Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Tsja Josephine soms moet je je kop in het zand steken! Hier dus water..

Ook al aan de systeemcamera dus. Een merk wat ik nog niet op het netvlies heb. Leuk om precies het duikje vast te kunnen leggen.

Groeten Vincent

Lut, Nel en Vincent, thnx!

Het uitproberen van mijn nieuwe speeltje bevalt me uitstekend. De XT20 heb ik aangeschaft als aanloop tot volledige vervanging. Zo kan ik de sensor leren kennen, voordat ik een behoorlijke investering doe. Stap twee wordt als het even kan de 100-400 lens, en stap 3 de XT2 of liever 3. Nu gebruik ik het kitlensje (50-230mm) waarbij ik versteld sta hoe scherp die is, vergeleken met mijn oude sigma. Wat mij betreft dus n en al lof, maar ik ben dan ook fuji liefhebber, al vanaf mijn eerste digitale camera. En nadeel vind ik wel de eigen software (die ik het liefst gebruik omdat fuji zelf natuurlijk het beste weet wat die met die sensor aan moet): Het bewerkte beeld kan niet in Tiff worden opgeslagen, alleen in JPG. Die software gebruikt letterlijk de processor van de camera zelf, dus die moet met de pc verbonden zijn. Je kunt via Fuji ook nog een silkypix versie downloaden, die ze Raw File Converter noemen, helemaal gratis, en dat werkt best heel goed. Ik ken silkypix behoorlijk goed, maar om alle profijt te hebben van dat programma heb je aan die gratis geleverde niet genoeg - dan wordt het een gekochte silkypix 8 pro. Nou ja - wellicht interesseert het iemand, de systeemcamera is hard bezig populair te worden.

Wat ik zelf leuk van dit plaatje vind is de kop onder water, die net een mossel te pakken heeft. Dat ziet er een beetje vreemd uit, alsof het een weerspiegeling is, maar dat is het volgens mij toch niet. Een weerspiegeling van iets onder water? Bestaat dat? In elk geval eentje die ik zelf toch wel graag bewaar als curiositeit.

Grtz, josephine

Leuk om je verkenningen met een geheel nieuw systeem(-camera) te volgen. En zeker ook omdat je foto's deugen.
Ondanks dat ik blij ben met mijn huidige setje, mis ik de zoomfunctie in het veld wel. Ik loop nu ook rond met ideen over die nieuwe Nikon Coolpix P1000 - met een bereik van 23 tot 3000 (!!) mm.....

Ik denk niet dat je een weerspiegeling ziet, het is gewoon de vogel zelf met de mossel (?) in de snavel, vertekend door de waterspiegel.
Ik wist niet dat Aalscholvers ook mosselen aten, doen ze ook niet echt, denk ik, maar dit kan wel speelgedrag zijn, of misschien heeft hij misgetast.
Leuke foto, in ieder geval.
gr
G

nu ik erop attent gemaakt wordt: hij eet iets in een soort schelpvorm volgens mij.
die nieuwe zoom mogelijkheden zijn wel bijna onbegrensd
voordat je goed en wel een camera hebt is ie alweer verouderd ..
ik blijf maar bij mijn Olympus de uitstap naar Sony was een " nachtmerrie"
succes met je Fuji en Gerard met je aanstaande Coolpix.
grt. Guido

» Last edited by guido mwm on Sat 12 Jan 2019, 13:31; edited 1 time in total

Leuk beeld Josephine, mooi moment en lekker scherp te pakken. Mooi dat de systeemcamera bevalt!
De kop met mossel lijkt me toch de weerspiegeling van de vogel (rug/vleugel), sterk vervormd door de rimpeling in het water waardoor er een bijzondere vorm is ontstaan. De structuur van het verenkleed van de vleugel lijkt ook nog net zichtbaar in de weerspiegeling Wink

Groeten, Thijs

Intrigerend beeld. Ga mee met de suggestie van Thijs. De kop lijkt mij recht naar voren in het water te steken.
Groet,
sieb

Klopt mannen - het is de weerspiegeling van de vleugels, en daaruit blijkt ook dat de foto scheef staat. als Harry het maar niet in de gaten krijgt! Smile
Het is allemaal vertekend door de golfjes in het water, al kan ik die mosselvorm nog niet heel goed verklaren.
Thnx - het is wat ontnuchterend maar ik houd me goed he!
grtz, josephine

Als we de lijn-glastra 😃volgen, dan is de mosselvorm gewoon een vervormd deel van de weerspiegeling van de vogel.
En omdat Aalscholvers alleen maar vis eten, is dat toch inderdaad de meest voor de hand liggende optie.

Goed dat je dit allemaal aankan Josephine 💪
gr
G

Nou Josephine...je hebt geluk en "weest niet bevreesd"....: met dergelijke vervormende golfjes heb je sowieso geen betrouwbaar meetinstrument om trefzeker te kunnen vaststellen of de foto al dan niet recht staat. Dus wees maar blij, want anders had ik het met mijn "tic" natuurlijk genadeloos afgestraft, dat snap je..... Wink
Blijft hoe dan ook een curieuze foto die je goed moet bewaren als een "ik zet je lekker op het verkeerde been"-foto.

Gr. Harry

Mag ik vragen Josephine, waarom je de Panasonic Leica 100-400 wil gaan combineren met een Fujifilm body, en niet met een Panasonic G9, of eventueel de ook compatibele Olympus OM-D E-M1 mark II. Dat zijn namelijk de twee combi's die mijn aandacht hebben getrokken. Als ik de Fujifilm ook bij mijn blikveld moet betrekken, hoor ik graag de redenen van je! Of is het puur het prijsverschil?

Groeten Vincent

» Last edited by vincentvuik on Sun 13 Jan 2019, 13:36; edited 1 time in total

@ vincent: De lens die ik op het oog heb is de fujinon 100-400. Die schijnt buitengewoon goed te zijn met een enorme stabilisator. Nee: panasonic of olympus gaat het voor mij nooit worden. Ze zullen prima zijn, maar ik ben fuji liefhebber, zeker sinds ik de S5pro heb gebruikt. Ze hebben daar nooit een opvolger voor gemaakt, maar in feite direkt doorgegaan naar de systeemcamera. In het kort. En aangezien een DSRL plus telezoom voor dat lijf van mij toch veel te zwaar wordt, moet ik naar de systeemcamera.
Maar mijn keuze voor fuji is dus niets meer dan persoonlijke voorkeur, ik ben lyrisch van de kleuren die ze weten te produceren, en dat is eigenlijk mijn enige argument.
Alle anderen: jullie eveneens bedankt voor de aandacht.
grtz, josephine

Bedankt voor je toelichting. Ook mooi spul, Fuji. Ik zie dat er inmiddels ook een X-T3 verschenen is. Nadeel vind ik dat je nog steeds een APS-C sensor hebt, waardoor je nog steeds flink zware lenzen nodig hebt. Dan valt het voordeel van de lichte body al snel weg. De Fuji 100-400 weegt ook nog 1,5 kg zag ik. Vrij zwaar voor die mm. Het schijnt wel een topper te zijn qua scherpte.
Maar met de M4/3 sensoren van Panasonic en Olympus kun je nog een slagje lichter, tegen meer bereik. Maar iedereen z'n voorkeur natuurlijk!

Groeten Vincent

De zware lenzen zijn echt een probleem, maar de combinatie camera/fujinon is altijd nog een dikke kilo minder dan mijn huidige combinatie. Plus veel beter van kwaliteit.
Maar het aardige is: dit simpele kitlensje verrast me eigenlijk al elke keer: Scherp en een prima stabilisatie, geen vertekening en nauwelijks chromatische abberatie. Zelfs met een voorzet teleconverter 2x wordt het alleszins acceptabel. Al een hele verbetering ten opzichte van het oude spul. De APS sensor is wat mij betreft toch wel een eis. Als het niet zo groot en duur was zou ik nog liever naar fullframe gaan, maar dat is dus geen optie.
grtz, josephine

:
 
Page 1 of 1