Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

De oehoe tegenwoordig ook in Friesland... Dat had ik niet verwacht! Je ziet wel aan de foto dat het een flinke crop is, maar de vogel dicht benaderen lijkt me geen goed idee. De houding is prachtig!

Groeten, Vincent

Indrukwekkend groot. Mooie pose.

Indrukwekkend groot. Mooie pose.

Wilfried..... zou je mij even de plek willen mailen (info@oehoewerkgroep.nl). Ik ga er niet heen hoor, maar OWN houdt alle waarnemingen bij in de database, ook van ontsnapte oehoes.
Er zitten al jaren oehoes in Friesland en Groningen. Hoogstwaarschijnlijk uit gevangenschap ontsnapte of vrijgelaten oehoes. De bekendste oehoe die er al zeker 5 jaar zit is te zien bij het Lauwersmeer in de buurt. Toen dat bekend werd waren er een paar jaar geleden plotseling 5 oehoes in dat gebied, waarvan enkele al snel verzwakt werden gevonden. We vermoeden dat hun baasjes het zin van de uil af hadden en hun "lievelingetjes" toen maar in de buurt van de oehoe van het Lauwersmeer hebben vrij gelaten. Citesringen worden er afgeknipt wanneer mensen ze bewust vrijlaten. Pure faunavervalsing wat ons betreft die tamme beesten in de vrije natuur. In Friesland worden ook regelmatig oehoes gemeld.

Prachtig beest! Voor mij had je 'm wel wat meer ruimte mogen geven.
Van Gejo's verhaal wordt ik niet vrolijk.......

Groet, Minke.

Kan het zijn dat er geen quote knop meer is?

Gejo mij laatste 2 keer dat ik een bijzondere soort heb doorgegeven aan een ring groep of een twitcher groep die de belangen van de vogel voorop hadden staan zijn bijzonder slecht bevallen vwb er vertrouwelijk mee om gaan. Het is natuurlijk vervelend als dan iedereen over 1 kam geschoren wordt maar ben wel terughoudender geworden. Dit is niet de Lauwersmeer Oehoe.

Zo zeg, je krijgt zo een goede indruk van verhoudingen. Bijzonder moment.

Groet,
Sieb

:
 
Page 1 of 1