Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Jaja.....Smile

Gr,

Peter

Wat doe je toch met je fotos? Ik herken jouw plaatjes altijd voordat Ik je naam heb gelezen. Heel mooi.
Truus

Het lijkt een beetje dat hij op de fiets zit bij tegenwind..
Leuke foto.
grt. Guido

haha geweldige foto!

Ook de katjes bewegen mee in de wind, leuk!

Willem

@Willem: lijkt me meer een kwestie van dat de tak verkeerd in het hek gestoken is,

Groet, Minke.

Zoals Truus zegt: er zit iets in jouw foto's waardoor je ze herkent. In dit geval misschien ook omdat ik weet dat je vorig jaar veel tijd in de barmsijzen hebt gestoken. Maar ik denk ook doordat de vogel door jouw manier van nabewerken sterk los komt van de egaal gemaakte achtergrond. Jouw zorgvuldige manier van werken daarin zie je terug. Mooie plaat! De tegenwind denken we er wel bij.

Groeten Vincent

Ik sluit me aan bij zowel Guido als Vincent. n : door de, overigens prachtige, houding lijkt het alsof het sijsje aan het testen is in een windtunnel. Tvo: jij hebt idd een zeer mooie stijl van zachte achtergronden en stemmige, apart geplaatste, maar haarscherpe vogels... en ik ben hier absoluut liefhebber van.
Grtz. Marc.

» Last edited by Marc Klingeleers on Sun 17 Mar 2019, 2:16; edited 1 time in total

Je ziet het aan de foto af de wind, mooie aerodynamische houding van de vogel en de katjes naar hem toe waaiend. Fraai.

Groet Ties.

@Truus (en anderen): Ik plaats bijna alleen maar de foto's waarbij in het origineel de achtergrond al rustig (egaal) is. Vervolgens selecteer ik de vogel en die krijgt dan de verscherping voor plaatsing op internet. De achtergrond selecteer ik dan nog om te ontruisen als dat nodig is. Kortom.....vogel wordt verscherpt terwijl de achtergrond door ontruisen juist 'waziger' wordt. Ik denk dat dat is wat jullie herkennen. Maar doen vele anderen dat ook niet zo?

@Peter: Ik snap jouw reactie denk ik omdat de tak in een hek was gestoken en dan de katjes vaak niet natuurlijk staan. Maar op deze dag was het denk ik serieus windkracht 5.

@Vincent: In dit geval was het echt tegenwind. De mutsen van sommige fotografen waaiden soms zelfs tientallen meters weg op die dag. Kijk maar eens goed naar de houding van de sijs.die zit echt horizontaal.

Prachtige foto. Scherp, en dat met zon harde wind!

Groeten Jacolien

Ik dacht dat het een geintje van je was. Als je het zegt, geloof ik graag dat de barmsijs zich hier schrap zet om op het takje te kunnen blijven zitten.

Groeten, Vincent

Dit is wel een hele mooi, Gejo.
Wat genieten was dat toen van al die barmsijsjes.....zulke mooie vogels.

groeten,
annie

Hoi Gejo,op deze foto heb je het helemaal niet over wind,is ook gemaakt op dezelfde dag.
https://www.birdpix.nl/album_page.php?pic_id=481287
Maar hij is mooi hoor met of zonder wind.

Gr :Pieter.

@Pieter: Klopt, door de wind was het makkelijker om vliegbeelden te maken. De vogeltjes bleven als het ware even hangen voordat ze landden. Overigens is die tak natuurlijk in het hek gestoken door iemand en ook niet helemaal natuurlijk.

Hier is m.i. de fantasie nogal op hol geslagen wat de wind betreft. Kijk naar de stand van de pootjes en die van de katjes. Peter Stam, Minke Rijswijk en Pietwil plaatsen daar niet voor niets een opmerking over. Op de ongeveer 60 foto's die op 11 februari 2018 zijn gemaakt en op Waarneming.nl zijn te bewonderen, is helemaal niets te zien van veel wind; laat staan windkracht 5. Niemand spreekt daar ook over. Merkwaardig.

Nou, om precies te zijn was de windsnelheid 7 m/s op 11-2-2018, 15u bij vliegbasis Eelde (dichtstbijzijnde KNMI meetstation). Ofwel: windkracht 4. Best een stevige bries dus.

Mijn punt was ook niet om te zeggen dat het niet waaide (ik was er niet bij........) maar dat de stand van de katjes niet juist is. Katjes hangen naar beneden aan de takken. Hier is de tak dus ondersteboven in het hek geplaatst.
En ja, er stond op 11/2/2018 een stevige bries!

bericht van het KNMI:

Het weer op zondag 11 februari 2018 te De Bilt

Wind
Gemiddelde snelheid 5.7 m/s = 4 Bft
Max. uurgemiddelde snelheid 8.0 m/s = 5 Bft
Maximale windstoot 14.0 m/s

Groet, Minke.

» Last edited by Rijswijk on Sun 17 Mar 2019, 19:28; edited 1 time in total

Zelfs al zou het windkracht 12 zijn geweest, zit een vogel niet op deze manier op een takje. Kijk goed naar de stand van het pootje. En bij windkracht 5 staan verse katjes niet horizontaal. Net zo min als de andere onderdelen van de twijg.
Het is natuurlijk helemaal niet erg als een foto bewerkt wordt maar deze voorstelling van zaken gaat m.i. ver over de top. Het blijft merkwaardig.

Ik begrijp niet wat je suggereert Wijnand. Dat de tak geen natuurlijke tak is, maar een (scheef) in het hek gestoken tak, is helder. Dat geeft Gejo ook zelf aan. Verder kan ik niet veel afleiden uit de stand van de pootjes. Denk jij bijvoorbeeld dat de foto flink scheef staat, en dat de vogel in werkelijkheid aan het takje hing in plaats van erop zat? Misschien kan je gewoon helder zeggen wat je denkt te zien, en daar dan een vraag over stellen?

Groeten Vincent

Nou maakt toch niet uit hoe hard het waaide op dat moment,we weten nu wel dat de tak in een hek is gestoken voor het plaatje maar de tak is onnatuurlijk geplaatst.
En dit midden in een hek van een bouwproject.
Waar gaat het nou eigenlijk om,genieten van de natuur om of alleen maar te gaan voor het plaatje en de aandacht.

Gr:Pieter.

Er waren daar schijnbaar unieke kansen om een grote groep barmsijzen plus een witstuit te fotograferen. Ik trek niet vaak op zulke plekken af, maar kan me best voorstellen dat dat leuk is, ongeacht de omgeving. Natuurbeleving is ook maar subjectief. Genoeg gediscussieerd over deze foto denk ik. Voor mij in ieder geval wel Smile

Groeten Vincent

Om even op Wijnands opmerking in te gaan: de stand van de pootjes verbaast mij ook wel. Hij lijkt een ondergreep te hebben - 1 teen boven, de andere onder. Zo is dat toch eigenlijk nooit, als ze op een tak zitten? Dat biedt toch geen stabiliteit?
Verder best een leuke foto - een beetje donker naar mijn smaak, maar dat mag de pret niet drukken.
grtz, josephine

:
 
Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next