blank Birdpix.nl No.1 Vogel- en natuurfotoforum 
« Previous Picture Alcedo atthis Next Picture »
  Bird picture: Alcedo atthis / IJsvogel / Common Kingfisher


Poster: nelappelmelk PixPas Pro
Scientific name: Alcedo atthis  
Dutch name: IJsvogel
English name: Common Kingfisher
Place: Ugchelen
Date: 01 Dec 2017
Pic Description: Elke dag loop ik mijn rondje in de buurt. De afgelopen dagen hele leuke soorten gezien. Grote gele kwikstaart, de goudvinken zijn er weer. En vandaag een hele groep sijzen die in de elzenproppen bij de beek zaten. Maar het mooist vind ik toch altijd het zien van het ijsvogeltje. Vorig jaar zag ik vaak een vrouwtje. Dit jaar laat het mannetje zich geregeld zien.
Technical data (processing/exif): Bijna gehele opname om de leefomgeving mee te nemen.
Posted: Fri 01 Dec 2017, 19:00
View: 406
Exif:
Nr. nominations:  (1x)
« Previous Picture - Next Picture »
 

Comments
Poster: Wilfried Solarz on Fri 01 Dec 2017, 20:51
vind het een erg mooi geheel


 
Poster: Rijswijk on Fri 01 Dec 2017, 20:57
Maar laatst was het toch het "vrouwtje wintervogel"?
Vind het een mooi en herkenbaar beeld. Had 'm graag nog een piepje scherper gezien, een piepje maar...... Maar ook zonder: mooi plaatje!

Groet, Minke. 
Poster: nelappelmelk PixPas Pro on Fri 01 Dec 2017, 21:38
Dat klopt Minke. Maar slechts 1 keertje het vrouwtje. En vorig jaar was het net andersom. En wat scherpte betreft: ik heb nog naar het origineel gekeken. Dat ziet er goed uit. Er zit veel info in deze opname dus ik moest aardig comprimeren.
Het mooie is dat het vogeltje al aan me went. Ik kan vrij dicht erbij komen. Het is ook langs een druk wandelpad. Alleen als de honden te dichtbij komen dan gaat hij er vandoor. En vandaag was een kart de spelbreker. Die zat loerend onder het boompje. #evil 
Poster: LeerdammerKees PixPas (Basic) on Fri 01 Dec 2017, 23:54
Vertrouwd beeld van het ijsvogeltje in een volkomen natuurlijke setting. Lekker tussen de takjes en loerend naar een visje. Qua scherpte moet Minke niet 'zeuren' want dit soort foto's en met dat max. 400 kb uploadpunt krijg je het nooit haarscherp. Hoeft ook niet want tijdens het wandelen zie je het ook niet haarscherp Wink Maar vanuit een hut, waar je er met je 'bakkus' bovenop zit, ja, dan weer wel Laughing Had zelf deze foto wel wat onderbelicht, kan de Iso omlaag, blijft de sluitertijd vrijwel gelijk en had je de foto in de nabewerking weer wat kunnen oplichten waardoor je die lichte vlek op het ruggetje niet krijgt. Maar in de nabewerking zo ook wel op te lossen. Fijne foto waar ik met plezier naar kijk.

Groet Kees 
Poster: Rijswijk on Sat 02 Dec 2017, 0:31
@Nel/Kees: Ja, daar heb ik na Nel's reactie ook over na zitten denken.
Ik heb namelijk geen idee waar je allemaal mee te maken hebt als je met programma's als Photoshop, Lightroom oid werkt en als je een foto met max 400 kb moet uploaden(????). Onkunde.
Maar Kees: tijdens het wandelen zie je, op een andere manier, wel haarscherp!
Ik blijf het een fijne foto vinden Nel!

Groet, Minke. 
Poster: sieb PixPas Plus on Sat 02 Dec 2017, 20:05
Ja mooi beeld, en leuk om te lezen wat voor soorten jij op je rondje tegen komt (en dat zet ik dan weer af tegen wat ik op mijn rondjes tegen kom, er is overlap).

Groet,
Sieb 
Order:  
Page 1 of 1 All times are GMT + 1 Hour

contrast border=


© Zygomatic 2018 | Disclaimer | Sponsored by CameratoolsCameratools