Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Extra mooi door de meekleurende (zachte) achtergrond.
Nee, scherpte vind ik zo prima!

Groet, Minke.

Prachtig gebied Rügen, met veel verschillende soorten landschappen, Heb je ook veel kraanvogels gezien?
De bonte staat er overigens prima op.
Vg Loek

Wat een haantje.
Altijd eens naar toe willen gaan dat Rügen, nooit van gekomen.

Groet, arnold

Bedankt, Minke en Loek.
En natuurlijk ook Truus, voor haar nominatie.

In antwoord op de vraag van Loek: Het verbaast ons dat we van zo veel vogelaars horen dat Rügen zo'n goed vogeleiland is. Maar misschien is het maar net waar je naar op zoek bent?
Ik ben geen twitcher, maar ik wil gewoon graag mooie vogelfoto's maken. Natuurlijk superleuk als daar ook regelmatig bijzondere soorten tussen zitten. Maar ik wordt ook heel blij van een heel geslaagde foto van een Pimpelmees!
Ik vond de meeste vogels te ver weg voor mooie foto's. Ik denk ook dat Rügen beter geschikt is voor vogelaars op de fiets. Veel plekken die in het vogelboek aangeprezen stonden als goede (en met de auto redelijk tot goed bereikbare!) vogelplekken, blijken niet meer met de auto bereikbaar te zijn; veel toegangswegen bleken afgesloten te zijn. Ook als er in ons vogelboek stond dat verderop de auto geparkeerd zou moeten kunnen worden.
We hebben wel enkele Kraanvogels gezien, maar niet veel. Daar gingen we ook niet voor. Ik denk dat het 'echte' seizoen daarvoor ook al over is. (Voor Kraanvogels vind ik de omgeving van Diepholz geweldig, en een heel stuk dichterbij.)

Wel hadden we een aantal bijzonder leuke toevalstreffers, waarvan de meest bijzondere is: een MONNIKSGIER! Op Rügen! Echt niet waar die thuishoort. (Op verzoek van een aantal Nederlandse vogelaars, heb ik die, met foto, op observado.org gemeld.)

Groet, Erna

:
 
Page 1 of 1