Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Geweldige foto, Thijs!! Heb je de ring ook nog af kunnen lezen. Interessant om te weten waar deze vogel geringd is!
Groet,
Robert

Prachtig weer, Thijs,

groet, Ane

Mooi , Ik neem aan met geplaatste muis ??
Grt
Charly

Leuk dat de klapekster voor het 7e jaar op rij op dezelfde plek is.
Mooie houding zo met de staart omhoog.

Groeten Frank

Ja dat is het ware werk Thijs. proficiat met deze mooie foto.
groet Ben

Het zijn (en blijven) fotogenieke vogels en met prooi/aas? erbij nog interessanter. Zo te zien mooi in de zon die wel het wit op de flanken op het randje van overbelicht veroorzaakt. De meidoorntak is natuurlijk perfect.

groet,
Cor

Bedankt voor jullie reacties!
@Robert, het ringnummer is bekend, net zoals de ringdatum en ringlocatie. De vogel is geringd op 27-12-2012, in haar overwintergebied vlak achter mijn huis. Het was een bijvangst, de doelsoort was namelijk een Ruigpootbuizerd, welke gevangen zou moeten worden met behulp van een bal-chatri val (kooi met daarin levende muis, aan de kooi zitten lusjes waar de vogel in blijft hangen), maar de Klapekster had dus ook interesse voor de muis. Destijds was het een 1e jaars vogel, in 2012 dus uit het ei gekropen. Het geslacht is bepaald als dame. Sindsdien komt de vogel elke winter trouw terug, ondanks de oprukkende woonwijk en de afname van het leefgebied. In de winter 2016-2017 zijn vrijwel alle struiken in het gebied weggehaald, maar doordat ik met mijn vader uitzichtpunten van zo'n 6m hoog in de ruige stukken heb geplaatst (inmiddels zo'n 15) die gebruikt worden om vanuit te jagen, lijkt ze zich prima te redden. Dit jaar dus de 7e winter op rij, een Nederlands record (voor zover bekend), super tof dus en fantastisch om zo'n vogel vlak achter je huis te hebben!
@Charly, klopt, voor de werkwijze meer info bij eerder geplaatste foto's.

Groeten, Thijs

Fraaie actie van deze mooie soort. Oh ja, hij staat er ook nog eens prachtig op!
Groet, Sjors

Tjonge. Je treft het maar maar zo'n vaste gast. Prachtige foto, vogel, pose, licht, prooi. Alles klopt.
Mooi levensloopverhaal.

Groet,
Aldert

Prachtige foto, Thijs.

Groet, Leo

We kennen deze platen inmiddels van je, maar ze blijven geweldig! Je zou dit maar naast je tuin hebben... Jaloers hier.

Groeten, Vincent

Gelukkig maar dat ze op tijd gestopt zijn met het maaien (ik noem het tegenwoordig tuinieren)
Alles moet er strak uit zien tegenwoordig.
Leuk dat hij weer terug is en ook deze keer de muis zelf geplaatst denk ik? (zie het al Charly had het al gevraagd)
Hele mooie foto.

Gr:Pieter.

» Last edited by pietwil on Sat 01 Dec 2018, 21:00; edited 1 time in total

Wat een verhaal Thijs!

Mooi weer man ! Blijft een klapper, deze Ekster... Kan niet wachten op de sneeuw en bijbehorende foto's Smile . Groet, Hans

Hoi Thijs,
Dank voor je uitvoerige antwoord! Interessant om te lezen. En wie wil er nou niet een klapekster als tuinvogelsoort! Topsoort voor op de tuinvogeltelling😁
Nogmaals, schitterende foto en dat er nog velen mogen volgen!
Groet,
Robert

Ik kon niet veel vinden over jouw werkwijze met betrekking tot aangeboden muizen Thijs. Ik wil ook niet nog een keer een zinloze discussie aanslingeren over het aanbieden van dieren, maar als fotograaf en natuurliefhebber vind ik het maar geknutsel. Hoe mooi het resultaat ook mag zijn, want dat is het natuurlijk wel. Ik heb mezelf grenzen gesteld met wat ik wel en niet voor een foto over heb.

Prima foto met goed gekozen moment.
Zelf nog niet eerder een geringde voor de lens gehad.
Ik plaats altijd een uitkijkpunt, dat is voldoende.

Groet...
Frans

Prachtig actiemoment , en wat een luxe om deze in je achtertuin te hebben.
gr. Ido

Zo langzamerhand zie ik ook bij jou aan de thumbnails al dat het een plaat van jou is. Heel fijn om te zien hoe jij ooit als heel jonge, enthousiaste knaap hier je eerste foto“s plaatste en hoe je je in een paar jaar ontwikkeld hebt tot wat je nu bent: een gedreven topfotograaf. Mij schiet ineens weer een naam te binnen van een andere jongeling destijds, Albert Allema. Zie je hem nog wel eens, of hoor je nog weleens wat van hem?
En tja...deze foto: wąt een beauty!

Gr. Harry

ja, Harry, en ook Martijn Horsten valt in die categorie.
Volgens mij ook een fotomaat van Albert.
gr
G

Alom lovende woorden en terecht. Niet alleen een klapekster met een vast gespietste prooi is schitterend om te zien en de achtergrond is ook nog eens fraai en rustig.
Niettemin heb ik wel een suggestie om enige verbetering aan te brengen in het decor en dan vooral in botanisch opzicht. Zo'n enkele meidoorntwijg hangt m.i. nu wat in het luchtledige. En de vogel zal de eigen gevangen prooien niet zo snel op zo'n plek bewaren. Misschien iets om in overweging te nemen zodat het een nog natuurlijker en nog fraaiere opname op gaat leveren.

Bedankt voor de vele reacties en nominaties allemaal!
@Harry, dank voor je leuke bericht, leuk om te lezen! Ik zie Albert de laatste tijd ook niet veel meer, dit voorjaar nog wel samen met hem in een fotohut gezeten, maar natuurfotografie zit voor hem momenteel op een wat lager pitje. Maar dat wakkert vast wel weer een keer aan Wink
@Wijnand, dank voor je reactie, ben het zeker met je eens dat een wat 'vollere' setting zeker kan bijdragen aan een natuurlijker ogend beeld.

Groeten, Thijs

wederom weer een top foto van weten te maken.
groet dick.

Ik neig ook wel naar de bedenkingen van Rinus en Adri. Liever een heel wat rommeliger setting die rechtstreeks uit de natuur komt dan dit meer gekunstelde. We zien het hier vaker en het zijn de foto's die overall in de ranglijsten erg hoog scoren maar voor mij hoeft het niet. Neemt niet weg dat het een mooie foto is.
grtz, josephine

:
 
Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next