Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Wat een mooie beuk 😀 Treffende omzetting naar zwart -wit. Het zwarte gat zuigt alle aandacht naar de uil. Mooi Hans!

ik ben zelf ook niet rustig dus kleur past meer bij mij Wink
grt. guido

Ik ben niet echt een liefhebber van zwart-wit beelden , maar pakt hier toch zeker mooi uit. Heeft iets mystieks over zich.
gr. Ido

Ja hoor, prachtige plaat zo.

Ik vraag me wel eens af waarom dan altijd gekozen wordt voor zwart/wit, bam!. Met afname van verzadiging van kleuren kan je ook tot hele mooie "tussenvormen" komen. Die misschien ook wat zachtere beelden opleveren?
Ik zou hier nog wel een klein reepje boven eraan willen zien (net de huidige TVopnamen: hoofden staan er bijna nooit meer helemaal op.....)
Conclusie: het zal m'n leeftijd zijn.

Groet, Minke.

Zwart wit wordt over het algemeen wat ondergewaardeerd en dat vind ik jammer. Niets fraaier dan al die grijstinten die het beeld vormen. Het is wat we vroeger hadden: zwartwitfilm, en vanwege het gebrek aan kleur moest je extra je best doen om het plaatje aantrekkelijk te maken. De mooiste foto's die ik ooit heb gezien zijn in zwartwit (en ze komen uit de fotodoos van mijn pa).
Ik vind het dus heel fijn om zo'n uiltje gewoon in zwartwit te zien, en ik kan me nauwelijks voorstellen dat dit, met kleur, aantrekkelijker zou zijn.
Het wazige groen zou in de voorgrond waarschijnlijk gaan storen, de prachtige schaduwen in de boom zouden lang zo levendig niet overkomen en de structuur van de stam zou veel minder fraai zijn.
Mijn simpele mening natuurlijk.
Maar yes - ik vind hem dus prachtig zo
grtz, josephine

aan de leeftijd zal het niet liggen dus. het blijft een kwestie van wat je gewend bent ( foto's van opa ) en smaakontwikkeling.
ik ga voor kleur: veel meer variatie!
grt. guido

Het heeft wel wat Hans, zeker door de mooi holte en het zwarte gat waar het koppie uitsteekt. De uil zou je n.m.m. nog ietsje mogen oplichten, verder een fraai beeld hoor!

Groeten, Thijs

:
 
Page 1 of 1