Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Alice in wonderland.
Geen paddenstoel nodig om in een hogere bewustzijnsstaat te komen. Ik hoef deze foto maar te bekijken en ik ben er. Herfst met kringels, met zwarte diepten en bladeren. Spiegelingen en oeverelementen, en een zaagbek met twee streepbuiken.

Toch een heel andere benadering dan de reiger in de roze nevel.
Mooi man
grtz, josephine

Oh wat een mooie toch weer! Dit tafereeltje is toch echt wel een buitenkansje geweest. Ook een dikke kanshebber wat mij betreft.

Gr. Harry

Een plaatje uit een sprookjesboek, wat een sfeer, prachtig. Groet, Marianne

Een plaatje uit een sprookjesboek, zoals Marianne schrijft, dat vindt ik perfect deze foto omschrijven. Prachtig sfeertje met het fraaie licht, de donkere stam en het donkere water in combinatie met de kleurrijke blaadjes. De soort maakt het wel af. Alsof je tegen een sprookje aan loopt. Top!

Groeten, Thijs

Geweldige sfeer, en dan die rimpelingen in het water die reflecteren op de borst van de zaagbek. ISO 100, maar toch scherp. Ik neem toch aan dat hier een statief aan te pas is gekomen. Herfstdecor ten voeten uit.

Groeten, Vincent

Ik vind het een erg knap gemaakte foto. Fraaie gelaagdheid. Zeker een echte herfstfoto! Toch vind ik 'm voor mijn herfstgevoel wat te druk.......

Groet, Minke.

Prachtige foto met heel mooie herfstsfeer!
(Dit is het type foto waar ik naar op zoek ben geweest om zelf te maken. Helaas heb ik de geschikte plek, met vogel, niet gevonden.)

Heel mooi, en wat fijn dat het een vrouwtje is. Dat heeft van nature al die herfstkleuren.
GJ

zeker geslaagd
misschien bijna teveel heftige herfstkleuren
dat zachte bij enkele voorgangers sprak me ook wel aan.
grt. guido

Voor mij een kanshebber. Wel oogt het een beetje druk. Iets meer ingekaderd had misschien ook gekund en iets meer rust gegeven.

Heerlijk herfstig beeld. Heel bijzonder en boeiend.

Wat een heerlijke herfstsfeer. Weer een kanshebber wat mij betreft.

groet,
Cor

Tja, dit is een waar kleurenspektakel met mooie diagonaal lijnen te samen met een zeer fraaie vogel. Wat mij betreft is deze foto 'af'. Of de drukte mij op den duur blijft bekoren weet ik niet maar deze foto ontlokte bij mij wel de 'wauw-reactie'. Er is dan ook geen reden om deze foto niet te zien als een serieuze kanshebber.
groet Ben

deze knalt er echt uit zeg...wat een weelderige foto met de herfst in de hoofdrol...een knalgele buik bij een zaagbek...gekker moet het toch niet worden he!! Smile...en dan op een plek als deze...je moet het maar treffen!...prachtige inzending

Alles is al gezegd, een prachtige foto.
Truus

Hele overgang na de vorige reigerfoto. Zeker herfstig. De drukte ervaar ik zelf ook wel wat, met name het bovenste gedeelte, met het groen.
Sieb

Het zal wel zo koud geweest zijn maar van mij hadden de herfstkleuren wat warmer en voller mogen zijn. Toch goed geslaagd.

Mooie herfstplaat. Alles klopt, de kleuren de scherpte en het licht op de zaagbek. Prachtig.

Groeten Jacolien

Schilderijtje, .. de kleuren, de laagjes in het beeld en hoe het reflecterende licht de buik van de zaagbek raakt, prachtig,

groet, Ane

@ Vincent: In de exif heb ik het camera-type weggelaten. Voor de rest zoals aangegeven. Het was overigens een oude camera, de sx30, omdat mijn 2e sx50 het ook begeven heeft, net zoals bij de vorige ook het sluitermechanisme; bij deze camera's is het allemaal wat minder degelijk dan bij de spiegelreflexen. En ik gebruik ze nogal intensief.
Overigens gewoon uit de hand. Het hielp dat het een relatief grote vogel is, die rustig zat.
@ Harry: inderdaad een buitenkansje, net die middag dat ik er op uit ging, om te zien of ik het nog kon met die oude camera, trof ik haar, op een plek in Zwolle waar ik wel vaker kom, zeker in de herfst. Zij liet zich rustig fotograferen. Na deze middag niet meer gezien.

Het bovenste stuk vond ik ook wat druk, heb nog wel geŽxperimenteerd met andere uitsnedes, maar door er boven een reep weg te halen vond ik het beeld minder evenwichtig worden, met name de positie van de vogel in het geheel.
Sieb

Leuk om jouw "handschrift" in je foto's terug te vinden. Door de gele reflectie van het water herkende ik eerst geen zaagbek.
En inderdaad omlijst door de herfstbladeren.

groeten, Pauline

Wat een sfeer met al die herfstbladeren op het water.
Ook de weerkaatsing van het licht op de grote zaagbek vind ik prachtig.
Complimenten!

Groeten Frank

Top Plaat, alles klopt vooral de omgeving i.c.m. de zaagbek! gefeliciteerd als winnaar!
Groet,
Henk

Kan de knop niet vinden.
Om deze Sieb.
Met zijn prachtig.
Licht/ donker.
Schitterende repeterende.
Kleur/ tonen.
Te nomineren.

Gr. arnold

:
 
Page 1 of 1