soorten jager maar zou ook wel heel blij zijn denk ik.

Gr. arnold

Je kan discussiëren tot je blauw in je gezicht ziet, maar het is toch buiten kijf is dat dit een wel heel fraai en levendig portret is?

Ik heb hem ook, ook dichtbij, maar zwart-wit in grijs weer. Had deze héél graag gemaakt.
gr
G

Wat een kop en wat een oog! Ik heb zowel foto's van in de zon als in schaduw. In de zon vind ik de kop en groene, blauwe glans veel mooier dan bij wat somberdere foto's. En in de zon is het weer moeilijk fotograferen...of het wit wordt uitgebeten, of het zwart loopt dicht. Het is heel simpel..... beide weersomstandigheden hebben iets eigens. Overigens heb ik niet alleen foto's met een heel laag standpunt, soms is een iets hoger standpunt ook mooi omdat je dan de structuren in het water beter ziet. Tja.... zo blijft fotograferen afwegingen maken, snel reageren, plat op je buik duiken enz. ..... prachtige hobby hebben we met z'n allen toch!

Hij is mooi Thijs, en een prima aanvulling op de beelden die we voorbij hebben zien komen. Naar mijn bescheiden mening Wink . Groet, Hans

Hij is zeker mooi Thijs. Had zelf ook willen gaan, maar vanuit Den Haag zonder eigen vervoer is wat lastig.

Willem

Hij is klasse Thijs

Mede door het lage standpunt laat je de ijsduiker in al zijn glorie zien Thijs.

Topplaat Thijs!

Hartelijke groetjes R&G

:
 
Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next