PiXperience Unlimited, Academy & Masterclasses: het event voor elke natuurfotograaf!

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Mooie compositie. Heerlijk al dat gras rondom die paaltjes. De tapuit is mooi en het gras ook.
Truus

Netterden, daar vliegt nu die Arendbuizerd rond? Maar zo'n klein vogeltje in het groen heeft toch mijn voorkeur........

Groet, Minke.

Goed dat je me even waarschuwt Minke. Ik heb even gekeken waar precies die Arendbuizerd is gesignaleerd. Ligt precies in mij "vaste vogelrondje". Zal ik dus maar even mijden tot de storm over is.....Ieder zijn ding, maar ik vrees dat er net als toen bij de Bruine Klauwier (ook in Netterden) weer zo'n slordige 250 soortenjagers op linie staan met hun kachelpijp dezelfde kant op. Niks ten nadele van de "goeien", maar er hoeft maar een handjevol aso's tussen te zitten (qua parkeren, gedrag en nietsontziende "drive" om hun topplaatje te schieten) en dan heb ik al gegeten en gedronken. Verschrikkelijk vind ik dat. Weet nog goed toen in 2001 de boot op Vlieland aankwam en even later een horde vogelfanaten RENNEND" door de Dorpsstraat denderden om maar het eerste bij het kerkhofje te zijn waar zich de Aziatische Roodborsttapuit ophield. Was gewoon te gênant voor woorden (vind ik dan hè?).... Nee.......ik blijf gewoon liever een beetje de "Neil Young" van de amateurfotografen....een typische "loner". Dan maar geen dwaalgasten......

Gr. Harry

» Last edited by kruisje2000 on Thu 12 Jul 2018, 12:46; edited 1 time in total

@Harry, ik sluit me nog even aan bij je kritische kanttekeningen m.b.t. te fanatieke fotografen:
onlangs las ik dat ik in Park Hooge Veluwe streng zal worden opgetreden tegen lomp gedrag van vogelfotografen.
vanwege het grote aantal bijzondere vogels komen er hordes op af: ze strooien voer, ze gaan midden op de weg staan met hun statief en wijken niet voor auto's. ze blaffen andere bezoekers af. aldus het nieuwsbericht.
Ik zou eigenlijk dat bericht hier wel op BP hebben willen zien eventueel gecombineerd met plaatsingsverbod voor die locatie.
dan zie ik liever een puur natuur plaatje zoals deze tapuit.
groet, Guido

» Last edited by guido mwm on Thu 12 Jul 2018, 12:37; edited 1 time in total

Inderdaad een mooi plaatje zo. Minstens zo leuk als een beeldvullende vogel, wat mij betreft. Je boft met je mooie omgeving - inspirerend genoeg!

Nu heeft de arendbuizerd niet al te veel te maken met dit plaatje, en ook het gedrag van fotografen niet, maar ik wil daar toch wel even op reageren. In elke groep mensen zitten wel lui die de fout in gaan, en conflicten met medefotografen zul je dus altijd wel hebben, het is inherent aan een groep mensen die de zelfde belangen hebben. Daarbij zul je ook meemaken dat er hier en daar iemand voorbijgangers stoort, en inderdaad komen daar ook wel eens conflicten van. Dat is gewoon jammer. Maar laten we dat niet generaliseren. Meteen maar weer een plaatsingsverbod - dat gaat toch veel te ver? Ik snap best dat je weinig zin hebt om achter een zelfdzaam vogeltje aan te hollen met een dertigtal andere fotografen, maar ik ben zo vaak bij zo'n twitch geweest - en over het algemeen gaat het er gewoon heel gemoedelijk en gezellig aan toe, en de bewoners of voorbijgangers worden netjes te woord gestaan. Tja - en soms staat er een rijtje fotografen en vogelaars met hun statief pontificaal op de rijbaan, en dan vinden sommige automobilisten dat wellicht niet zo leuk, of hebben ze haast. Maar daar kom je toch wel uit met zijn allen? Dan is er wel iemand die naar zo'n auto toegaat om uit te leggen waar iedereen mee bezig is en wanneer de automoblist aangeeft toch echt door te willen rijden dan wordt wel plaats gemaakt. Ik vind het toch altijd wonderlijk hoe op een website voor fotografen soms gedaan wordt alsof dat de meest asociale figuren ter wereld zijn! Kennelijk doen wij niks anders dan verstoren (dus niet alleen vogels maar ook mensen), houden wij ons niet aan de regels en gaan we over lijken voor het ultieme plaatje ..... Ik ga hier niet vertellen dat ik me daar niet mee bezig houd, dat ik niet zo ben. Ik doe dat namelijk ook. Niet omdat ik een pestmens ben, maar omdat ik gewoon een mens ben. Met de nodige fouten, soms.

Dat alles neemt niet weg dat ik dit plaatje niet heel fijn vind. Lekker gewoon een tapuit tussen het zomerse gras waar hij een mooi paaltje heeft gevonden. Een dierbaar stukje natuur.
Heerlijk

grtz, josephine

p.s.: Als je daar nou zo dichtbij bent, dan zou ik toch maar even op arendbuizerdjacht gaan - gaaf toch!

@Josephine, ik citeerde een krant met een persbericht over lompe fotografen en uit de hand lopende situaties.
Ik ken de situatie niet uit de praktijk. Het is belangrijk genoeg om het imago van vogelfotografie hoog te houden en eventueel maatregelen te nemen.Als het allemaal zo makkelijk oplosblaar was geweest dan zou de Hooge Veluwe niet met maatregelen en een persbericht zijn gekomen mag ik aannemen.
groet, Guido

Ik heb dat berichtje even opgezocht, en ik snap dat je dat hier ook wel aanhaalt. Zelf denk ik dat zoiets best meevalt, als iedereen een beetje tolerant is. Natuurlijk mag er opgetreden worden als er een vogel verstoord wordt, en als de situatie gevaarlijk is ook. Ik geloof zelf, met mijn naeve optimisme, dat het meestal wel meevalt. En dat je ook door de vingers moet kunnen zien. Ook als je Park de Hoge Veluwe heet. Er is wat mij betreft al veel te veel gecontroleer en op de bon geslinger - zo wordt het een saai landje. Maar goed, dat is mijn mening. Ieder zijn ding natuurlijk.
Ik moet er weer eens heen, de Hoge Veluwe! Al lijkt de Achterhoek me ook wel wat .....
grtz, josephine

@Josephine, als de Hooge Veluwe spreekt van lomp gedrag zal er toch wel iets aan de hand zijn. Als iemand met zijn statief de weg ( tijdelijk) blokkeert kan ik daar wel inkomen als de fotograaf verder beleefd blijft maar het voeren van de vogels terwijl dat niet is toegestaan gaat toch wel te ver. meer tolerantie lokt soms nog meer extreem gedrag uit. al met al krijg ik geen positief beeld.
In ieder geval is de beeldvorming van vogelfotografie weer nadelig benvloed.
groet, Guido

Dit is een mooie Harry ;fraaie soort ook in een typisch "Kruisje"setting ;het diagonaal doet het goed ..
Groet,Fons

:
 
Page 1 of 1