Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

De foto is wat mij betreft een twijfelgeval. Is hier niet te veel aan bewerkt?
Ook de felle witte achtergrond vind ik hier niet zo fijn.

Groet,

Ruud

Eens met Ruud , gewoon een 2 de vogel gefotoshopt , is bijna onmogelijk dat beide vogels scherp zijn ..
Grt
Charly

Heren jullie zijn veel te stellig. Ik heb er 6 van. Ik kan jullie paar originelen onbewerkt doorsturen dan kun je zien dat de 2 e Vogel er niet bij geplakt is dus geef je email address maar door. Ik heb wel extra licht toegevoegd omdat het mistig was.

Klik maar op Mijn naam en Je vind Mijn email adres
Grt
Charly

Je kan je twijfels ook middels een vraag uiten toch Charly? Ik vind het ook heel bijzonder, twee van die arenden scherp in één frame. Ik zie F/8, en daar valt ook een aardige scherptediepte mee te bereiken. Dus misschien is dit gewoon een heel bijzondere en knappe plaat???

Het wit is inderdaad vrij fel. Dat laat zien dat het licht niet eenvoudig was. Des te knapper dat je de visarenden netjes hebt weten te belichten. Een prachtige debuutfoto hier op BP, Benno! Een nominatie waard, vind ik. En ik ben erg benieuwd wat je nog meer hebt te laten zien.

Groeten Vincent

PS. Mijn gebruikersnaam @gmail.com. Ik ben wel benieuwd naar de raw files.

» Last edited by Vincent Vuik on Sat 08 Jun 2019, 19:43; edited 1 time in total

Fantastisch.....een van mijn favoriete vogels. Wel een vreemd beeld... beide vogels zo dicht bij elkaar en het lijkt of ze elk een kant uit willen. Ze zouden op dit moment exact boven elkaar hebben moeten vliegen om ze beide scherp te krijgen. Ik snap dus het commentaar van enkele voorgangers. Maar ik heb er ooit ook eens 2 tegelijk op kunnen krijgen en beide scherp. Dus het kan.

Dag heren,
Dank voor jullie berichten
Ik heb jullie net per mail 5 originele foto´s van de situatie aldaar met de 2 visarenden gestuurd volledig onbewerkt zodat jullie zelf kunnen nagaan dat er geen 2e vogel geplakt is.

Groeten

Benno

Erg overtuigende foto's, Benno. De houdingen van de twee arenden hebben te maken met hun zitplek hier vlak onder, net buiten beeld. Ik vind het een geweldige plaat (zoals de hele reeks trouwens). Die met de overlappende vogels is ook een toppertje.

Groeten Vincent

Waar zie jij wat ik niet zie, Vincent (de reeks)?
Minke.

Gezien de commentaren hiervoor is mijn twijfel weggenomen. Jammer dat je in de nabewerking zoveel moest plussen. Beide visarenden staan er daardoor wel goed op.

Groet,

Ruud

@Minke, op de mail. Zie het bericht van Benno hierboven.

Prachtig beeld, twee tegelijk scherp en met een intentie naar de tegenovergestelde richting van elkaar.
Moeilijk licht heb je w.s. wel optimaal behandeld door je instellingen en de bewerking, ook al levert dat wel wat een fel wit effect op in de achtergrond .

groet, Ane

Inderdaad , ook ik was mis , maar ,, een redelijke crop ,, anders nooit scherp.
En met die witte achtergrond komt alles onnatuurlijk over , daarom ook mijn twijfels

Grt
Charly

@charlysax: Als je zo stellig schrijft dat het een photoshop is, vind ik een excuus wel op zijn plaats als bewijs van het tegendeel geleverd wordt, i.p.v. alsnog een "maar" leveren.

@Jocrisse , Ik was niet de enige die twijfels had , en waar moeit U zich mee ??
Grt
Charly

Intrigerende foto. Inderdaad wordt al gauw de indruk gewekt dat het om een montage gaat: verschil in vliegrichting, gelijke grootte en witte achtergrond. Maar als aangegeven wordt dat dit niet het geval is, dan is dat zo. Blijft voor mij echter vooral een leuke "studiefoto".
groet Ben

Zo zie je maar weer..... Wink . Wat mij betreft een spectaculair beeld dat er inderdaad niet alledaags uitziet. Groet, Hans

Wat een geluk!
Zeer spectaculair beeld van een van mijn favoriete roofvogelsoorten.
Van harte.
(alleen al zo dichtbij kunnen komen is groot feest)
gr
G

» Last edited by Gerard Visser on Sun 09 Jun 2019, 10:28; edited 1 time in total

Bijzonder, spectaculair........

Groet, Minke.

@charly:
De ander had twijfels, uit jouw bericht bleek geen enkele twijfel. Vandaar mijn reactie op jou. Achteraf gezien verspilde moeite.

Heel spectaculair en een bijzondere foto. Om een visarend te platen vind ik al heel wat, om er twee tegelijk te kunnen platen helemaal en dan allebei ook scherp en zo in de vlucht. Proficiat en knap gedaan.
De wijze waarop de foto's zijn bewerkt en aangeboden roept wisselende reacties op en dat snap ik ook wel want de foto oogt onnatuurlijk. Of het anders had gekund vind ik echter ook lastig te beoordelen.

@ Ben: in hoeverre had je hier meer de omgeving of het mistige juist wat kunnen laten meedoen?

Hoe dan ook: je debuut brengt het nodige teweeg Ben, maar leuk dat je met zo'n spectaculaire foto binnenkomt.. Smile. Join the club!

Groet, Wim

Allen dank voor jullie berichten.
@ Wim De omgeving was niet best grauw met een zon die er door probeert te komen. Verder alleen een lelijke electriteitspaal in beeld met losse snoeren waarop de vogels proberen te landen om takken neer te leggen voor territoriumafbakening. Dit verklaar wel waarom de vogels boven elkaar zweven omdat ze om beurten wat takken droppen, net als op de paar masten in de omgeving. Door de mist waren de vogels redelijk grauw en ging er wel wat detail verloren in grijs-zwart. Vandaar oplichten ook al zorgt dat voor een onnatuurlijke achtergrond. Voor mij het belangrijkste dat beide vogels scherp waren. Dat was als lastig genoeg dus is de rest van de foto wat mij betreft ondergeschikt aan die prestatie. Ik vind het echt een foto voor een vogel identificatieboek. Uiteraard zijn de individuele foto´s die ik gemaakt van de vogels mooier, maar qua uniek beeld had dit wel wat.

Hele gave plaat Ben, mooi het grootteverschil in beeld gebracht!

Groeten, Thijs

:
 
Page 1 of 1