Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Hoe kan het dat deze foto hier iets donkerder is dan zoals ik hem heb opgestuurd? Ik heb al een paar keer waargenomen dat dit gebeurt. Zijn er nog meer mensen die dit is opgevallen?
Truus

» Last edited by Truus Aletta Maan on Thu 11 Oct 2018, 8:57; edited 1 time in total

oogt idd wat donker.
mijn ervaring is dat eerst uploaden in het PA pas een goed beeld geeft van hoe het er uiteindelijk uitziet...
grt. guido

Om eerlijk te zijn heb ik het nog nooit meegemaakt dat een beeld er anders uitziet op Birdpix (in vergelijking met mijn bewerkingsprogramma). Je kunt een foto altijd checken door hem eerst in je persoonlijk album te zetten. Die versie komt overeen met de rest van de site.

Het heeft geloof ik te maken met de kleurruimte waarin jij je foto's opslaat (waarschijnlijk onbewust) en die waarin ze op internet, of specifiek op birdpix, getoond worden. Sla jij ze op in adobe RGB, dan kan er kleurverschil optreden als je ze bekijkt op Birdpix - daar zie je ze voor zover ik weet in "gewoon" RGB.
Door de foto dus in je PA te zetten, kun je controleren of de kleuren nog kloppen voor je eigen idee. Maar voordat je upload kun je dus de kleurruimte in je eigen programma ook veranderen, en dan zie je waarschijnlijk al wat verschil. Dat kun je dan aanpassen voordat je de foto plaatst.
Je zou het (volgens die theorie) dus kunnen voorkomen door in je camera al aan te geven dat je wilt opslaan in RGB - en tenzij jij of je bewerkingsprogramma dat bij het nabewerken daar iets aan verandert, komt de foto net zo op BP te staan als in jouw programma.
Hoop dat je hier iets mee kan - zelf vind ik het al ingewikkeld genoeg!
grtz, josephine

Voor mij persoonlijk hoeft ie niet lichter. Vind met name de tint blauw hier erg mooi als zachte achtergrond voor het wit. Smaken, he?

Groet, Minke.

Moment van opvliegen goed vastgelegd.
Over het licht/donker is al iets gemeld en kan zeker iets beter.

Groet...
Frans

Dankjewel Josephine. Ik heb een en ander onderzocht en daaruit blijkt dat jij het bij het rechte eind hebt. Het ligt inderdaad aan hoe ik mijn foto opsla. Ik zal kijken of ik dat nog kan veranderen.
Truus

Ik vind hem prachtig van kleur en helderheid/contrast. Het wit is mooi en rustig. Je moet met die GZRs altijd zo oppassen voor schreeuwerig wit zonder detail en als je niet uitkijkt gaat de zaak in de uitgebeten-modus.
Kortom GZRs mogen van mij altijd een tikkie onderbelicht zijn. Ik vind deze precies goed. Maar zoals Minke al zei: smaakkwestie.

Gr. Harry

Van mij mag die idd wel wat lichter Wink Maar mooi in de vlucht te pakken, lekker close.

Groeten, Thijs

:
 
Page 1 of 1