Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >




:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Gaaf Wijnand - de buizerd en de windmolens net in de zon en verder best donker overal. Ik vind het een mooi effect geven zo.
Tja, misschien gaat het er wel zo uitzien overal. In Spanje is alles ongeveer volgebouwd met zonnepanelen, wat is wijsheid? Ik denk dat de molens vooral schadelijk zijn voor de vogels, die er mee in contact komen. Ik heb wel de nodige gieren onder windmolens zien liggen, daar in het zuiden. Maar zuiver als compositie-element vind ik het fantastisch. Zjoef - zjoef - zjoef - zjoef ....... het is nog een hele techniek hoor, windmolens! Als ik daarover ga beginnen heb ik nog wel een aardige anecdote voor je.
Mijn broer had een stukje grond in Frankrijk, een klein schuurtje er op en grote plannen. Pa ging zo vaak mogelijk helpen daar, en besloot ooit dat er een windmolen moest komen. Toen het ding stond, ging het waaien. In Zuid-Frankrijk heb je de Tramontane, en de windmolen had geen vertraging, dus de wieken gingen als een gek tekeer. Met gevaar voor eigen leven zijn die mannen toen de molen ingeklommen om die wieken stop te zetten .... vervolgens hoefden ze alleen nog maar een vertraginkje in te bouwen en het ding kon zijn werk weer doen. Pa was wel al heel dicht bij de 80, toen.
Nou ja. Je hebt mensen en molens. En buizerds.
En zomaar wat gedachtes, die bij me opkomen
grtz, josephine

Een tijdsbeeld.
En hopen dat de vogeltjes daar in de lucht goed vliegles hebben gekregen.
Mooi ruim uitgepakt en tegelijk een vogelfoto.
Groet,
Sieb

Vind het een fraai beeld ,dat gemengde gevoelens oproept.Het typerende moderne Hollandse land,waarin geen vogel meer broedt of kan schuilen en waarin enkel de opportunisten nog voorkomen enerzijds.Aan de andere kant heeft het strakke landschap i,c,m, de mooie blonde buizerd ook een esthetische kant en is het fijn om naar te kijken...
Groet,Fons

» Last edited by Fons Hoiting on Mon 17 Dec 2018, 23:14; edited 1 time in total

je verwoordt heel precies de redenen waardoor ik ook met veel plezier naar deze foto kijk Fons!

Qua landschap doet het pijn aan mijn ogen (zoals je weet), maar fotografisch is dit natuurlijk erg mooi.
En ook nog een- zij het omineuze - vogelfoto.
gr
G

Typerend Nederlands beeld, alles strak in combinatie met de grote windmolens, niet echt een vogelparadijsje... maar het licht en de wolkenlucht geven een mooie sfeer aan het geheel en de buizerd zit op de juiste plek in de foto!

Groeten, Thijs

Geef mijn maar die oude molens maar ja je houd het niet tegen gelukkig zijn de Buizerd het zelfde gebleven, leuke plaat
Gr Rob

Mooie foto, met de strakke lijnen en structuren. Iedereen weet dat we energie nodig hebben, en dat het een keer ophoudt met gas, olie en kolen. Maar esthetisch zouden deze apparaten toch een stuk beter moeten kunnen. En misschien kan er nog iemand een innovatie bedenken, waardoor voorkomen wordt dat vogels een klap van de molenwiek krijgen.

Groeten, Vincent

Ik ga helemaal mee met Rob Wijn.

Gr:Pieter.

Intrigerende foto met een buizerd die laat zien dat ondanks menselijk ingrijpen de natuur gewoon zijn gang gaat. Misschien even leuk om te weten, het momenteel in Nederland geplaatste elektrisch opwekkings- vermogen d.m.v. windmolens en zonnepanelen bedraagt 0,000069% van de totale huidige elektriciteits- behoefte (bron: artikel in de LC 18 of 19-12-2019). Iemand enig idee hoeveel er nog geplaatst moeten worden om ons, nadat wij van de fossiele energie af zijn, van voldoende energie te voorzien?

Intrigerende foto met een buizerd die laat zien dat ondanks menselijk ingrijpen de natuur gewoon zijn gang gaat. Misschien even leuk om te weten, het momenteel in Nederland geplaatste elektrisch opwekkings- vermogen d.m.v. windmolens en zonnepanelen bedraagt 0,000069% van de totale huidige elektriciteits- behoefte (bron: artikel in de LC 18 of 19-12-2019). Iemand enig idee hoeveel er nog geplaatst moeten worden om ons, nadat wij van de fossiele energie af zijn, van voldoende energie te voorzien?

Mooi beeld, maar het door Luut vermelde percentage in Nederland opgewekte windenergie betwijfel ik. Volgens het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) zitten we nu bijna op 10% https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/09/meer-stroom-uit-wind-en-zon. Met zonnepanelen er bij +/- 12%.

Wellicht heeft het percentage van de LC betrekking op in Nederland opgewekte hoeveelheid duurzame energie afgezet tegen de wereldbehoefte.

» Last edited by Hendrik van Kampen on Thu 20 Dec 2018, 15:13; edited 1 time in total

De rapporten over deze materie vind ik erg lastig te lezen. Het rapport dat Hendrik aanhaalt dateert van maart 2018, meen ik, en geeft m.i. aan dat er in Nederland in het jaar 2017 10 procent meer elektriciteit uit hernieuwbare bronnen is opgewekt in vergelijking met 2016.
In dit artikel https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/22/aandeel-hernieuwbare-energie-naar-6-6-procent van 30 mei 2018 wordt vermeld dat het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen in Nederland in 2017 is uitgekomen op 6,6 procent van het totale energieverbruik. Wat het aandeel is van windenergie in dat totale energieverbruik kan ik nergens vinden.

:
 
Page 1 of 1