Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Ik ken kuifleeuwerikken vooral als een soort troostvogeltjes: dagen dat ik niks scoor, maar die zitten er dan altijd nog wel. En laten zich fotograferen. Maar dat is dan in Spanje, en dan praat ik over de vroege zomer, en de plekken waar ik me dan wel ophoud.
Maar kijk eens even hoe mooi de leeuwerikjes verlicht zijn! Zeker de bovenste heeft zo'n mooie laat licht kleur, waardoor hij heer en meester over dit tafereel is. Heer en meester over die rommelige stekelstruik, en heer en meester over Kreta ... zijn het witte huizen in de achtergrond? .... zelfs over de Kretenzers die daar wonen.
Kuifleeuwerik rules! Ze brengen op heel subtiele wijze wat kleur in deze verder grauwe foto.
Uitsnede precies goed.
Mooi
grtz, josephine

Prachtig totaalbeeld in deze uitsnede.
Fijn dat ze deze struik kozen...........

Groet, Minke.

Heel mooi die vogeltjes in de hoekige takken. Een mooi contrast.
Truus

Deze keer een meer natuurlijke habitat waarin de vogels een rol spelen. Ik had er onder nog een stuk afgehaald, zodat de vogels nog meer tot hun recht komen. Veel een mooie soort.

Groet Ties.

Ik vind de achtergrond erbij erg leuk, huizen op verschillende niveaus stel ik me voor.

groet Wil

Leuke achtergrond, mooi plaatje.
Eens met Ties: iets aan de onderkant eraf kan goed.
Ik ken Kuifleeuweriken niet als schuwe vogels, trouwens.
Inderdaad: vaak ook wel troostvogeltjes....
gr
G

Bedankt voor de mooie inhoudelijke beschrijvingen en adviezen!
Groet,Fons

Leuke vogeltjes zijn het. Ik ken ze vooral uit Spanje. En dan twijfel ik altijd, is het nu een kuif- of een theklaleeuwerik. Dat soort gepieker hoef je op Kreta niet te hebben, gewoon kuif. En in 1989 nog gewoon hier in Zwolle in de toen nog nieuwbouwstraat. Ik zie ze vooral vaak op akkers, of liever gezegd, ik hoor hun alleraardigste roepjes, als ze wegvliegen, wanneer ze mij weer eens eerder hebben gezien dan ik hen. Niet schuw, wel oplettend. Soms op muurtjes, eigenlijk nooit in boompjes. Dit is dus een bijzonder beeld voor mij.
Snap de voorkeur voor sommigen voor stuk er onder af, maar dan wordt de struik wel minder een geheel. Achtergrond is berghelling met huizen, neem ik aan (zoals anderen ook al veronderstellen).
Groet,
Sieb

Gezien de ervaringen van de reizigers naar Zuid-Europa is deze mooie soort daar dus erg algemeen;het blijft dan ook een raadsel waarom de soort ons land zo in de steek heeft gelaten.
De achtergrond is inderdaad een helling met huizen .Veel van de huizen zijn onafgemaakte casco,s.Ik dacht dat dat het gevolg was van de economisch crisis ,die het land zo hard getroffen had.Later bleek het dat men subsidie krijgt voor nieuwbouw om vervolgens de bouw te stoppen;zeer lucratief.Kreta staat er vol mee!

Groet,fons

:
 
Page 1 of 1