Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Moppig hoor! Met dat kopje even omgekeerd.
Leuk dat zwart/wit, blij dat het geen Gele kwik was......

Groet, Minke.

Ik denk laat ik mijn vrouw is vragen wat ze van deze foto vind, weet je wat ze zei " ik vind het helemaal niks" . Zelf kan ik ook niet niet begrijpen dat deze foto hier staat.
Gr, Kees

» Last edited by Kees Kroon on Sun 25 Nov 2018, 13:24; edited 1 time in total

Het moet een beetje vogelfotografie blijven niet ? Ik heb al geprobeerd zo een paar foto's te plaatsen van Brazilie
kwamen er gewoon niet door met de vermelding . Gebrek aan scherpte
Grt
Charly

Belachelijk dat deze opname in de VA terecht komt. Vind het zelfs niet geschikt voor een Tijdelijk Album.
Gr. Hillebrand

Wat een belachelijk kortzichtige reactie Truus om dit een walgelijke foto te noemen. Allereerst zijn drainagebuizen niet van rubber maar van plastic. Enig idee hoeveel plastic er is gebruikt om jou een dak boven je hoofd te geven? En jouw camera en computer, hoeveel milieuvervuilend plastic zit daarin? Of zijn die biologisch afbreekbaar?

Ik vind het wel een intrigerende foto met mooie lijnen vam al die touwtjes.

Ik vind dit,- "mag ik dat zeggen, ja dat mag ik zeggen", dan weer wel een interessante foto. Wat mij hier aanspreekt is de tegenstelling. De onnatuurlijke omgeving, waarin het vogeltje dan toch zijn weg weet te vinden, en die daar zelfs een geschikte broedplaats in ziet (die rollen hebben ook wel iets weg van reuzennesten). Iedere soort interpreteert de omgeving met daarin de voorwerpen op een eigen, manier.
De vogel is klein, maar juist omdat de hele omgeving gevuld is met die rollen, en dat kleine vogeltje het enige natuurlijke in beeld is, versterkt dit voor mij de tegenstelling. Voor mij is dit juist een voorbeeld waarbij een vogel klein in beeld wel kan. Zou de vogel groot in beeld zijn gebracht, met slechts een klein stukje buis, dan zou voor mij het beeld veel aan zeggingskracht verliezen.
Groet,
Sieb

Ja, intrigerend is ie zeker. Goed gezien ook, ik houd er wel van als er van die menselijke elementen op een foto staan. Je kunt dan kiezen wat je nou mooier vind: die kunststof buizen of dat teenyweeny kleine kwikje. Wij vinden natuurlijk allemaal dat kleine kwikje leuker. Maar hoeveel plaats is er nou echt in onze mensenwereld voor de natuur? Die wordt toch overal opgeslokt door wat belangrijk voor mensen is, en door dingen waar we lekker veel geld mee kunnen verdienen? De verhoudingen worden op deze foto pijnlijk duidelijk. En daar moet, vind ik, plaats voor zijn, hier op birdpix.
grtz, josephine

tja, moeilijk geval. de kwik zit wel op de juiste plaats en mijn oog valt erop.
de foto van Harry vond ik mooier maar de positie van de vogel wat minder.
het monotone plastic geeft wel een interessant maar wellicht niet echt aantrekkelijk beeld.
grt. guido

Aanvulling:
eens met Sieb: ook ik werd getriggerd door het feit dat dit niet een toevallige, eenmalige ontmoeting is, maar dat ze hier ook heerlijk veilig nestelen. Proberen om door vogelogen naar onze spullen te kijken, dan zie je ineens andere dingen.....
Minke.

De moderatoren zijn wat ruimer geworden in het toelaten van afwijkende foto's. Blijkbaar vinden ze deze niet vallen onder de categorie "foto is in het geheel niet voldoende voor BP". Maar persoonlijk vind ik wel dat de kwik geen meerwaarde heeft voor de foto. Ik moest ongeveer 10 seconden zoeken, reeds wetend dat er ergens een kwik te vinden moet zijn. Voor mj is het altijd een criterium dat mijn blik richting de vogel getrokken wordt. Dan heeft de vogel meerwaarde. En daarvoor hoeft de vogel zeker niet altijd groot in beeld te zijn. Maar goed, we zijn van je gewend Fons dat je op en soms buiten de lijntjes kleurt. Over waar die lijntjes liggen zal altijd verschil van inzicht blijven bestaan. Ik zal me in ieder geval niet snel druk maken over welke toegelaten of afgewezen foto dan ook. En ik heb het idee dat dit ook bij jou wel meevalt.

Groeten Vincent

Hele nuttige dingen, drainage buizen.
Zowel om water af te voeren.
Als om een nestje in te bouwen.
Fraai Fons.

Gr. arnold

» Last edited by arnold merckx on Sun 25 Nov 2018, 14:46; edited 1 time in total

blijkbaar een nogal polariserende foto als ik de reacties tot dusver lees...wat zou het toch fijn zijn als we elkaar wat meer licht in de ogen gunnen. Dat je iets niet mooi vindt, kritiek hebt op elkaar..allemaal geen probleem...maar mag het ietsje milder?...de wereld is al onvriendelijk genoeg vind ik...wat de foto betreft sluit ik me graag aan bij wat Sieb hierboven heeft geschreven..

Tja Fons om je eerlijk te zeggen vind ik deze ook niet echt je van het.
Maar ja smaken verschillen zo te zien in de reacties.

Gr:Pieter.

kijken met andere ogen. Het verbreed je horizon.

Bedankt Fons

Zullen we ook even inhoudelijk reageren als je de foto wat minder spannend vind. Reageer anders gewoon niet. Het heeft totaal geen meerwaarde.

Ik vind de stapels met kabels boeiend. ook die daar achterin. Die geven diepte. Dat er een klein vogeltje binnen de kaders te vinden is vind ik erg leuk. Of het wel of geen een "vogelfoto" is zal me eigenlijk een worst zijn. Wink Mooi Fons!

Ik sluit me aan bij Adri... Meningen zoveel als er mensen zijn. Ik vind het persoonlijk een compositioneel fraai opgebouwd beeld, en de vogel is er goed in terug te vinden en zonder 1x nadenken op soort te brengen. Dus wat dat betreft past 'ie naar mijn idee prima hier. En , ja, de n zal 'm leuk vinden, de ander niet. En gelukkig maar. Groet, Hans

IJzersterk. Het beeld schopt tegen heilige huisjes en roept een lekker inhoudelijke discussie op over wat wij van natuur (moeten) vinden. Gelukkig worden we het daar nooit over eens.

Zo'n klein kwikstaartje in zo'n groot glimmend industrieel product, mooie tegenstelling,.Aan de kwik de keus om er te broeden..

groet, Ane

» Last edited by anevanrees on Sun 25 Nov 2018, 20:31; edited 1 time in total

En ik maar denken dat alleen Friezen zwart/wit denkers zijn maar zo te zien aan de reacties op deze "iets" afwijkende foto van een vogel, in een wat andere dan "gewone" omgeving, kunnen Birdpixers er ook wat van. Witte kwikstaarten broeden op de meest ongebruikelijke plaatsen, ik heb ze b.v. ook in een krat met steigermateriaal op een drukke bouwplaats en in ballastbak van een takel in een houtzagerij gezien, mij komt deze plaats dus niet onnatuurlijk over en de vogel is duidelijk aanwezig en goed te herkennen en geeft mij een rustpunt in de drukte van de rommelige slangen. Moooi.

Vind het een beste foto. Mooi vind ik hem niet maar dat heeft meer te maken met die kabels dan met het vogeltje. Maar qua kleurstelling match het allemaal prima. En je moet het maar zien....Compliment Fons!

Groet Kees

Ik kan alleen voor mijzelf spreken.

Hierboven is al beschreven dat dit kenmerkend voor een soort als de witte kwikstaart is die opportunistisch genoeg is om z'n heil te zoeken in een door mensen gecreerde omgeving. Je kunt ze inderdaad op de gekste plaatsen aantreffen. Ik heb dan ook geen moeite met deze foto, omdat dit precies het verhaal van de witte kwikstaart vertelt.
Fotografisch vind ik deze foto persoonlijk wat minder sterk, omdat je inderdaad wat teveel moet zoeken naar de vogel, de vogel springt er niet bepaald uit. Maar er zijn anderen, die dat juist weer mooi vinden.

Bij de foto van de roodborst in het tijdelijk album, waaraan hierboven gerefereerd wordt heb je een situatie, die niet per se kenmerkend is voor het leefgebied of het gedrag van een roodborst. Dat nog afgezien van het punt dat de roodborst zelf nauwelijks herkenbaar is.
Die specifieke foto wordt inderdaad sterker door het kleine vogeltje op de brug, maar de foto is nietszeggend voor de vogel zelf. Als de roodborst een witte kwikstaart was geweest, dan was het een ander verhaal geworden, want witte kwikstaarten zijn juist dol op zulke bruggetjes. Dan had die foto net als hier ook wat over de vogel verteld.

@Marcel: ik had me voorgenomen mij verder buiten deze discussie te houden, maar het argument van een Kwik op de brug die er een ander verhaal van had gemaakt is in mijn ogen wel erg ver gezocht en riekt naar vergoelijking van waarom deze Kwik het wel gehaald heeft en mijn foto niet. En trouwens... iedere vogelkenner zou aan het silhouet van de huidige brugzitter onmiddellijk een Roodborst herkend hebben.....

Gr. Harry

Subtiel dat kleine vogeltje. Een echte Fons.

@Harry, jammer dat je nu alsnog je gelijk probeert te halen. De foto's zijn volledig onvergelijkbaar in mijn ogen en als ik de reacties lees ook in andere ogen.
grt. Guido

@ Guido: ik probeer helemaal mijn gelijk niet te halen, ik zet alleen grote vraagtekens bij de argumentatie die Marcel geeft. Ik gun Fons zijn plaatsing hier van harte en ik had zelf in mijn omschrijving bij de Roodborst al aangegeven dat ik de kans dat mijn foto er door zou komen niet erg hoog inschatte. En trouwens....er zijn ook "anderen" die er anders over denken als je goed gelezen hebt, dus ik sta niet helemaal alleen....

Gr. Harry

:
 
Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next