Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

het beeld spreekt mij wel aan
wellicht had je de lamp aan kunnen steken ( grapje)
de symboliek spreekt mij niet aan in combinatie met het beeld.
grt. guido

Erg mooie plaat, hoewel ik het iets mooier gevonden als de merel zijn snavel iets meer naar links had gedraaid. De symboliek zie ik er niet direct in. Je zult het inderdaad moeten 'voelen', zoals je beschrijft.

Groeten, Vincent

Leuke originele foto van deze merel.

groeten, Pauline

Leuk Sieb !
Als ik me niet vergis staan jullie daar rechts onder in die bol.
Tja, we maken er allemáál deel van uit.
Dat je nu juist in Alvor tot die gedachten moest komen ?
Ken dat plaatsje goed, leuke plek.
Zoals veel/ vaak in Portugal als je er gevoelig voor bent.
Saudade.

Groet, arnold

Vind het ook een prachtig beeld, door licht, contrasten en kleuren. Heel fraaie compositie.
Tja, ook ik heb er een andere beleving bij...
Maar met je "punt" ben ik het natuurlijk helemaal eens!

Groet, Minke.

This is ground control to Major T...urdus ! Mysterieus beeld, vele indrukken gedachten. Mooi het moment, het licht en de sfeer gevangen én weergegeven.
Grtz. Marc.

Ik voel het zo wel, Sieb. Alles in één beeld gevangen; de vervuiling en het opbranden van de aarde en rechtsonder de mens die dit alles veroorzaakt. Denk ik nog verder dan zie ik een vogel die zijn laatste lied zingt. Voor de avond valt maar eens voor het allerlaatst. Pessimistisch? Misschien, maar de laatste berichten over microplastics maken me weer aan het schrikken.

groet,
Cor

Iedereen weer bedankt
Beelden, geluid, tekst, het werkt bij mij nogal associatief (zoals soms ook wel uit beschrijving of commentaar blijkt). Dat kan heel persoonlijk zijn, maar ik vind het dan wel weer heel leuk dat anderen (in dit geval Marc en Cor) vergelijkbare associaties hebben.
Getroffen door het Major Tom, omdat ook dat door mijn hoofd had gespeeld bij dit beeld, en ook de dingen die Cor noemt (het opbranden, het laatste lied, een bijna "silent spring"). De bol als aarde in de ruimte, de vogel als symbool voor het leven, dat gebonden is aan deze aarde.
@ Arnold: dacht eerst ook, zijn dat nu mensen, maar nee (was voor de foto nog mooiere geweest natuurlijk), ik was daar alleen die avond, het moet iets anders zijn.
En ja, dat Alvor heb ik goede herinneringen aan, gezellig plaatsje, mooi gelegen. Maar ik bedacht me na het plaatsen van de foto dat het toch een plaats eerder was, Altura, waar ik deze foto genomen heb (iets minder interessant plaatsje maar met fijne omgeving).
@ Vincent: ik had nog vele mooie foto's in gedachten, en daar vloog de merel, die dus toch niet zo gebonden aan die wereld was. Maar blij met wat ik had.
Sieb

:
 
Page 1 of 1