Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

"Voederhuis Seagull"..... 🤣🤣🤣
En die tiewraps mogen er ook zijn.
Bird selected?

Een heerlijk kijkfoto.

Wat leuk en grappig!

Groeten, Vincent

Jeetje zeg! Zo weinig commentaren? Deze foto zou toch minimaal 3 pagina's moeten uitlokken? Plaatst die Sieb een leuke foto, lekker omstreden toch, want aangeboden voer in beeld, zelfs voerhuisjes, reclame en zelfs een vos er bij - minder natuurlijk of realistisch kan haast niet! Wat lokt het uit?
Zo valt er natuurlijk niks te beleven.
Zo wordt Birdpix een beetje saai, vind ik. Wel mopperen bij zijden zakdoekjes, niet bij wat strooien puntdakjes en een niet eens echte opgezette vos.
Terwijl het toch een plaatje is waar veel op te zien is. Je kunt een wedstrijd houden over hoeveel pinda's zich in de netjes bevinden, en wie het dichtste bij het goede antwoord is wint dan misschien wel een voorraad voor een jaar, als die tenminste even zijn emailadres wil doorgeven en zijn bankrekeningnummer en akkoord gaat met de dagelijkse nieuwsbrief.
Het plaatje is niet mooi of zo. Het is gewoon een plaatje met heel veel informatie, waarbij de link naar een ander plaatje nodig is om hem echt te begrijpen. Als je hem wil begrijpen tenminste, want soms vind je iets gewoon leuk en valt er niets uit te leggen.
Wat ik vooral interessant vind zijn de twee koolmeesjes. Ze hebben iets samen, maken contact, en je vraagt je af waar ze het over hebben, met zijn tweetjes. En wat ik me ook afvraag: hoe komt dat nou, dat ze er zo niet echt uitzien? Het lijken net opgezette figuurtjes, waar op de onderkant een plakkertje zit met de prijs - het zou me niet verbazen als ze per stuk nog 8,95 moeten opbrengen (handwerk natuurlijk) Smile
Zou die gemaakte look misschien komen omdat de hele setting er zo gemaakt uitziet? Zoals het groen van bladeren een hele foto groenig kan maken? Zijn die arme koolmeesjes wellicht eerst gewoon levend geweest maar onder invloed van zoveel door mensen gemaakte onechtheid in ene versteend, of misschien zelfs verplastict?
Dat zou een slechte zaak zijn!
Sieb, onder die vorige foto had ik toch iets meer geschreven, zie ik.
Maar ik kon het niet laten om hier ook een zootje onzin onder te pennen.
Gewoon, omdat het zo'n vrolijk en rommelig plaatje is. En omdat hier niemand meer gaat suggereren dat de foto niet kan vanwege het aangeboden voer.
Gaaf! (die laatste 4 letters alleen dekken de lading ook wel merk ik)
grtz, josephine

Wat een treurige discussie over die vorige foto van je trouwens. Ik blijf me verbazen hoe druk mensen zich maken over de moderatie. En er is blijkbaar niets nieuws onder de zon Smile Hartstikke leuk, deze mussen in hun habitat (=synoniem voor leefomgeving), met aan mensen aangeboden vogelvoer Wink

Groeten Vincent

Gaaf hoe Vincent het interpreteert: het gaat hier om aangeboden voer, welzeker. Maar aangeboden aan mensen, en niet in eerste instantie aan vogels. Met een dergelijke heldere opmerking had bij Siebs foto van 5 jaar geleden een lange discussie voorkomen kunnen worden, denk ik. Geen speld tussen te krijgen.
Helder gezien, Vincent!

Gr. Harry

uhhhh .....
Maar discussies, daar is toch niks mis mee? Niemand hoeft er aan mee te doen, maar een disussie, heb ik toch geleerd, ooit, toen ik op de middelbare school zat, is een prima manier om meningen uit te wisselen. Meningen verschillen nou eenmaal, en soms wordt een feit verward met een mening, maar op zich, een lekkere discussie .... beter dan afhakende gebruikers misschien wel.
Toendertijd onder een heel leuke foto die daardoor wat ondergesneeuwd werd. Dat laatste is natuurlijk jammer.
grtz, josephine

Hele fraaie compositie, zeker met die vos in het hoekje (ik moest 'm zoeken......). En ja, ook ik vroeg me eerst af of de Mezen wel "echt" waren!
Leuk!

Groet, Minke.
In z'n algemeenheid: ik beleef een verschil tussen aangeboden voedsel, speciaal bedoeld om een vogel op die en die plek te lokken om te fotograferen (bijvoorbeeld het aanbieden van dode vogels in die en die entourage om roofvogels te lokken) en het gelet op de tijd van het jaar aanbieden van voedsel in je tuin voor wie wil, waar je dan ook nog eens (of niet....) een foto van kan maken.

» Last edited by Rijswijk on Tue 16 Jul 2019, 14:31; edited 1 time in total

Hij zit natuurlijk heel leuk in elkaar.
En alweer een knuppeltje in het hoenderhok.

Groet, arnold

Wat een leuk stel ! Kleurrijk, verwonderend beeld. Veel op te zien, zoals Josephine al schrijft! groet, Hans

» Last edited by Hans Overduin on Tue 16 Jul 2019, 19:06; edited 1 time in total

Ja ja..ouder(s)en kind(eren) op een 10 daagsezomervakantie..naar een zonnig land ...op een resort,lekker luieren langs het zwembad ,onder een rieten parasolletje.en heerlijk veel consumeren....
Wat wil een mees nog meer.
.
Groet,F ons

Bedankt voor jullie reacties. Leuk om te zien.
@ Fons: en dan natuurlijk een ringetje om, het is all-inclusive.
Sieb

:
 
Page 1 of 1