Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

De eerste foto is voor mij direct een kanshebber vanwege de leuke actie. Beetje jammer dat we het oogje van de spreeuw niet goed zien, maar nogmaals... een hele mooie inzending.

Dit is een geweldig gave foto! Prachtige symbiose, perfect passend binnen de maandopdracht, en mooi van scherpte en achtergrond. En dan nog het gefladder erbij vastleggen, knap werk.

Ik had wel een flashback...
https://www.birdpix.nl/album_page.php?pic_id=445457

Die twee foto's lijken bijna verdacht veel op elkaar, met dezelfde vogel, koe en achtergrond. Het lijkt zo'n unieke plaat, dat er niet twee vrijwel dezelfde van te produceren zijn. Vandaar dat deze gedachte even bij me opkwam. En de exif ontbreekt om dit te kunnen ontkrachten. Maar achteraf zal ongetwijfeld blijken dat deze plaat is geproduceerd door een totaal andere fotograaf, in de afgelopen maand. Dan vast excuses voor het opschrijven van deze gedachtespinsels. Nogmaals: een topper, en een favoriet voor de winst voor deze maand.

Groeten, Vincent

Originele en fraaie foto, voldoet prima aan de opdracht. Groet, Marianne

Pracht foto. Idd jammer dat de exif er niet compleet is, is een kleine moeite en zeker noodzakelijk voor een Maandopdracht. Ik moet nu maar aannemen dat ie deze maand gemaakt is.

Gr Hans

Leuke foto. De incomplete exif maakt dat ik gematigd enthousiast ben.
Truus

Mooie, originele invulling van het thema.

Boeiende foto die er voor mij direct uitsprong als een kanshebber. Zowel koe als spreeuw hebben baat bij elkaar. Tja en wat maakt nu dat die spreeuw juist daar z'n vlieg vandaan wil hebben. we zullen er nooit achter komen.

interessant beeld waarbij de koe het meest scherp is.
de foto van 2016 vind ik mooier...
grt. guido

Ik zie op de koe spreeuw combi na weinig vergelijking met de aangehaalde foto. Andere vogel, andere koe, andere kleuren etc etc. Ik vertrouw er dan ook op dat deze gewoon terecht hier in t album staat, ik zie iig geen redenen om daar aan te twijfelen.
Het beeld is erg gaaf en zeer passend voor de MO! Precies het goede moment, net het vliegje te pakken. Gave inzending!

Groeten, Thijs

Voor mij gewoon een heel mooie invulling van de opdracht, waarbij de houding van de spreeuw het idee van symbiose kracht bij zet. Die twee hebben elkaar hard nodig! Mooie zachte afwerking en daardoor fijn van kleur, Ik kan deze foto alleen maar heel fraai vinden.
Heel jammer dat - het lijkt gewoonte te worden bij de Maandopdracht - er weer een verdenking wordt geuit. Er is volgens mij geen reden om die richting op te denken, daar wordt niemand beter van.
Wat mij betreft is dit toch een kanshebber.
Met of zonder exif
grtz, josephine

Bijzonder beeld. Prima inzending.

Ja, een heel mooie foto en ik vind hem ook een dikke kanshebber, ware het niet dat........ Ik vind: een maandopdrachtfoto moet altijd voorzien zijn van de (werkelijke) exif-gegevens. Waarom zou je daar niet gewoon open en eerlijk over zijn? Nu snap ik ook wel dat er altijd wel met die datum te sjoemelen valt, dus absolute garantie over het maak-moment heb je nooit, maar het sowieso op voorhand al weglaten van de exif gegevens ontlokt natuurlijk meteen al verdachtmakingen. Als je niks te verbergen hebt...
Dit alles nog helemaal los van de overeenkomsten met een eerder gepubliceerde foto. Het kan natuurlijk zijn dat de maker zich van destijds het tafereel van koe(ien) en Spreeuw(en) nog herinnerde en voor de maandopdracht nog eens terug is gegaan naar die plek, in de hoop een soortgelijk (en heel fraai!) beeld vast te kunnen leggen.
Gr. Harry

Ik vind dit echt een mooie foto, en ook een originele invulling van de opdracht!

Helaas deel ik wel de mening dat, ook los van mogelijke verdenkingen, de EXIF-gegevens ingevuld behoren te zijn. Evenals een indicatie van toegepaste bewerkingen. Jammer dat dat niet is gebeurd.
Groet, Erna

Tja, prachtig moment weten vast te leggen, dat staat buiten kijf, voor mij een absulute topper.
Het is echter wel een eis dat de foto in de gegeven periode gemaakt is, dit hoort blijkbaar bij de criteria!
Bij een seizoensopdracht bij Nederpix is mijn foto daardoor afgewezen....
Kan de Exif alsnog opgevraagd worden?
Groet Marlene

Het is verder geen harde eis dat je de exif moet tonen. Een en ander gaat ook in goed vertrouwen. Het is geen wedstrijd met grote prijzen, het is maar een maandopdracht. Ik vind het daarom vervelend dat ik deze reacties ontlokt heb met mijn opmerking. Nu is deze prachtfoto kop van jut, terwijl ook bij de lepelaar en kleine mantelmeeuw de exif ontbreekt. Zoals Thijs zegt: geen concrete reden om te twijfelen of deze foto wel netjes in de afgelopen maand is gemaakt.

Groeten, Vincent

Misschien heeft de maker bewust de exif weggelaten omdat zijn apparatuur anders zijn naam zou verraden Smile
Laten we de foto maar gewoon beoordelen als zijnde in augustus gemaakt en dan horen we later wel van de maker wanneer hij daadwerkelijk is gemaakt.
De foto verdient m.i. een podiumplek namelijk.

Deze foto vind ik prachtig! Goed passend in de opdracht en op het juiste moment.

groet Alex

Ik zie ook geen gelijkenissen met die van 2016. Niet alleen de koe is anders maar ook het contrast, de kleuren en de lichtomstandigheden. Toen 29 terechte nomi's en deze foto doet er niet voor onder. Vooral omdat de vlieg in het oog wordt gepakt is deze interessanter.

groet,
Cor

Wat wil je nog meer.
De spreeuw houd zich op bij de koien evenals de vliegen.
En de spreeuw maakt er goed gebruik van.

Groet Jan

:
 
Page 1 of 1