PiXperience Unlimited, Academy & Masterclasses: het event voor elke natuurfotograaf!

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Ja, dit vind ik dan wel weer mooi. Op de één of andere manier voegt het vele vette zwart wel iets toe. Al kan ik me voorstellen, een graadje meer naar grijs ...... (dat zou je toch eens moeten proberen)
Goed te pruimen deze, toch
Heel goed te pruimen
grtz, josephine

Ja, deze is van Harry, dat zag ik al voor dat ik hem aan klikte. Heel mooi. Ik vind het zwart zo mooi omdat het het licht draagt als het ware. Het licht straalt daardoor des te meer.
Truus

Mysterieus en mooi!

groet Wil

Truus was mij voor, ik dacht ook: ja hoor deze is van kruisje2000 Smile
Leuke opname en uitsnede.
Groet Marie-José

Vind deze wel erg mooi. Soort Rembrandbelichting. Ook mooi de vierkante uitsnede.

gr. Christina

Ik vind een buizerd soms ook wel een beetje zielig. Zo'n grote roofvogel op zoek naar wormen.
Maar hier is het een echte roofvogel!
De belichting en de omzetting naar Z/W werkt prachtig hier.

Mooi die contrasten Harry, vind t wel wat hebben zo! Iets meer ruimte rechts wellicht en daarbij is het zwart niet pikzwart maar lijkt het ietwat grijzig. Daarom misschien de donkere delen nog even wat meer contrast geven?
Hoe dan ook een onderscheidend beeld en mooi belicht in het veld.

Groeten, Thijs

@Thijs, die lichte plekken rechts zijn nog "restanten" van de linkerflank/schouder van de lichte Buizerd. Ik wilde die bewust nog iets zichtbaar laten zodat ik niet het gelazer kreeg als bij mijn afgekeurde Torenvlak waarbij het licht/donker effect te sterk was en de helft van de vogel helemaal weggevallen was.

Gr. Harry

Nou..... als ik deze had gemaakt had ik hem bewaard voor de maandopdracht! Knap gedaan.

@ Gejo: maar dan wel eerst stiekem de datum verdonkeremanen...... Wink

Gr. Harry

Wat je zegt, jij houdt er van, dat is het belangrijkste. Over smaak valt niet te twisten. Ik vind deze zelf wel goed geslaagd!

Gr. Wilfred

Snap ik Harry, maar ook de achtergrond komt wat grijzig over, ipv echt goed zwart. Vergelijk het zwart maar eens met de foto van Pauline van de low-key spreeuw, zit echt verschil in Wink

Groeten, Thijs

» Last edited by thijsglastra on Fri 07 Dec 2018, 8:59; edited 1 time in total

Dat is grappig. Ik zag het zwart toch als pikzwart maar na Thijs' opmerking bekeek ik het histogram eens en inderdaad: het zwart kan zwarter. Het verklaart wat mij betreft waarom ik deze foto dus "goed te pruimen" vond, ondanks de heel donkere achtergrond. En voor de contrast-liefhebbers zal dat interessanter uitpakken, denk ik ook wel. Voor mij hoeft het niet he? Maar bekijk het histogram maar eens. Geen 100% zwart in het beeld te bekennen.
grtz, josephine

:
 
Page 1 of 1