Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Topplaat Rudi, alles is er aan te zien. Goede scherptediepte al lijkt ie bijna te scherp (klinkt raar, maar hij ziet er zo ontzettend gelikt uit). Waar ligt Appeldoorn?
Gr. Harf

Schitterende foto's Rudi.Hier valt niets op aan te merken.
Groet Kjell

er valt ontzettend veel op de foto aan te merken: technisch echt een mindere uit het oeuvre van rudi (vrij vlakke foto en oververscherpt).
Maar wat een schat aan vogelinformatie zo op 1 foto. Prachtig, heerlijk om zo bij de hand meegenomen te worden. dank je rudi.

(en wie knijpt er niet in zijn handen als ie zo'n foto maakt?)

Leerrijke foto met alles der op en der aan meester Rudi, en zeggen dat je deze Kortsnavel daar bij Peter in Apeldoorn tegenkomt!
Bedankt moat!

Deze is nog beter dan die andere, echt prachtig. Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

Mooie plaat Rudi!
Veel detail, maar naar mijn smaak toch iets te veel verscherpt. wanneer je iets rustiger had verscherpt zou het detail op de rug er niet zo 'hard' uit zien denk ik.

In welk gebied rond Apeldoorn ben je geweest?

Onlangs schafte ik mij een 20D aan ipv mijn 350D. Het toestel ken ik nog niet goed en werkt totaal anders dan mijn oude 350. Dus "blindelings" bedienen zit er nog niet in. Deze foto was fel overbelicht, ik compenseerde dit (RAW) maar toch heb je acteraf te weinig contrast in het wit. Ondermeer hierdoor maar ook door het té veel oplichten van het ooglichtje ziet deze foto er een beetje overbewerkt uit. Nochtans is hij niet te veel verscherpt. Dat er echt zo veel op aan te merken is vind ik niet Peter, gelukkig nuanceert Kjell dit, maar toch vind ik dus ook dat er gerust nog opmerkingen mogen komen, want ik zie ook nog wel een en ander die ik anders zou willen zien... Maar ik vind dit allesins geen "mindere" van mij "oevre", integendeel!

Voor de juiste plaats waar deze vogel op de voederplaats komt stuur je best een PB naar Peter Grobben. Het is (letterlijk) zijn stek en het is uiteraard aan hem om deze "vrij" te geven.

Weet iemand iets meer over de (huidige) status van deze soort in Nederland?

Groeten, Rudi

Ja Rudi, je doet het zelf en deze foto is nog genomen met hindernissen ook. Wink
Terug kijkend op mijn plaatjes zag ik dat hij er al vanaf januari zit.
Harvey@ Apeldoorn ligt net boven Beekbergen. Laughing
rene@ Loenen op de Veluwe.

Mooie soort Rudi. Deze is beter gelukt dan de Waterral! Wink

Richard

Je determinatie van de soort kan ik, met een veldgids in de hand, volledig onderschrijven. Prima om de soort, die idd waarschijnlijk nogal eens over het hoofd wordt gezien, op deze wijze te vereeuwigen. Foto ziet er, zoals je zelf al aangeeft, wel wat bewerkt uit maar het zij je vergeven bij een soort als deze.
Ook nog het geluid gehoord?
Groet,
Ad

fraaie plaat van de boomkruiper!
Scherpte vind ik nog wel goed,wel viel me,voor het lezen van je verhaal,het gebruik van de schaduw/hooglichten al op.
Niettemin toch een hele fraaie foto zo nog..
gr
raym

:
 
Page 1 of 1