Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

mooi! Wink...doet me denken aan een maandopdracht die Peter Wijn ooit heeft bedacht en waar ik als beginnende vogelfotograaf veel aan heb gehad en nog steeds heb...'stippen, vlakken en lijnen' was zijn opdracht en dat is nou precies wat ik sterk vind aan deze foto...hele fijne compositie

» Last edited by P.Teune on Mon 05 Feb 2018, 22:11; edited 2 times in total

Moet denken aan Watersnood 1953.......... Maar dat komt van al die recente televisiebeelden.
Mooie foto, Guido! Weids, en veel te zien.

Groet, Minke.

@Luut, je nominatie spreekt boekdelen voor mij, heel hartelijk bedankt!
@Peter, ja heel veel staat er feitelijk niet op, technisch is deze nu ook in orde.
Hartelijk bedankt voor je compliment!
@Minke, hoog water ja, ik was er recent met die storm, angstaanjagend.
Dank voor je positieve reactie.
groet, Guido

@Guido, graag gedaan want dit is een van de soorten vogelfotografie die ik mooi vind, zeker zo uitgevoerd. Even nog een tip voor als je uit de auto fotografeert, zorg dat het koud is in de auto want de warme lucht die de auto verlaat zorgt voor thermische turbulentie die de scherpstelling kan beïnvloeden, soms bij grote temperatuur verschillen zelfs iets condens of mist vorming. Ervaringsdeskundigheid. Wink
@Minke, ik woonde ooit op een eiland in de Nieuwe Maas (De Zaag) en daar hadden wij, tot het sluiten van de Haringvliet dam, tussen de 5 en 20x per jaar ca. 1 meter water voor de deur staan en kon ik thuis in de kano stappen en naar school peddelen.

» Last edited by luutgroeneveld on Mon 05 Feb 2018, 22:50; edited 1 time in total

@Luut , dank voor de tip! meestal heb ik sowieso wat tijd nodig en het raam staat dan al een poosje open maar goed om te weten. groet, guido

@Luut: je jaagt me vandaag wel het internet op......!!! Krimpen aan de Lek/Krimpenerwaard, dus.
Minke.

Erg mooi Guido; typisch Hollands ;zowel het landschap als wel de groepjescultuur!Een echtcpoldermodel...
De lijnen leiden naar de boot,de horizon sluit het beeld.Fraai gecomponeerd!
Groet,Fons

Mooie foto Guido , Je krijgt hem wel onder de knie
Grt
Charly

@Fons @ Charly, mooi licht maakt het wel veel gemakkelijker, hartelijk dank voor de fijne reacties en Charly in het bijzonder voor de nominatie. groet, Guido

Dit vind ik dan wel een mooie foto van jouw hand Guido! De structuren zijn fraai, met de gegroepeerde vogels, en de ondergelopen uiterwaarden vormen op zichzelf ook al een fraaie plaat.

@Luut, grappig om te horen. Ik heb jarenlang meerdere keren per week rond gelopen op de Zaag. Dat heeft een tijdje stil gelegen, maar sinds ik een fototoestel heb, kom ik er weer zo nu en dan. Woonde je in een van de huizen in de buurt van de brug, of in de huisjes bij de houtzagerij, onder de hoge hoogspanningsmast?

Zo Guido, dit is andere koek, Deventer koek! Prachtplaat. Compliment ook voor het doorzetten. Maar los daarvan dit is een panorama om bij stil te staan en van te genieten. Ook de waardering van met name Charly vind ik een mooi gebaar.

Groet Henk

Heel mooi beeld. Fraaie compositie. Mooie verdeling van de vogels.

@Vincent @ Henk @Nel, ik moest dan wel even uitwijken naar Deventer of eigenlijk Terwolde aan de Gelderse kant. Dat mooie weer doet ook wel wonderen. Ik heb wel geen wereldreizen op het programma staan maar ik wil toch wel een paar mooie foto's meenemen van de volgende bestemming. Zal de Extremadura worden verwacht ik, ook lekker licht misschien. In totaal heb ik tot afgelopen 1 januari zo'n 43 jaar in Deventer gewerkt, dus de omgeving ken ik een beetje.
hartelijk bedankt! groet, Guido

Kijk Guido - deze vind ik dus echt heel mooi. De thumbnail springt er al gelijk uit! Super, het zachte blauw van het water en de lucht, de verloren bomen in het water, de bizarre boot op de achtergrond, en dan de groepen verschillende vogels - keurig bij elkaar en mooi verdeeld over de voorgrond.
Gaaf hoor!
grtz, josephine

@Vincent, ik woonde helemaal achteraan in een bedrijfswoning naast de zagerij. Ben benieuwd of er op de Kleine Zaag nog steeds bosuilen nestelen, of is er inmiddels geen bos meer?

Ja, dit begint meer op "een echte sieb" te lijken, Guido!
Ik wens je veel plezier met je nieuwe camera en veel succes met de nieuwe stijl. En niet meer zeuren over de mods. Ze hadden gelijk en wat heb jij daardoor veel motiverende commentaren gekregen.
Da's nou ook Bp!
Groeten uit Frankrijk Peter

@Josephine @ Arnold, heel leuk de positieve reacties en 2 nominaties erbij! zal niet meevallen dit niveau te behouden..
hartelijke bedankt, groet, Guido

@Peter,ja dit is 10 keer beter. soms begrijp ik het niet en dan toch weer wel. de reacties zijn inderdaad stimulerend. dat is inderdaad ook BP!
bedankt, groet, Guido

Guido in Extremadura zal het licht, de trillingen e.d. voor meer lastige omstandigheden zorgen. Ik weet niet wanneer je afreist.
Ook is de droogte van de afgelopen tijd een zeer groot probleem voor de vogels.

@Nel, ik heb niet veel keus wat betreft de data. Ik zit nog met verplichtingen ivm werk. Eind dit jaar wil ik stoppen . Het zou Mei worden, beetje laat het wordt al flink warm. We rijden er zelf heen dus kunnen eventueel nog uitwijken. .
Misschien is het weer tegen die tijd anders. .
Groet, Guido

@Gerard, hartelijk bedankt voor je 5de nominatie. Nu weer een beetje met de benen op de grond komen Wink groet, Guido

Gelukkig hoef je je in Extremadura geen zorgen te maken over te weinig vogels: alleen de regelmatig terugkerende vogelaars merken op dat het "tegenvalt dit jaar" ..... wat dan natuurlijk niet zo is, maar als je het ene jaar verrast bent door het enorme vogelaanbod, dan verwacht je volgend jaar en dus meer ervaren nog meer vogelaanbod. Maar zo werkt het niet uiteraard. Water, het blijft er genoeg, tot in juni, zeker in de Arrocampo (Saucedilla) en langs de Taag, maar de charme ligt natuurlijk in de dehesa's en de steppes - daarvoor ga je naar Extremadura. O ja, en in de lucht en op de elektriciteitskabels uiteraard .....
grtz, josephine

Een zeer geslaagde opname met je nieuwe camera, knap hoe je dit hebt weten vast te leggen. vermoedelijk uit de auto en zonder statief ? ( hij is scherp hoor ) maar ik dacht begrepen te hebben dat je geen statief meer gebruikt.
Groet Marie-José

» Last edited by Marie-José Boon on Tue 06 Feb 2018, 16:55; edited 1 time in total

@ henkdikkers @Marie-José Boon @nelappelmelk
wat een verrassing weer nominaties erbij , ja al die nominaties dat best heel bijzonder. geen statief gebruikt zoals gebruikelijk.
hartelijk bedankt, groet, Guido

Als geboren en getogen Deventernaar kan ik de lokatie goed plaatsen. De boerderij rechts van het schip is al weken alleen per boot bereikbaar door de blijvend hoge waterstand. Beide zijden van de IJssel zijn een echt ganzengebied.

Alleen als je landschapsfoto's maakt met een korte brandpunt moet je eens denken aan de hyperfocale afstand van een lens. Hiermee kun je bliven werken met een grote lensopening, bv f5.6 en toch vrijwel alles scherp op de foto krijgen.
Bij door jou gebruikt materiaal ligt het scherptepunt rond de 10 meter en niet op oneindig.

Groeten

Bert

:
 
Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next