Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Voor de 70d (die ik ook heb) vind ik de kwaliteit erg goed. De scherpte is perfect en meestal heb je in dit soort achtergronden storende ruis. Die heb jij hier mooi onder controle.

Mooi portret!
Hij lijkt er echt voor te poseren.
Witte bontkraag en -muts lichten mooi op tegen de donkerbruine achtergrond.

Groet,
Bert

Sluit me aan bij Bert. Erg mooi!
Wat ik van je verhaal erbij moet denken weet ik niet zo goed. Heb daar altijd dubbele gevoelens bij.

Groet, Minke.

Foto is mooi. Ik zou zelf niet naar zo'n voederplaats willen.
Al moet ik zeggen dat als ze in EthiopiŽ langs de kant van de straat een aangereden koe opeten, de situatie misschien niet heel verschillend is... grt. Guido

Een heel aaibare gier heb je hier weten neer te zetten. Fraai, met al die bruintinten die het hele beeld vullen.
Groet,
Sieb

Prachtig portret Leo.
Als ik het goed gezien heb is de foto gemaakt bij donker regenachtig weer? Ideaal om zulke mooie foto's te maken.
Gr, Kees

» Last edited by Kees Kroon on Thu 08 Nov 2018, 21:28; edited 1 time in total

N.a.v. de reacties van Minke en Guido wil ik opmerken dat de gieren in de PyreneeŽn bijgevoerd moťten worden, omdat er in Noord-Spanje te weinig voedsel is voor hen, terwijl er daar wel volop broedgelegenheid is. Dit in tegenstelling tot de Extremadura, waar er wel voldoende voedsel is, maar geen broedgelegenheid. Manuel heeft een stichting opgericht ter bescherming van de gieren en de opbrengst van de bezoeken komt ten goede aan deze stichting.

Groet, Leo

Ik ken en begrijp dit soort verhalen Leo, toch goed dat je het nog even toelicht.
Maar ik kom er voor mezelf nooit zo goed uit wat ik daar dan van vind. Blijf altijd hangen in "aan de ene kant" (natuurlijk! Je laat die jongens toch niet.....!) en "maar aan de andere kant" (de leefsituatie heeft zich nu eenmaal zo ontwikkeld (doorgaans door menselijk (on)beheer) en dingen veranderen dan: of vergaan of evolutie........).

Groet, Minke.

» Last edited by Rijswijk on Thu 08 Nov 2018, 22:19; edited 1 time in total

Mooi plaatje Leo
Grt
Charly

Hij is adembenemend. Karaktervol. Mooi van kleur.
Ik moet zeggen: Naar die plek zou ik best graag eens willen gaan. Het is er nooit van gekomen, maar ik weet al heel lang van het bestaan ervan. En altijd heb ik kwijlend naar de foto's gekeken en ben ik jaloers geweest op wie dit ooit heeft meegemaakt. Wie weet, een keer.
Het ding in Spanje is nou eenmaal dat het neerleggen van kadavers, of het laten liggen van vee, verboden is sinds de EU dat heeft bepaald. Dat heeft met gezondheidsredenen te maken en daarom mag wel gevoerd worden met gekeurd vlees en afval. Waarom dan niet zoiets toegankelijk maken voor mensen die het wel eens mee willen maken?
Een gier kan zijn eigen prooi niet doden. En die gieren restaurants zijn een goede zaak.
Natuurlijk kan je particulier ook zo iets opzetten, zet ergens een hutje neer en vraagt 150 euro voor een dagdeel, en daar mag je dan een halve dag in zitten. De gieren die gegarandeerd komen achter glas bekijken. Met een beetje vertrouwen mag je er dan van uit gaan dat de opbrengst naar iets goeds gaat.
Fotografen worden wel verwend met dit soort kansen. Als je het langs de kant van de weg eens meemaakt zijn er altijd hindernissen om te nemen. Waar zet je je auto? Kan ik het maken om over het hek te klimmen? Van welke kant komt de wind? Hoe dichtbij kun je komen voordat ze met zijn allen opvliegen?
Dat ze wennen aan mensen als voedselbrengers zou een nadeel kunnen zijn. Zoals het denk ik ook een nadeel kan zijn als, in belang van de soort, de lammergieren op hun nesten bezocht worden door mensen die eventueel het zwakste jong mee te nemen en het grootbrengen in een velige omgeving. Hoe ver moet en kun je gaan om een soort tegen uitsterven te behoeden? Ik heb daar ook wel mijn twijfels over.

Maar Leo, jouw foto heb ik genomineerd, omdat ik hem gewoon fantastisch vind. Een prachtig portret van een wat verlegen ogende gier. Genieten!
grtz, josephine

Mooi, hoe je de vale gier met je lage standpunt, het licht en de achtergrond als een vriendelijk ogende vogel hebt vastgelegd met ook nog een glossy glanzende (en schone) snavel.

groet, Ane

Schitterende foto Leo, fraaie blik en erg mooi die overheersende bruine kleur. Lekker scherp ook en een prima compositie. Top!

Groeten, Thijs

Een lieve Gier .....

:
 
Page 1 of 1