Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Ik vind dit vooral een erg mooie foto. Zo eentje die je aan de muur kunt hangen op canvas afgedrukt. Maar ik zie niet direct het thema. Alhoewel je natuurlijk altijd wel iets kunt bedenken. Zo kun je natuurlijk zeggen: land en water in een foto zijn al twee verschillende dingen. Maar ik moet hier dus wat dieper nadenken dan bij andere foto's.

Prachtige foto! Ik snap heel goed dat je er een tijd hebt staan kijken.
De contrasten bestaan voor mij de witte zwanen tegen de donkere reflectie van de bomen in het water, maar ook het zwart t.o.v. het oranje/geel in/op het water.
VOor mij past hij dus wel prima in de MO.

Prachtige contrasten van kleuren en tinten. Puur qua foto is dit er eentje waar ik warm van word. Dat geldt zeker niet voor alle inzendingen, ondanks dat ze vrijwel allemaal in het thema passen.

Groeten Vincent

Erg fraai!
Zonder de Zwanen zou het een plaatje om bij weg te dromen zijn. De Zwanen zijn hier, met hun schreeuwerige wit, een dissonant.......
Goede invulling van de MO!

Groet, Minke.

Ook hier zijn meerdere tegenstellingen. Licht-donker, geel-zwart, vleugels omhoog en vleugels omlaag, rust van het meertje en het onstuimig gedrag van de vogels.
Truus

Verstilling versus beweging. Mooi licht ook!

Sfeervol beeld met vooral lichtcontrasten en contrast in rust/dynamiek.Mooie inzending,

Sfeervolle plaat met mooi contrast tussen licht en donker. Voldoet prima aan de opdracht.

Gr Hans

sluit me aan bij Gejo
behalve dat ik dit soort foto's niet aan de muur zou hangen (overigens helemaal geen foto's... )
grt. guido

De zwanen passen niet lekker in het beeld. Ik zie ze liever majestueus drijvend op het water. Blijft over een mooie zonsondergang wat erg mager is om te voldoen aan de MO. Wel met twee zwanen op de voorgrond.

groet,
Cor

Veel tegenstellingen. Mooi! Groeten, Rob

Ik zou toch willen dat ik zulke foto's kon maken. Misschien moet ik daar toch eens werk van maken.
Ik vind dit echt prachtig. Het verschil dat ik zie is dat tussen het doodstille wateroppervlak en de verstoring van de actieve zwanen. En natuurlijk het verschil tussen de echte oever en de weerspiegeling daarvan.
Super mooi
grtz, josephine

Ik vind de foto heel mooi, maar niet overtuigend in deze opdracht.
GJ

Sfeervolle opname. Prachtige kleuren. Voor de opdracht weet ik het niet zo goed. Moet er nog even over nadenken.

Voor mij zit het contrast in wat Wijnand al heeft geformuleerd, verstilling/beweging. De rust die het uitstraalt, en dan plots die verstoring (wat dat betreft zou je ook het geluid nog moeten horen) (je kan datzelfde soms ook ervaren in een mistige setting).
Mooie inzending.
Sieb

Het verschil kom hier voor mij tot uiting door de harde donkere bovenkant van de foto die zacht en zelfs wat sereen wordt weerspiegeld in het onderste deel.

Heel mooi, wat mij betreft ook een kanshebber.
gr
G

Vind deze foto wel erg mooi, maar past hij in de opdracht?
Contrast is in iedere foto bijna wel te vinden maar moet toch wel zoeken hier.

gr. Christina

Ik vind hier vooral het koele heldere wit van de zwanen opvallend contrasteren met de mooie warme tinten van de zonsondergang. In die zin voldoet de foto aan de opdracht. Maar het onrustige witte gefladder verstoort voor mij toch een beetje de serene sfeer.

Groet,
Bert

on golden pond...heerlijk sfeerbeeld

:
 
Page 1 of 1