Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Wat is dit een prachtige foto!!!

» Last edited by baxflier on Mon 16 Aug 2004, 16:05; edited 1 time in total

Geweldige actie foto!!!!!!!!!!1 Very Happy

Geweldig Jan,

Over de arend niets op te merken. Heb je hem iets ingeflitst? Detail onder de vleugel is prima. Kop iets aan de hete kant voor een klein plaatje als dit. Wsch 'spot on' in het originele plaatje.

Het enige wat ik 'jammer' vind, is dat de dode (aas) vis te zien is.

Grz

Peter

Schitterende actiefoto. Daar droom je van als vogelfotograaf om die zelf ook zo te mogen maken. Ik vind dat de kop en de snavel veel te veel licht gekregen hebben. Zelfs naar mijn smaak is de foto oversharpened. De dode vis had ik in eerste instantie gemist.

» Last edited by Marcel van der Tol on Mon 16 Aug 2004, 19:44; edited 1 time in total

Peter

Ik zou de vis inderdaad kunnen verwijderen. Alleen zo gebeurt het wel. Visafval gaat overboord en de arend profiteert daarvan.


IJsduiker. Dat de kop te veel te veel licht heeft gekregen ben ik niet met je eens. De hoeveelheid wit/licht in de kop varieert sterk per exemplaar. Maar soms zijn ze tegen wit aan.


Jan

» Last edited by Jan Smit on Mon 16 Aug 2004, 19:25; edited 1 time in total

Er valt altijd wel iets op een foto aan te merken, maar naar mijn mening moet je bij een plaat als deze gewoon stilletjes genieten......

Juist ...

Absolute klasse. Gefeliciteerd!

In 1 woord: fantastisch!

» Last edited by Daan Schoonhoven on Mon 16 Aug 2004, 22:59; edited 1 time in total

Jammer van de slechte contrastbeheersing, kop is uitgebeten in de hoge lichten. Vis ligt wel erg klaar voor de zeearend en misschien is de 'catch' dan toch een mooier moment? Graag meer details van opnametechniek- en plaats.

Eerlijk gezegd begrijp ik niet goed dat een foto als deze toch nog redelijk wat kritiek krijgt. Om te beginnen is Jan gewoon eerlijk, want hij had de vis ook kunnen wegpoetsen. Daarnaast heeft hij gelijk als hij zegt dat dit de manier is waarop het gebeurt, hoewel het ook zonder menselijke tussenkomst wel eens zal gebeuren dat een zeearend een dode vis van het water plukt... Hetzelfde geldt voor de lichte kop, ook al heb ik er geen moeite mee omdat er hele lichte zeearenden bij zijn, met wat handigheid in fotoshop is ook dat waarschijnlijk zo opgelost. En ondanks dat ik zelf ooit heb eens aangegeven dat de omstandigheden waaronder een foto is gemaakt er eigenlijk niet toe doen, wil ik toch zeggen dat ik veel respect heb voor mensen die met dit soort plaatjes uit Noorwegen weten terug te komen. Suetens deed het tientallen jaren geleden al, maar sindsdien zijn er, ondanks de kolonnes fotografen die die kant op gaan, toch maar weinig fotografen geweest die met dit soort platen zijn terug gekomen.

» Last edited by Chris Schenk on Sun 22 Aug 2004, 18:17; edited 2 times in total

Martijn.
De kop komt inderdaad uitgebeten over. In de originele opname zit echter nog wel detail in het wit. Kan hem nog wel een keer opnieuw converteren en uploaden.
Catch. Ik heb net een andere zeerand geupload.
Opnametechniek. Canon mark II en 500/4 IS vanuit een bootje uit de hand.

Met vriendelijke groeten,

Jan

Hoe zit het nu met die kop? Eerst zeg je "Dat de kop te veel te veel licht heeft gekregen ben ik niet met je eens. De hoeveelheid wit/licht in de kop varieert sterk per exemplaar. Maar soms zijn ze tegen wit aan." en nu Martijn er wat van zegt ben je het er opeens wel mee eens?

Jan,

Mooi mooi mooi mooi,
maar vooral gaaf.

Ik ben niet met martijn eens dat de catch mooier zou zijn. Hier zie je de vogel onderweg naar een hoogtepunt: pakt ie hem ja of nee? Dat heeft nou eenmaal altijd meer spanning dan vlak na het hoogtepunt. (hoe voeg je een smiley in?).

peter

Chris,

Mijn antwoordt komt misschien inderdaad wat verwarrend over maar wat ik eigenlijk bedoel is dat er inderdaad zeearenden zijn met een vrijwel witte kop, zoals deze maar als ik nog eens goed kijk naar het originele bestand zit er in het wit meer doortekening/detaillering dan dat er hier te zien is in het jpg-bestand.

Jan

Peter,

We zijn het een keer eens, ik vind dit moment ook mooier dan het moment "net na de catch"!

:
 
Page 1 of 1